Byxa klar!

Byxorna klara men...
 
 
 
 
 
Det är INTE LÄTT att fota sig själv!
 
 
 
Dom ser ju inte så fina ut när man bara lägger dom på golvet, men huvudsaken är ju att dom är snygga på!
 
Hade rejäla problem med muddarna längst ner och jag fick sprätta och sy om en omgång för dom muddarna som dom anger som "standard i mönstret"  är för små runt vaderna.
OCH...
Även om jag lagt på hela 3½ cm på bredden tycker jag nästan att dom är lite för smala och tajta runt vaden ändå, och då har inte jag direkt så himla breda vader.
Lite blodstopps-varning på det hela, men det kanke förhoppningsvis töjer sig, fast till nästa byxa kommer jag lägga på ytterligare 1 cm, kanske till och med 1½.

Dessutom var jag tvungen att rynka tyget på själva byxan i förväg, eftersom mudden var för smal på bredden ÄVEN om jag breddat den, gick det inte att få på/sträcka ut mudden när man sydde tillräckligt mycket.
Det var för mycket tyg i byxbenet och för lite i mudden, alltså fick jag "för-rynka", sy i en tråd och sen dra till lite rynk innan jag kunde sy på den på mudden.
Vilket himla bassel!
 
Dock är jag ganska nöjd med slutresultatet, det hopplösa tyget som var sketasvårt att sy i blev ett sjyst tyget till trots.
Inte så tipptopp som jag hade velat men HELT OK och godkänt.
Till nästa byxa kommer jag använda ett mycket lättare tyg att jobba i, viscosetyg, inte slinkedink-tyg som gör lite som det själv vill.
Och det ska jag börja pula med nu, vi ses lite senare.
TJING!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0