"Extreme" hat-kärlek.

Det finns ett program som får mig att vilja kräkas/hånle samtidigt som jag gråter.
Extreme Home Makeover !!!!!
Det är verkligen sjävplågeri att se detta program och idag tog det verkligen priset av eländes-elände...
En famlij bestående av mamma och två döttrar. Den ende sonen hade kört ihjäl sig i en bilolycka.
Deras förra hus hade brunnit ( tror jag det var, missade lite i början ) och det nya hus dom försökt bygga upp blev aldrig klart! I programmet rotades det sedan fram countryartist, och en flicka som fått hans hjärta i en organdonation m.m
Så här brukar det se ut som följer: ( för er som lyckats missa detta eländesprogram )
Först kommer alltid en snörvlig hemmavideo med en förkrossad familj som har råkat ut för än det ena och än det andra som är så hemskt att själv hade man lagt sig i graven för länge sedan.
Så sitter inredare och programledare i bussen på väg till familjen, tårögda och mimar fram tårar ( dom är säkert konstgjorda av glycerin lånade från Glamourredaktionen).
Sen överraskar Inredningsteamet dom utvalda och då bryter den stackars famljen ihop nå´t så fruktansvärt att man fruktar ett kollektivt slaganfall.
Varje inredare väljer sedan varsin familjemedlem som dom känner EXTRA för, pratar med dom och ska inreda deras rum efter deras intressen.
Så skickas familjen iväg på någon lyxig resort och plötsligt skuttar alla fram och är SÅÅÅÅÅ lyckliga.
Det visas videofilm på hur deras hus demoleras av en massa folk och maskiner. Det kan vara allt från hus som är så fulla med mögel att dom håller IHOP endast tack vare möglet,  till hus som rasat ihop av sig själva så har bara vardagsrummet klarat sig och där bor en familj på 12 personer. ( ok, lite överdrivet där men inte långt ifrån )
Nytt hus byggs upp på rekordtid och HELA staden/bygden ställer givetvis upp och snickrar för kung och fosterland. Alla i familjen får sina önskemål/intressen uppfyllda. Det snickras Näckrosdammssängar, Pianosängar, Brandbilssängar på löpand band. Massor av lyxiga varor ( som alltid köps in på Sears ) plockas in i huset.
Sen är det då gaphalsen Ty, han gör alltid föräldrarnas/föräldrens/fosterföräldrarnas sovrum och det ska alltid vara SPECIELLT, en riktig oas att koppla av i. Mega-dubbelsäng, egna handfat i badrummet, dusch, badkar och sist men inte minst : nästan alltid en jacuzzi....
Så kommer famlijen hem i en Jätte-Strech-Limo och står bakom en buss, hela stan som byggt, burit och fejat står och skriker i bakgrunden.  Hälften har säkert innan Ty-teamet kom aldrig hört talas om familjen och OM dom hade det varför har dom inte gjort en hjälteinsats innan???? ( 5 min berömmelse reklam för sin byggfirma på bästa sändningstid är väl bättre än ingen )
Så kommer dom berömda orden Move That Bus, och varje gång, till min förvåning brister mina tårkanaler ut i den största vattenöversvämningen ever!!!
Då har jag hela programtiden suttit o smädat deras idéer, Hollywood miner, tårar, " folk-som-ställer-upp-gratis från- olika-företag".
När vuxna och barn sen springer ut och in och tittar på sina Pianosängar och Oas-sovrum och gråter hysteriskt,  då gråter jag ibland så våldsamt att jag snörvlar och måste snyta mig.
Varför?
Sen har så klart hela staden varit med och chippat in med pengar så hus och lån är betalda. Alla 1 miljofemhundrafemtielvatusen problem dom hade innan är bara puts väck. Eller ?
Dom kan bara flytta in och sen leva resten av  sitt liv  lyckliga. Eller?
Jag undrar om Dr. Phil är med och sponsrar ÅR av terapi för den stackars f.d traumatiska familjen som nu ska gå vidare i sina liv. Med sitt nya fina hus....
Jag undrar om det  Talande huvudet ,som fick hela kroppen bortsprängt i Irak-kriget, har fru och 10 barn som han inte kan försörja, blir han verkligen lycklig av ett nytt hus? Eller?
Jag ska kolla eftertexterna efter Dr. Phil nästa gång och försöka låta bli och stor-böla åt ett program som jag ÄLSKAR att HATA.
Eller ;) ?
Mkt text idag go´vänner, sticka lugnt!
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0