Och DÄR blev den slaktad...

Go´kväll!

Dagen idag:

Sydde i knappar i en skjorta och sedan ner till jobbet och lämna en kasse kläder.
Hem, byta till hundkläder och sedan ut i den ljuvliga solen som sken och sken tills jag kom till Norderstrand och på TVÅ RÖDA drog dimman in från ingenstans!

Det gick bokstavligen på riktigt på två röda sekunder.
Sedan var det dimma från Wisby Beach Club ut till Gustavsvik och tills jag kom till början på Östergravar igen, då sprack det upp och blev klarblått igen.
Herrejisses.

Kom hem, gjorde mig salamimacka och kokade en balja kaffe och gick ut i bersån...



... satte mig i det skönaste hörnet där det fräste på som satan och jag kunde klä av mig, lyssna på ljudbok och läsa Burdatidningar!
 
 Milou hade det ju inte helt otrevligt hon heller i solskenet...
 
 
 
 
 

Det är gött med påsklov, sol och en varm berså!
 
När jag sedan duschat och ätit satte jag igång med nästa projekt:
En båtringad tröja!

För så här var det:

När jag skulle gå ut och gå med hunden så fick jag gräva djupt i min träningskläder-väska för att hitta en tröja för allt som jag använder ligger i tvätten i källaren och helt plötsligt drar jag fram...
 


En GAMMAL BÅTRINGAD TRÖJA som jag haft som träningströja i åratal efter att den blev för sunkig att använda som vanligt plagg men som hamnat långt ner i botten på min stora väska och blivit bortglömd.

Ja, och där fanns precis det som jag ville ha efter att ha förälskat mig i båtringade tröjor igen efter gårdagens inköp.

Och jag som kammade nätet igår efter mönster till en båtringad tröja igår (för att jag nu vill ha fler efter att ha köpt den vit/blå igår då såklart) och jag hittade detta mönster hos Fagert...
 
 
Bara det att DÄR slog ju då slumpen till och där stod jag med en gammal båtringad tröja som jag först gick ut och gick i och sedan här på kvällskvisten klippte i bitar och slaktade... 
 


... la ut och skar ut ett mönster...
 
 

Tog fram det vita, tunna sweatshirttyget jag fått av min chef på rulle (som hon tänkte kasta om inte jag ville ha det) och sydde mig en provtröja!

 
Dock:
Den skall kortas 1 cm på längden plus fållas upp 2 cm, armarna fållas upp 2 cm (fast till nästa tröja skall 2 cm läggas till för mina långa armar, jag vill ha den längden som det är ofållat på bilden) och halsen stickas ner/fållas 2 cm så den blir båtringad.

Men med det första jobbet gjort som jag gjort idag, från ax till limpa:
44 minuter!

Pretty good, och helt jävla perfekt fick jag till formen på tröjan i mönstret också, ser precis ut som den blå/vita och kostnad:
NOLL KRONOR.
 
Nu skall jag se "Grey´s", vi ses imorgon igen.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0