Kulturella dagen!!!

Idag har vi varit kulturella, fortsatt en tradition vi började på förra året. Vilka häftiga människor det finns och vilka häftiga grejor dom gör. Förra året hade vi Sanny Laurin som favorit, i år blir det stenhuggaren i Vänge gamla skola.
image48
Den här fina bilden har Joar tagit på en av stenskulpturerna. 

 Mamma och Denny kollar in Sten-skolbänkarna.

 Det fanns massor, både vackert, skoj och häftigt. Allt för alla smaker ! Han hade dessutom samlat på sig en massa gamla skolsaker från förr i tiden och gjort någon sorts skola på nedervåningen i sitt hus. Skithäftigt !!! Rekomenderas till alla som vill se nå´t nytt !
  Stenböcker i bokhylla.   Skolsalen ute i sten. 
 Skolsalen inne.   Massor, massor att se & upptäcka.
 Joar i skolbänken. Denny i "parken" av skulpturer.
 Joar i stenhuggartagen efter en lektion av stenhuggaren. Det blev ett löv... Mycket snyggt !
Som sagt ÅK HIT !!! Kommer inte ihåg vad stället hette men det är gamla skolan i Vänge, mittemot kyrkan.
Det var otroligt inspirerande och Denny och jag kanske skulle ta och gå en kurs i stenhuggeri tillsammans. Till och med han ville, han som har tummen mitt i handen ( som han säger )....

Tips för dom som inte vet : När jag lägger in små bilder kan man klicka på dom för att få dom större :)

 Lunchpaus blev vid Lojsta, vi hade köpt med oss medhavd matsäck. Pastasallad från IcaMaxi. Vi ville inte upprepa succén från förra året när vi åt den där berömda "Morsdags- maten" på Fidepuben. Vid Lojsta var folk redan igång och badade och solade. Joar noterade snabbt att en del av tjejerna INTE hade någon överdel till bikinin...  Ok, nästa.....
image58
En annan favorit längs vägen var Åsa Ardin-Kedja. Oj vilka häftiga skulpturer, ansikten och framför allt änglar. MEN... Vilken snorkig konstnärinna dessvärre... Berömde hennes fina saker men jag fick bara en sur min och ett synande uppifrån och ner. Hon var tydligen upptagen med ett mkt mer "VIKTIGT" par som säkert hade MER pengar än mig... Då känner man sig sådär löjligt tillplattad fast man inte gjort något. Fast som sagt MYCKET fina saker att vila ögonen på. Älskar, älskar änglarna !
    Det blev även besök hos flera keramiker, silversmed, textilkonstnärer, målar-konstnärer. Det verkar finnas hantverkare i varenda buske och runt varje husknut. Så mycket inspiration man får, jag vill göra ALLT.
Så var det förra året oxå. Då blev jag ju så inspirerad att jag ville ha min egen ateljée och det håller jag ju på med i garaget nu. Jag ville öppna en egen butik och det har jag oxå gjort nu, så tack alla som inspirerar oss andra fegisar en så´n här helg 1 gång om året.   
Mitt nya motto:
VÅGA, ViNNER!!!!
 Nästa år på öppna Ateljéer tar vi Katthammarsvik med omnejd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0