Pysselgeniet & discokjolen...

 
Snö...
Fy fan vad jag hatar snö.
Det räckte med det som var i helgen ihop med strålande solsken, det som händer nu...
NEJ!!!!
Jag pallar inte, det är så kallt att jag smäller av, det ska gå mot vår nu och inte snökaos.
 
Så till igår, hade faktiskt ganska kul om jag ska vara ärlig, bara få leka i ett ämne och inte behöva tänka, jag är nog mer "fantasi" än "mattegeni".
 
Det blev ett himla pysslande i sex timmar, tog lite tid innan jag kom på vad jag skulle ha för papper men så såg jag svart och silver med prickar på och så var idén färdig, jag handlade lim, presentpapper, kartong pch så gick jag hem och körde igång...
 
 
Klippte remsor och rundlar...
 

... fick mäta kartong utifrån dockans mått och skära till...
 
 
... limma ihop kartongen med limpistol och tejpa...
 
 
 
 
 
... och sedan kom det SEGA jobbet med att klistra rundel för rundel i mönstret jag streckat upp på kartongkjolen, tur det finns ljudbok för då hade jag iallafall något att lyssna på...
 
 
... och några timmar senare så var discokjolen klar...
 
 
Det som då vart lite tråkigt med kjolen det är att den blev så glansig att det inte riktigt går att göra den rättvisa när jag fotar den för allt speglar sig i den.

Men när man ser den på riktigt så ser det nästan ut som ormskinn typish, hade lätt kunnat använda den om den inte varit av papper.
 
 
 
 
Hade en typ av krage kvar på min yrkesplan så idag blev det detaljsömnad (dvs man behöver inte sy hela plagget utan bara den lilla kragen) för hela slanten.
Tillslut:
Krage 
 
 
Kommer inte ihåg vad kragen kallas, ja den har ett speciellt namn men det har precis blåst bort.
 
Fasen vad det är jobbigt för övrigt att sy en såna där rundade saker, hur enkelt det än kan se ut så gör minsta lilla stygn fel att det blir kantigt eller en liten detalj som petar ut.
Nåja jag kan mina fixåtrix nu för att få till det men det är ett jäkla pilljobb, tacka vet jag raka linjer, det är grejer det.
 
Sedan bar det iväg till mammografin i busvädret, fick skjuts, hade nog fan avbokat annars.
Kom dit, fick ett PROFFS och det tackar jag gud för med tanke på hur jävla illa det blev förra gången när jag fick en nybörjare som inte kunde sina grejer.
Fick ju ta om så många gånger att jag ver helt förlamad i min whiplash efter den erfarenheten.

Idag:
Chop-chop, in med tuttarna och tog fyra bilder, klar.

Fick även reda på att jag inte varit där på tre år.
Kändes inte bra, trodde "bara" att det var två år, tre år kändes fan inte bra om jag ska vara ärlig men med tanke på värken jag får (och sitter med nu) som bara dånar igenom kroppen så är det inte konstigt att jag drar mig för det.

Nu är det gjort i god tid innan examensprovet iallafall men jag gissar att jag kan ta kunderna dom närmaste dagarna för jag kan knappt lyfta armen.
Mostuttar

Så blev det ännu en ny arbetslampa till sybord nr. 3 nu när jag fått pengar, den första har ju gjort underverk för synen till sybord nr. 1 och 2, nu är jag verkligen supernöjd.
 
 
Dags att vila, vi ses imorgon igen.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0