Jag har laddat ner...

God eftermiddag!
 
Varit uppe med tuppen och iväg till Chifen, jag och Milou var där på "visit".
Sedan promenad hem i det vackra vädret och haft lite och pysslat med här hemma i någon timme allt medans jag lyssnar på...
 
 
Stephen Kings "Doktor Sömn", fortsättningen på "The Shining".
 
Imorse innan jag trampade iväg till Chifen laddade jag ner appen "Storytel" på mobilen och började leta böcker jag inte läst eller lyssnat på.
Som ni märker har jag slutat ge bokrecensioner här på bloggen för jag avverkar så himla många böcker när jag lyssnar på ljudböcker så det är inte klokt.
Det skulle typ bara bli bokrecensioner här då, så jag tänker att jag spara recensionerna till dom bästa böckerna som jag gillar.
 
Ja, så om jag fått en ny drog förutom mönster- & tygletning så kan jag säga att här är den senaste, jag PLÖJER igenom bok efter bok efter bok utan att läsa en rad!

Alltså jag har ju gjort det ett tag som ni redan vet (sedan i våras) men...
 
Jag verkligen älskar ljudböcker och jag blir så mycket mer öpnnare med VAD i bokväg jag kan tänka mig när jag "läser med öronen" för annars har jag ju en speciell smak och stil och skall jag avlägga tid på att LÄSA en bok, då skall det fan-i-mig vara kvalitet på boken också och inga skitböcker á la Anna Jansson eller Lucy Dillon!
 
Men...
Sedan jag började med ljudböcker kan jag lyssna på vad fan som helst har jag upptäckt, i alla fall när jag syr för då gör jag ju något annat OCKSÅ och slösar inte bort min tid på samma sätt som om jag läst själv och "avsatt tid".
 
Det är ju toppen, jag lyssnar på chic-lit, dåliga deckare, ungdomsböcker, dokumentärt, biografiskt, bra, dåligt allt i en ända röra.
 
I somras berättade så en av mina vänner att hon lyssnade på något som hette just Storytel och att det var ett bokbiblotek på nätet.
Inte förrens IDAG kom jag mig för att ladda ner det, men det var mest för att jag kom på det igår när jag var ute och gick långpromenad med hunden och inte hade lust att lyssna vare sig på P3 eller någon skvalkanal med musik när jag gick där på Galgberget.

Nej, jag längtade hem till min ljudbok och fortsättningen i den och DÅ kom jag på:
Ja just det ja... STORYTEL.
 
Sagt och gjort, när jag trampade iväg till Chifen, det är väl en promenad på ca 25 minuter, pluggade jag in öronpropparna och satte på min första nedladdade bok:
Doktor Sömn.
 
Sedan dess har jag inte slutat lyssna.
Jag gick, gjorde ärenden, sedan hemmafix + grejs i arbetsrummet och inte förrens NU när jag satte mig för att blogga slutade jag.
Det är ganska många timmar det och jag bara känner:
JIPPIE, detta kommer att bli toppen framöver.
 
Promenader, dötid på jobbet, till- & från jobbet, dammsugning, sömnad (om jag inte har någon annan bra ljudbok hemma så jag lyssnar högt på cd-spelaren), ja, all tid jag bara har lust.

Jag kan ju liksom till och med virka och lyssna som jag också gör numera, jag tycker det är TOPPEN.
Jag kan måla och lyssna.
 
Det är ju som jag redan har skrivit här såååå himla medetativt att lyssna på ljudbok.
Det tar ett tag innan man lär sig att faktiskt synka lyssna och göra saker samtidigt så man inte slutar och lyssna bara för att man måste koncentrera sig på saker man gör, men det går finfint efter ett tag.
 
Och ja...
Nu har jag då plockat upp en gammal ungdomsfavorit på Storytel och ser hur hans författarskap ter sig nuförtiden och so far...
Ja, jag har ju lyssnat i flera timmar som jag då precis nämde.

Man får två veckor gratis och sedan får man betala och det kommer jag nog att göra faktiskt beroende på vad det kostar.
Jag har inte kollar det ännu men om det inte kostar flera hundra i månaden så kan jag nog definitivt tänka mig att betala det.
Jag lär återkomma vidare i frågan.
 
Dags att fortsätta här, vi ses senare.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0