Förbereder...

 
 Igår:
Strand och bad.
Jätteblåsig, ligga i lä och njuta, bra skit.
 
Så till sömnad...
 
Jag har börjat förbereda två klänningar nu, både på den första med animalprint...
 
 
 ... och nästa i ett JÄTTEFINT tyg med blommor som jag hade två meter av....
 
 
Jag har gjort det jag kan med den vanliga maskinen, skurit ut klänningarna, gjort snedslå i samma tyg som klänningarna, sytt på dom och sytt ihop i sidan.
Sedan är det bara rullfållen som saknas och den kan jag göra så fort maskinen är klar igen samt sy en söm så jag får ihop klänningen i andra sidan!
 

Hittade alltså detta UNDERBARA tyg i mina gömmor, vackra blommor, sladdrigt satintyg som är perfekt till en sådan här klänningsmodell.

Blommor och blader, favoritmotiv liksom...
 
 
 Det ENDA jag vänder mig emot det är att bladen i motivet går både upp och ner i blommotivet så det var ju svårt att få det att se ut som bladen går "åt rätt håll" men eftersom det inte jag är som designat blomotivet så har den som gjort det inte tänkt på bladföljden...

 
... MEN det är nog bara undertecknad som tänker på det misstänker jag!
( och någon annan sykunnig)
 
 
Det som då också blev är att när jag köpte tyget så köpte jag bara två meter, det räcker till klänningen även om jag gjort mönstret till 2.10 cm.

I detta fallet så blev det nu så att jag kunde inte matcha ihop blommönstret med varandra i sidan eftersom jag hade behövt 10 cm till...
 
 
Dock...
Det får funka, det är ändå bara jag som tänker på det ändå, tyget finns inte kvar, det är säkert 2 år gammalt så jag kan inte köpa mer MEN det funkar.
Bara jag som är petig, den kommer bli superfin ändå...
 
 
Som sagt, en rullfåll runt om och sedan en söm till så är den klar, bara maskinen kvar då-
 
Nästa klänning kommer bli denna i samma modell fast LÅNG, har tre meter av detta tyg... 
 
 
... måste lösa mönsterkonstruktionen på den bara, i och med att den är lång så funkar inte ärmen för den ska ju vara kort annars blir klänningen "för tung" och lång över armen.

Alltså svårt att förklara men klänningsmönstret är ju gjort i ett enda stycke, jag ska lösa problemet, det kommer bli kvällens projekt.
Är på G igen, känns fantastiskt, ha en bra dag i solen nu.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0