Jenny har så RÄTT...

 
Idag startade jag morgonen med kaffe och ett gapskratt och sa högt för mig själv här:
"Jag kunde inte ha skrivit det bättre själv!"
Vad jag syftar på?
Jo, Jenny Perssons krönika i GT idag som handlar om "Team Bengan" och Körslaget!
Jag har tänkt flera gånger att kommentera detta "fenomen" Team Bengan och även själva programmet.
Men aldrig kommit mig för.
Nu ska sanningen sägas också att första säsongen av Körslaget såg jag det för att sonen på den tiden ville se det på helgerna.
Själv höll jag på att kräkas av leda, tycker det är så jäkla dåligt så det är inte klokt!
Dom andra säsongerna har jag sett ett program hit och dit, men tyckt det samma:
Den här går bara inte att se på!
Och Jenny satte verkligen huvudet på spiken idag redan från start i sin krönika...
 
"Ung som gammal, alla ska dansa. Göra mer eller mindre moderna moves samtidigt som de klämmer i, fyrstämmigt, till "You give love a bad name" eller annan dylik monsterhit från 80-talet. Sen när sången är klar så kramas alla jättemycket för alla är jättebra kompisar och alla körer har fått sån himla fin sammanhållning."

Det är så töntigt!!!!
Och även jag har märkt på MIN facebook sida att "man föväntas" heja och hurra för Team Bengan!

"Många av mina Facebookkompisar verkar tycka att det är otroligt viktigt att vi alla nu röstar, stöttar och hejar på Team Bengan. Viktigt att vi alla lägger våra eventuella personliga smaker åt sidan och ställer upp nu."

Vem bryr sig, jag inte jag och Jenny i alla fall, det är helt klart.
Dessutom kan man ju se att det är ihoppolckat ett "elitlag" av musikpolare från ön.
Det är alla folk som har med varandra att göra på något sätt i musikväg här på ön, typ Annen, Malin Ljungberg, Sojdelius, mfl.
Det är ytterst få "vanliga" sk körmedlemmar.
Altså blir det extra töntigt, för någon av dom kända körmedlemmarna har förmodligen fått huvudansvaret att VÄLJA UT folk till kören, och den personen har valt ut många av sina polare.

Nä, jag har sett ett helt program och kände likadant som första säsongen:
Fy fan vad dåligt, snacka om utfyllnads-tv!
Och så har jag sett enbart den gotländska kören uppträda i ett program, två gånger då sammanlagt.

Och återigen...
Så töntigt!
Jag sitter med andra ord INTE hemma och hejar och tittar på Team Bengan.
Nej, jag sitter hellre och ser X-Faktor som iofs inte är det bästa programmet i världhistorien heller, men KLART mycket bättre än Körslaget.
Och inte för att jag "hejar" på "Hey Mary", men vi har faktiskt en gotlänning med i den gruppen, så lite hejar jag på dom tjejerna i alla fall.

Jenny tittar tydligen på Körslaget ändå, men hon har ju småbarn så hon kanske " måste".
Jag har inga småbarn så jag slipper!
Nu ska jag till jobbet, och här har ni hela Jennys krönika för idag.
Gissar att många gotlänningar blir jättesura på henne och att hon kommer bli nerlusad av taskiga mail.
Men Jenny, jag kan bara säga:
Du har så rätt, så rätt, bra skrivet! 
 

"Hur kan tjugo glada hurtbullar vara bra reklam för ön?

"Körslaget". Detta program som går ut på att ett gäng körer helg efter helg slaktar olika hitlåtar. Alla är klädda i varsin käck färg och ja, nämnde jag att de dansar också?

Ung som gammal, alla ska dansa. Göra mer eller mindre moderna moves samtidigt som de klämmer i, fyrstämmigt, till "You give love a bad name" eller annan dylik monsterhit från 80-talet. Sen när sången är klar så kramas alla jättemycket för alla är jättebra kompisar och alla körer har fått sån himla fin sammanhållning.

Ja. "Körslaget" är så töntigt så man väntar med att poppa popcorn tills programmet är slut eftersom man har fullt upp med att gömma sig bakom skämskudden och därmed inte hinner med att äta några popcorn.

Många av mina Facebookkompisar verkar tycka att det är otroligt viktigt att vi alla nu röstar, stöttar och hejar på Team Bengan. Viktigt att vi alla lägger våra eventuella personliga smaker åt sidan och ställer upp nu.

Det jublas över "reklamtid" och plötsligt är man en hädare om man inte älskar körmusik med modern dans som tillbehör.

Men jag kan inte riktigt köpa det där. Hur tjugo grönklädda hurtbullar, varav typ fem har gotländsk dialekt, kan vara sådan himla bra reklam för ön? Destination Gotland har sett till att hålla sig framme och får en hel del reklam. Men vet inte de flesta i Sverige redan att det är skitdyrt att åka båt till Gotland?

Är det verkligen ens bra för Gotlands varumärke att förknippas med Destination Gotland?

Det enda jag kan godta är argumentet om att "all reklam är bra reklam". Kanske finns det någon som blir lite sugen på att åka till Gotland av att se tjugo grönklädda "gutar" på speed sjunga stämmor och dansa gammeldisco. Själv blir jag mest sugen på såna där gröna, kletiga godisgrodor fyllda med gelatin.

Förra helgen var programmet extra roligt. Där stod tjugo glada gutar och sjöng om Afrika och så hade de blandat in lite dragspel i Shakiras VM-låt och så rörde de sig lite afrikanskt och om man inte visste bättre så kunde man ju tro att de här gotlänningarna hade inspirerats av den afrikanska kulturen på allvar. Men det har de ju inte.

För det finns ju typ inte en afrikan på ön och verkligen inte i elitkören från Gotland. För här finns ju knappt några invandrare! För vi kan ju inte ta emot några invandrare för det finns ju varken jobb eller bostäder här!

Men låt oss vara lite härliga och låtsas lite mångkulturella och låtsas att vi bryr oss!

Några som vi verkligen inte bryr oss om däremot det är ju ungdomarna. För om jag inte minns fel så har ju Gotland faktiskt redan har vart med i "Körslaget" en gång förut. Men då med en ungdomskör och med Mojje som ledare. Vart fanns bussresorna och de gröna drinkarna då?

Vart fanns hejarramsorna och landshövdingen?

 En sak ska de i alla fall ha kören. Och det är cred för att de är den bästa kören i år. Inte för att de är gotlänningar, eller för att jag på något sätt är partisk, för det är jag inte.

När jag rent kvalitetsmässigt tittar på programmet finner jag Team Bengan som den klart bästa kören i årets startfält.

Det kan till och med hända att jag röstar ikväll."

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0