En transportsträcka...

 
Ibland känns det som alla dagar är en riktig jävla transportsträcka med en massa TO-DO-things och idag var inget undantag, lyder som följer:

Hundpromenad redan 08.15.

Hårtoning.
Dusch.

Jobbet och avlämning av kläder.

Sedan stranden i tre timmar...
 
 
... och det var nästan så att jag befarade att jag skulle få hudcancer samt kolavippa i hettan, jäklar vad solen brände.
Satt i skuggan och fikade.

Sedan en snabb dusch IGEN och iväg för att fika med sonen på byn...
 
 
... det fick bli frappochino och muffins, kostade lika mycket som en brakmiddag i princip.
 
 Tog sedan dagen slut där, hem och vila lite kanske...?
Nej då.
 
Då flängde jag vidare till jobbet och hämtade en kasse kläder, åt mat, såg en film och sedan, tadaaaaaaaaaaaa:
Jobbade två timmar!!!
 
 
Denna veckan har jag jobbat två dagar i ateljén och två dagar hemma samt lite jobb ikväll och lite jobb hemma imorgon också.
 
Så till ämnet SKÖLJMEDEL!

När folk har så mycket sköljmedel i plaggen så det knappt är möjligt att arbeta med plaggen, knappt ha kläderna inomhus.

Jag satt efter ett jobb med en mycket obehaglig och stark och nästan metallisk doft i näsan, rivig hals och fick köra följande procedur efter att ha gjort EN jeanslagning á två små hål på några minuter:

- Tvättat armar och händer tre omgångar med mild tvål, låta tvålen torka in i huden mellan varje tvättning innan jag sköljt av tvålen för att NÄSTAN fått bort lukten från mina händer och armar men inte riktigt.
 
Jag tänker alltid på dom som har småbarn och ungdomar och dränker både sina egna och barnens kläder i sköljmedel och förmodligen även sänglinne.

Snacka om att ge sina barn en fin present (och sig själv för den delen) i form av doftallergi och astma samt hormonstörande medel.

Från "Think organics" blogg:

"Sköljmedel luktar gott ja. Sköljmedel gör plagget mjukt. Ja, vi vet att en stor del av befolkningen verkar beroende av doften och tror att sköljmedel är nödvändigt.

Men så är det inte. Nu ska vi försöka förklara varför.

Sköljmedel innehåller kemikalier som bryter ned plaggets elasticitet. Parfymen i sköljmedlet är en blandning av dessa kemikalier. Lukten och kemikalierna försvinner inte från kläderna, för att lukten ska kunna sitta i länge tillsätts ftalater. Ftalater är ett hormonstörande ämne som är skadligt för barn – läs mer om hur du får en mer giftfri miljö för ditt barn via våra inlägg om ftalater. (sökfunktionen på vår sida är super, bara sök på ett ord så kommer alla inlägg upp där vi skrivit om just det.)

Och sköljmedel vill folk alltså ha i textilier och kläder som barn ska sova i eller ha allra närmast sin hud.

Inte nog med att sköljmedel oftast innehåller ftalater. Ämnena som sköljmedel innehåller är svåra att bryta ned, de försvinner ut i våra hav och förorenar vårt vatten.

Men om man absolut vill använda sköljmedel då?

Man kan använda ättika. Och så finns det ekologiska hudvänliga sköljmedel som är precis lika bra som vanliga med kemikalier.

Sköljmedel som är snälla för kläderna, människor och miljön. Kostar inte så lite som tio kronor i butiken men tänker att det kan det vara värt – för vår hälsa & miljöns skull.

Exempel på miljövänliga sköljmedel finns i sortimentet hos Lilly’s Eco Clean, Attitude, Ecover och Sonett (googla om ni vill hitta återförsäljare)

Det finns bra utbud av miljövänliga & giftfria tvättmedel och sköljmedel hos miljövänliga webbutiker som JordklokMedvetna & Lapland Eco Store."

Ja... varför inte vräka i lite mer sköljmedel liksom...?

Dags att sova, vi ses imorgon igen och DÅ ska jag förmodligen få ligga som en död sill heeeeeela dagen... ja efter hundpromenad och jobb då´ra som sagt.

 
  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0