Grabbarna Grus har slagit rekord...

Öh, öh, öh...
Nu har Grabbarna Grus här hemma ta mig tusan slagit REKORD...
Dom äter så dom spricker av ALLA NYA RÄTTER jag lagar!
Jag fattar faktiskt ingenting.
 
Fredag, sambon skulle handla efter jobbet och jag hade noll koll vad vi skulle äta när han ringde.
Hade baslivsmedel listan med mjölk, smör, flingor klar, men ingen kvällsmat.
Ring mig när du kommer till affären sa jag, och kastade mig på Ica/recept och kände för...
Kyckling.
 
Sambon gav förslag på tacos innan vi la på, NEJ, vi är färdiga med tacos på minst ett par år här nu, jag vill inte höra talas om tacos någe mer har jag ju sagt.
Kyckling var det ja... hm... och hittade nästan direkt ett recept som såg ut att gå supersnabbt och hette "Oreganokyckling".
Den får det bli, sa kocken som fått en matlagnings revival!
 
Jag svängde ihop Oreganokycklingen och...
DEN GICK HEM!!!!!
Sonen la upp minimalt på tallriken, smakade på såsen och sa förvånat: "Mmmm!"
Jaha, sa jag, betyder det där Mmmm:et att du tänker ta mer, smakade det gott?
- Ja, det var jättegott, du är GRYM på grytor mamma.
 
Jag kunde då inte låta bli och svara lite surt:
Mmm, jag är grym på mycket inom matlagning, om jag bara fått visa det i den här familjen.
Vilket jag iofs har bestämt att jag får nu ju 
Ja, dom åt och tog båda påfyllning, helt otroligt.
 
Här kommer receptet direkt från Icasidan...
 

Oreganokyckling

 
 

Ingredienser

  ( Obs, jag gjorde dubbel sats av såsen och kryddorna, och hade 5 kycklingfiléer)

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde 
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3 tsk färsk eller torkad oregano
  • 1 1/2 msk balsamvinäger
  • (Och så la jag till lite soja i såsen också...)

Så här gör du

  1. Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Skala och hacka vitlöken.
  2. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna, salta och peppra.
  3. Blanda grädde, buljongtärning, oregano och balsamvinäger i en gryta. Lägg i kycklingen och vitlöken. Låt allt koka under lock ca 5 minuter.
  4. Servera med kokt potatis i halvor, morötter och salladslök.
 
 
Det var enkelt, gick snabbt och JÄTTEGOTT.
Vi har sett på tv, jag har virkat och nu ska jag gå och lägga mig.
Vi ses imorgon.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0