Rosa klänning och Do Redo- kappa...

 
Finbilder på den rosa bladklänningen...
 
 
 
 
 
... helt klar att användas!
 
Glad i hågen kom jag till jobbet idag och skulle hämta syläxa men så fort jag fick se vad det var kände jag bara; NEEEEEEJ, det här är bara inte sant, inte den byxan...
 i
Förra hösten fick jag ju i uppdrag att göra "Gröna byxan" till en kund och det är nog bland det fulaste jag sytt i hela mitt liv.
Inte för att jag hade sytt fult och dåligt utan för att byxmodell och tyg var så fult att jag skäms över att ens ha sytt något så fult, jag har fortfarande ångest över den där byxan.

Så kommer jag idag och jag får nog lov att säga att "Gröna byxan" har mött sin överman "SVARTA BYXAN", alltså "Gröna byxan" är prinsessklass på jämfört med det jag nu har framför mig.

Jag brukar verkligen inte klaga på mina syuppdrag, jag slänger mig ständigt in med hull och hår och älskar allt jag fått göra men alltså "Svarta byxan" är ingen höjdare på någon punkt.

För att då inte deppa ihop totalt idag så kände jag att jag måste få göra något kul och med lite utmaning måste till, vad göra liksom...?

Jo, varför inte lite återbruk och mönsterpassning, det vore väl skojsigt så fram åkte en gammal Ikeagardin jag bytt till mig samt en mönster från 60-talet och så startade jag upp en test av en Återbukskappa till våren.
Ännu bara i bitar för jag har gjort så mycket annat idag men jag tror den kan bli riktigt fin i slutändan...
 
 
 
 
 
 
 
 
Det kommer bli ett gräddvitt foder i och jag kommer möjligtvis korta den lite men vi får se.

Luvan klurar jag på också, den är ju mönsterpassad men eftersom mönstret på tyget går åt ett håll kan jag inte spegelvända den.
 
 
Jag ska klura på om jag ska mönsterpassa "bollblomman" i slutet av luvan (1)  eller om jag ska ha den mönsterpassad som den är och låta dom översta matcha (2).
Fortsättning följer.
 
Och:
Man ska verkligen inte klaga på svarta byxan egentligen, T
ÄNK SÅ LYXIGT och roligt jag har det varendaste dag.
Ja, kanske man knorrar lite för att en byxa inte kommer bli så himla rolig att göra men va fan, se vad jag gjorde EFTER "Svarta byxan".
En rolig kappa i återbruksanda, livet leker.

Dags att krypa till kojs, imorgon blir det nya utmaningar, nattinatti.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0