Andras relation till mina bröst...

Jaha, då är jag hemkommen från jobbet och nu kommer ett litet inlägg om mina tuttar.
IGEN...
Det verkar som om alla har en relation till dom på ett eller annat sätt. Det ser ut som detta ämne kommer att bli en följetong i denna blogg...

Iallafall, till ämnet.
Jag och Chiifen hade en Glassar-dag på stan idag, hon ville gå och käka lunch på Bageriet och sen gå och kolla i affärer. Sagt och gjort, vi åt strosade och hamnade tillsist på Indiska.
Jag hittade en jättefin solklänning och går in och provar. Den var för stor, på HELA kroppen, lite potatissäcks-varning. Chiifen står utanför och frågar om hon får se hur den ser ut.
Visst säger jag men den var inte snygg på mig. 
Jag öppnar draperiet och det första hon säger är:
 Åh, Madde. men det gör inget att den inte passar, jag tycker det är fint med SMÅ BRÖST iallafall.
Va??? Vadå små bröst säger jag, och blir helt full i fniss.
Jamen den är ju för stor, över BRÖSTEN, säger Chiifen.
Ja, man kan ju inte annat än gapskratta..
Ja säger jag, men jag tycker den är för stor överhuvudtaget, inte bara över brösten...
Jovisst, jovisst, absolut säger Chiifen då och ser lite skuldmedveten ut.
Sen började hon oxå skratta när hon märkte att jag INTE tog illa upp.

En annan liten anekdot dyker då snabbt upp i mitt huvud  som jag hörde för inte så längesedan.
En mycket kär vän till mig hade börjat datea en kille.
Hon pratar säkert och beskriver sina vänner, har jag för mig och så kommer hon då till mig. Han vet efter en stunds beskrivning vem jag är och säger efter ett tag :
Ja, men henne brukar jag se när jag är ute och går med hunden på Hällarna. Hon brukar jogga där, hon är smal, blond  och har STORA bröst! Min kära vän hånskrattade rejält när han sa så..
Vi kunde se mig framför oss, joggandes med min ENORMA byst. "SKADUNK, SKADUNK" som vännen ljudillustrerade den fantasin.... Som hon sa senare när hon berättade det för mig:
Det var nog ÖNSKETÄNKANDE..


Och faktiskt, när vi var på väg till grillkvällen i Lye förra lördagen så hade min käre vän Peter OXÅ mina bröst på tapten. Det smädades ( kärleksfullt med glimten i ögat )VILT mellan honom och min sambo om storleken på mina tuttar den bilfärden. Men som Peter har sagt många gånger till mig:
Han gillar att krama mig för det är aldrig några ÄCKLIGA bröst i vägen.
I like hugging you, It´s like hugging a man...
Jisses, säger jag bara.
Folk verkar verkligen lägga märke till mina bröst, detta måste ju vara beviset att stora tuttar inte alltid ger MEST uppmärksamhet.
Ja, så vi får se vad som kommer härnäst i bröstväg, som sagt alla verkar ha en eller annan relation/åsikt om mina tuttar.
Måste bara tillägga i "protokollet", jag gillar mina bröst, oavsett vad andra tycker om min storlek. Dom är små men sjyssta för att vara 37 år, inget häng här inte ;)

Som en kille sa till mig för några år sedan: Du har så´n där sport-byst.
Mhm, vad är det då säger jag? ( förväntasfullt )
Platt som en planka!!!
The end.

Nu till lite bizniz, för här händer det grejer.
Fler och fler hittar/tittar in till min lilla Sjal-bod.

Härom dagen var sonens-bästa-kompis-mamma här och beställde en sjal som hon skall ha på ett bröllop. Medans vi står där och bestämmer mönster m.m frågar hon mig plötsligt:
Kan du virka rosor?
Javisst säger jag, hur så?
Jo, då visar det sig att hon har en kompis som gör konstverk av gamla virkade dukar och hon har jagat virkade rosor som en galning. Jagat tanter på Kupan, till och med annonserat i tidningen och inte fått napp. Jag sa att "konstnären" fick gärna ringa mig så kunde vi diskutera.
Det tog inte en halvtimme så ringer telefonen och igår var hon här. Det blev beställning direkt, 40 st skall hon ha. Till att börja med...
Yes, säger jag bara.
Så nu virkar jag rosor på löpande band, har hunnit med 7 idag och fler kommer vara klara innan kvällen är slut.
Det ena föder det andra, SÅÅÅÅÅ KUL!
Sticka lugnt ;)



Sture, världens mest sugna hund..

 Hm, man kanske skulle passa på nu när hon ändå kissar...
image107
Japp, nu kör vi, pang på rö´betan!!!!!

Ja, tillåt mig presentera: Sture, världens kåtaste hund.... ( ursäkta ordvalet..)
Full i bus, full fart jämt, låter som han vore VÄRLDENS argaste hund (men det är han inte) och sugen på brudar jämt....
Trots Stures enträgna uppvaktan blev faktiskt inte Nelly jätte-irriterad. Dom hade nog åndå ganska kul. Vi hade grillkväll IGEN och igår var det premiär ( för mig ) att äta årets första färskpotatis och sen rabarberpaj till efterrätt.
Nu ska jag duscha och sticka till jobbet, återkommer ikväll.
Sticka lugnt :)

Det FINASTE ordet i mitt raseriutbrott igår var nog F... ( och då menar jag INTE fan.. )

image104
Mina fönster igår...

Mina fönster idag...
Igår morse fick jag tillsist nog. Lägenheten hyfsat städad men så tittar man på sina fönster, BEDRÖVLIGA. Gatussmuts och måsskit, nä nu var det dags. Lägenheten kändes liksom lortig bara för att fönstren var det, jag fick att ryck och satte igång och putsade fönster vid 9-tiden.
32 fönster gånger 4 sidor att  putsa = 120 rutor, det tar sin tid och det är inte kul därför gör jag det bara 2 ggr om året.
Var klar vid 13.30, nästan..
Hade bara ett fönster kvar i Joars rum och då händer följande...
Jag hade haft lite problem (minst sagt) att få upp fönstren eftersom vi/"hantverkare" målade dom i höstas. Det var lite fastkladdat liksom. Vilket gjorde att fönsterputsningen tog ÄNNU längre tid. Jag hade löst det på så sätt att jag tagit ett långt skaft, lagt en handduk mot trät och sen slå försiktigt i fönster-hörnen för att få upp dom.
Det gick bra tills sista fönstret. Gör samma procedur och PANG, jag slinter med skaftet och rätt igenom båda rutorna gick käppen!!!!!
Jag kan säga att jag hade själv inte en aning om att jag hade ett så förskräckligt ordföråd och SÅ höga röstresurser. Jag var så arg så Vulkanen Etnas uttbrott bleknade i jämnförelse...
Tillsaken hör att jag hade tänkt att unna mig själv en liten sak den här månaden nu när jag hade lite pengar, en "hemma-foto-printer".  MEN så hittade jag en ny bäddsoffesäng till Joar och jag bestämde mig för att satsa mina pengar på en så´n till honom istället. Sagt och gjort, jag beställde hem en.
Och så händer det här, snacka om att kasta pengarna i sjön.
Tur i oturen å var killarna sååååå gulliga på Glas&lås så en lagning som skulle ha kostat 1200kr fick jag för 700kr. Dom tyckte kanske att vi haft nog med bekymmer med våra fönster förra hösten....
Sen var det bara att sticka iväg till jobbet och jobba natt...
Tillsvidare, Sticka Lugnt!

Penntrollet har vaknat..


Jag imorse.
Ser ut som Misse Penntroll med svintohår som ramlat ner och dubbla påsar under ögonen...
Hjälp så trött jag var. Hade pratat i telefonen under kvällen och sen sett Filip & Fredrik intervjun med Mike Tyson.
Det var så himla pinsamt/roligt så jag blev helt uppjagad. Fy så roliga dom är och så neddrogad Tyson var. Jag fick ont i magen. Irk. Hade svårt att somna efter det för jag hade skrattat och blivit klarvaken. Hm.
Vaknade som ett vrak och gick och jobbade. Kom hem lika trött och ska snart bort en sväng. Vill bara gräva ner mig i sängen.
Appropå Pernilla-reklamen jag skrev om igår..
Såg Kristin Kaspersen i Tv 4 Morgon imorse, jag hoppas verkligen inte att hon kommer lyfta sig oxå. Hon är sista hoppet för naturligt åldrande skönhet.
Ikväll har jag ätit godis till KVÄLLSMAT, plus en ostmacka... Skiter i att det är helt fel, vissa dagar MÅSTE man bara. Idag var en så´n dag.
Ser vädret nu, 19 grader imorgon. Sen ska det bara bli varmare och varmare, hörde att det skulle bli upp mot 30 grader till helgen.
Just nu går jag verkligen på tomgång, lika bra att lägga ner för idag.
Sticka lugnt :)


Bh eller sportbh, det är frågan...

Ja, då återkommer jag lite i ämnet kläder, underkläder i det här fallet...
Modemedveten/missnöjd son är inblandad och Pinsam mamma.
Jag hade en liten diskussion med sonen förra sommaren en dag när vi skulle ut på stranden. Han var minst sagt förbaskad på mig när jag kommer ut till bilen i en solklänning och så har jag ingen bh på mig!!!! Han beordrade mig att gå in och sätta på mig en så att man inte såg mina KNAPPAR....
Så till nutid.

Jag skulle ut och springa för några dagar sen, jag drar på mig min "sportbh" alltså samma modell som jag använder jämt. Fast jag har tagit gamla och ofräscha till sportandet. Drog på mig en tajt tröja.

Då säger Missnöjd son: Varför har du aldrig BH på dig?
Pinsam mamma : Därför att jag inte behöver det.
M.S: Jo, det gör du visst, man ser ju dina..... Bröst..... Jämt......
P.M: Jaså, jamen det är ingen ide´att jag har bh förstår du, för det finns ändå inga som passar.
M.S: Jamen du kan väl ha något så man inte ser dina..... Knappar....
P.M: Nja, men det finns inte så mycket att välja på förstår du, det är jättesvårt att hitta och så trivs jag i den här modellen.
M.S: Jamen om du nu har så små.. Hrmph ( typ harkling ) bröst, så kan du väl titta på barnavdelningen efter barn-bh:ar?
P.M: Det finns inga barn-bh:ar, det är typ sådana toppar till barn som jag har på mig nu.
M.S: Måste du ha så tajta tröjor då´ra?
P.M: Lägg av nu, så farligt är det väl ändå inte? Jag går väl oftast i luftiga tunikor och sticketröjor och då syns inga tuttar alls..
Missnöjd son: Nä, du får sluta med tajta kläder det är så pinsamt. Jag vill ha en "vanlig" mamma som har BH och inte visar brösten jämt...

Suck, man skulle kunna tro att jag jobbar som strippa....

Det är bara att haja läget, man är inte kul längre, bara pinsam ;)
Det är väl det här som är förstadiet till frigörelse antar jag....

Ikväll kollar jag på Outsiders som handlar om "Samlare" ( Kanske nå´n som samlar på löv, ha,ha ). Efter det är det High Chaparall, Filip och Fredrik ska intervjua Mike Tyson.
Undrar om dom vågar vara lika spåniga som vanligt, undrar om han fattar deras humor, han kanske blir förbannad.. Spännande.

Tillsist, appropå förbannad..
Såg nya reklamen med Pernilla Wahlgren som gör reklam för Garnier hudkräm.
Vad i... Hon har ju lyft sig, nä fy 17 säger jag bara.....
Har tyckt att det har varit sååååå bra med henne att hon faktiskt haft rynkor och ser ut son en vanlig små-härjad småbarnsmamma, trots att hon är i Showbizniz.
Men, nu har även hon fallit för frestelsen att underkasta sig kniven.
Nä, VERKLIGEN dagens BOTTENNAPP! :(
Sticka lugnt :)

Igår och idag!

image97
Igår kvälls var det en riktigt mysigt kväll. Vi träffades ute vid Ronnie i Lye som fick stå ut med 11 våldgästande Eurovision-Freaks. Det blev massor med god mat, skön stämning, trevligt sällskap och godis.

 En riktig idyll i trädgården...

Stämningen var som sagt skön under middagen sen blev det Festivaldags och då sjöngs det, kommenterades, hånades, favoriserades, skrattades, tjoades och tjimades på HÖG nivå... Så kom röstningen...
Vad händer????
Ryssland & co röstar på varandra, Balkanländerna höll ihop, ja och vi fick skit-poäng av våra grannar :( 
Enda tolvan kom från Malta och Denny skriker genast : Jag ska semestra på Malta i fortsättningen!
Jaha...
Stämningen var upprörd och Sofie som åkt hem innan röstningen lyssnar på radion i bilen och ringer till Denny. Tror att  hon svor...
Sen bestämde vi att vi aldrig skulle se den stora Eurovision någe mer, fast jag ångrade mig på väg hem. Såklart man måste...

image99

Idag är det Morsdag och vi hade köpt en ny Syrénbuske till mamma, vi ställde den i raden bland dom andra och hoppas på snabb tillväxt. Själv fick jag ingenting men det gjorde inte ett dugg, mormor och Joar hade planerat att gå på stan igår tydligen men då var mamma inte så pigg....
Jag var iallafall glad att hon var ok idag och vi kunde fira med grillat och kaffe.
Det har varit en lugn och skön dag...
 Min käre lille son som fotat sin "MAT"... Han äter alltid Bearnaise med kött och inte tvärtom..
 Denny och mamma ( som tog på sig sin snyggaste mössa idag ) äter Morsdagsgrillat.
Sticka lugnt.

Vårt nya husdjur, Dinosaurien eller ormen Silas..

image96
Vi "ligger" just nu på ägg... Vi har ett nytt husdjur på gång, en orm eller en dinosaurie som ska heta Silas. Han är lagd i vatten sen igår och ska kläckas inom två dagar.  ( Obs, ska kanske tillägga att han är inköpt på lekstugan ;) "Vi" väntar med spänning...
Nu ska vi snart ut på Grill & Melodifestivalekväll i Lye. Heja Sverige, Norge & Frankrike.
Sticka lugnt :)

Laktosfritt, bra för alla..

Frukost/fika på balkongen idag, det känns som det är varmt ute. Men... På balkongen är det ju alltid varmt, sen brukar det vara andra bullar när man kommer ut i trädgården.
En bra sak med att en i famlijen har blivit laktoskänslig är att jag faktiskt själv märkt att jag mår bättre i magen av laktosfria produkter. Jag äter ju inte så mycket mjölkprodukter längre tack vare saltet, så ost och smör äter jag bara när jag äter mediciner.
Mjölk har jag bara i kaffet och nu har jag börjat sno lite av sonens mjölk då och då. Yogurten äter jag samma som honom och jag märker faktiskt skillnad. Jag tror inte att jag har någon laktoskänslighet men jag har som sagt märkt skillnad. Magen kan ibland bli "upprörd" och "körig" efter frukost och nu när jag oxå bytt till samma som sonen, ingen upprördhet alls efter frukost.. Hm.
Har läst några gånger om kostrådgivare som säger att VI/ människor äter alldeles för mycket mjölkprodukter och att det inte är bra för oss. Börjar nog tro på den tesen nu, tror inte mjölksockret är bra i för stor dos, precis som det vanliga sockret. Enda nackdelen med laktosfria produkter är att det är dubbelt så dyrt som vanliga mjölkprodukter. Varför ska det alltid vara dubbelt så dyrt att vara nyttig, undrar jag?????

På tal om frukosten så köpte jag ju en ny, snygg, brödrost förrförra veckan. Den är bra, bränner finfint men.. Den är lite som en brödrost i tecknade filmer. När den har rostat klart skjuter den upp brödskivorna som en katapult rätt ut i luften. dom flyger åt alla håll och kanter. Det gäller att stå brevid och vara beredd att fånga brödet. Asch, det får gå, det kommer nog efter lite användning bli segare och "fjädertrött" och bli en NORMAL brödrost.

Min mail ligger fortfarande nere.. Ytterst irriterande!!!! Undrar om detta kan bero på att jag under typ 2 års tid fått en påminnelse varje gång jag loggar in där det står : Du måste uppdatera din hotmail bla, bla,bla, annars kan du förlora din hotmail bla,bla,bla. Jag har ju bara tryckt bort det här hela tiden ( i typ, som sagt, 2 år ) och nu kommer jag inte in.. Hm, får fråga nå´n ikväll när vi ska ha grillkväll...

Sticka lugnt :(


Bibblan + Svullna ben = Ålderstecken ?

Varm dag blev Kylskåpskalldag på bara 20 minuter, hur är det möjligt???
Var med min son hos tandläkaren idag för att plasta en tand, när vi går in är det varmt i luften fastän det är moln lite då och då. När vi kommer ut har det börjat blåsa och den härliga värmen borta. Luttrad som jag är går jag ALDRIG hemfrån utan sticketröja i väskan så det gick bra ändå. Lite knöligt dock med sticketröja under jeansjacka.
  Joar läser om Magi...                      
   Fredagsfika och lånade böcker.

Vi har varit på vårat Fredagsnöje, Bibblan idag. Perfekt nedvarvning efter en stimmig skolvecka. Man får hem en filbunke för på bibblan får man ju inte springa runt och tjoa. Jag hittade inget "handarbetsnyttigt" till mig men Joar hittade massor. En sak hittade jag på barnavdelningen som jag plockade med till oss. "Tordyveln flyger i skymningen", en av mina/klassens favoriter när vi gick i 2:an. Vi fick högläsning varje dag av våran fröken Kerstin. Det var den bästa bok jag hört, jag får fortfarande rysningar när jag ser titeln. Den har allt, sommarlov, spänning och mystik. Jag kommer inte ens ihåg hur många gånger jag lånade och läste den själv efter att fröken hade läst ut den. Nu ska jag uppleva den igen, ljudbok, hurra!!!!

En spaning/ upptäckt på mig själv...
Mina ben blir jättesvullna när jag joggar. Det är i och för sig ingen nyhet för mig men förut la det sig efter några timmar, nu gör det inte det. När jag går blir effekten densamma som förut, svullna ett tag och sen normala. Jag kommer knappt i mina tajtaste jeans om jag varit ute och joggat. Dom stoppar liksom vid vaderna när jag ska dra på mig byxorna.. Hjälp.
Ingen träning, smala snygga ( nåja, med byxor iallafall ) ben.
Beklagade mig över detta faktum till en kompis.
Det är ÅLDERN , sa hon helt kallt..
Snart kommer du PERMANENT gå fram i livet på två trästockar. Var glad, det kunde varit värre, du har bara tant-finnar och trästockar ibland än så länge. Det blir värre, det är du väl medveten om??
Ja, det är jag medveten om, tack för dina uppmuntrande ord ;)
Nu ska jag och Pussigull se på talang, Sofia i juryn ser ju för övrigt nylyft ut. Undrar om hon har tips på en bra plastikkirurg?
Sticka lugnt





Varmt... Äntligen!

Igår kom äntligen sommarvärmen tillbaka! Vi var ute hela dagen, jag gick av jobbet kl. 09 sen bara hem och ta det lugnt. I helgen har vi massa kul och värme att se fram emot, Perelli gick ju vidare i E-Song contest så nu kan man ju se den utan att knorra.
Vi åker till Lye och grillar och ser Charlotte, på söndag är det  ju morsdag så då firar vi mormor/mamma & mig. 
Vi köper något till trädgården, det brukar vara poppis. Vi försöker ju få en syrénhäck ut mot gatan så att folk inte ska glo in så mycket när dom går förbi. Kan nog luta åt att vi köper något som "bygger på" där.

Appropå min mamma, vilken skillnad det är på henne nu! Jag är så glad för hennes skull, hon är så glad och positiv. Man kan umgås med henne och ha trevligt, hon ÄR verkligen en annan människa!!!
Hon är värd det bästa!
Det är så roligt med Chiifen, jag sa till henne att: Du kan ju ta med dig en av tjejerna och komma hem och fika hos mig någon dag när det blir varmt och fint väder. JA!!!! säger hon och frågar direkt : Kommer din mamma vara där då? Ja, säkert, hon kan oxå fika med oss, vi bor ju i samma hus.
Bra, säger Chiifen, då kommer jag hem till din mamma och fikar.
Nä, du ska väl ändå fika med mig?
Ja,ja men dig ser jag ju så ofta ändå så jag vill helst träffa din mamma...
Okidoki..

Hoppas förresten inte jag startat världskrig i släkten nu. Lyckades göra bort mig och bloggade om min morbror här för ett tag sen. Trodde att han hade skrivit inlägg till mig under signaturen Franska Frasse och så skulle jag skoja till det och bloggade om det.. Nu var det tydligen inte han och han blev jätte-arg och det förstår jag. Så jag ber om ursäkt och säger offentligt förlåt oxå....

Min mail funkar inte märkte jag igår... Försökte gå in flera ggr igår men det gick inte. Inte idag heller, mysko...
Nu ska sonen till skolan och jag ut och "hurta".
Sticka lugnt :)

Kartproblem & Modegiganternas kamp på Lindex ( eller mor & son´s kamp på Lindex )

Idag tog jag Kärleksstigen utan hund men beväpnad med stor sten i näven... Redo att klippa till hårt och snabbt om någon skum typ skulle dyka upp...
Inga skumma typer dök upp men väl några vilsna tonåringar. Dom gick runt med karta och letade "stationer", jag blev stoppad av 3 tjejer.
Ursäkta, är du bra på att läsa kartor? Kan du hjälpa, oss vi hittar inte till station 2.
Nä, sa jag jag är inte så bra på kartor men är det en karta på området här kanske jag kan hjälpa er..
Jo, det är det nog.. ( med betoning på nog )
Jag tittade och fattade lika mycket noll som dom... Är ni säkra på att ni fått rätt kartområde, frågade jag.
Ja, vi vet inte.
Tittade igen och såg bara ett virrvarr av små stigar och inga direkta igenkäningsmärken, typ kyrkogård, nybyggda pensionärs lägenheter, trojaborg, speedwaybana m.m.
Hm, tyvärr sa jag, jag vet inte, jag tror att ni kanske fått fel karta.. Inga namn är ju utsatt heller så det är svårt att se.
Men, försöker dom (ivriga att slippa den här gympa-övningen så snabbt som möjligt kan jag tänka), station 2 ska ligga vid en stig upp på berget.
Ja, men om ni går här kan ni se att det är stigar upp överallt, det kan vara precis vart som helst. Har er lärare gått igenom den här orienteringsövningen med er innan?
Jo, men bara snabbt.
Så typiskt tänkte jag och fick genast rysliga minnen tillbaka från ens egen skoltid.
Buss ut till Svajdestugan eller Kinner. Här, en karta, ta er runt den här banan på 7 km nu, lunch när ni kommer tillbaka!!
Vissa sportfånar fixade det där på 20 min och kunde leka resten av dagen. Själv harvade man runt i skogen flera timmar med den där djävla kartan och hade noll koll på vart man befann sig. Det var INTE kul !!!!
Sa hej då till tjejerna och lycka till.
Hade lust att säga : Skit i det här nu, stick till Mac Donalds och köp en glass istället. Ni är ju ändå i stan och inte ute på landet.
Men jag vill inte uppmuntra till skolk så jag höll tyst ;)

Så till vad som utspelade sig igår på Lindex och jag kan bara säga att... Jag och min sons far kommer få det tufft i framtiden..
Jag och sonen var på stan igår, på jakt efter div saker och kläder. Bland annat skulle det inköpas T-shirts till sonen.
Han har/hade nämligen bara 3 som passade storleksmässigt och 3 tröjor kommer man inte långt med till en 8 åring. Iallafall till en kille som måste byta tröja så fort han får MINSTA fläck..
Nåväl, vi var på Lindex och Mamma-Mode&Prismedveten hittar ett ställ med T-Shirts där ALLA tröjor kostar 29 kr styck! ( I vanliga fall ligger T-Shirts till barn i Joars storlek på ca 70-80 kr )
Perfekt, jag rotar runt och hittar massor med snygga tröjor, visar upp för Joar och då inträffar följande.
Glöm det, säger han, och hänger tillbaka allihopen. Dom är skitfula!!!!
Vad gör du, säger jag och plockar på mig alla fynden igen. ( innan någon annan prismedveten mamma kommer och tar dom )
Jag köper dom här så att du har lite snygga tröjor till sommaren.
Snygga, dom är skitfula, du köper inte dom till mig! Jag tänker inte använda dom bara så du vet!
Vad är det som är så fult med dom då?
Dom bara är det, INTE MIN STIL säger min son och höjer kraftigt rösten.
Då blir även jag förbaskad.
Sluta, det är jag som betalar och jag har inte hur mycket pengar som helst. Detta är ett kap, billigt och snyggt!
Modemedveten son skriker då : Jag struntar i om du är FATTIG, jag vill inte ha dom.
Folk och personal börjar nu titta..
Modemedveten son sliter då till sig kläderna, hänger tillbaka dom på ställningen och BÖRJAR TRYCK/KNUFFA mig mot utgången med orden : Nu går vi!!!!
Jag stapplar tillbaka, rycker åt mig 2 tröjor och säger att dom här tar vi allafall. Och jag är inte FATTIG bara ekonomisk.
Nej, skriker Modemedveten son, aldrig, dom ÄR inte COOLA.
Jo, säger jag, nu går vi till kassan.
Lägg av, jag vill inte ha dom, fattar du inte??
Nej det gör jag faktiskt inte, dom är snygga.
Jag går till kassan..
Modemedveten son försöker då trycka mig förbi kassan så att jag inte ska kunna betala.
Alla tittar, MYCKET nu.
Jag får lite uppmuntran och medlidsam blick av kassörskan: Inte överrens hör jag, så kan det vara ibland..
Jag vill inte ha dom, klar gör Modemedveten son än en gång...
Väl ute var jag inte nådig sen kan jag säga...
Klargjorde att om han håller på så här så kommer han ALDRIG mer få följa med och köpa kläder i fortsättningen. Jag kommer köpa ALLT själv och han får inte VÄLJA nå´t alls. Ta vad som bjuds. Basta.
( såg en glimt av skräck i blicken på Modemedveten son, kanske ;)
Kände att den här ronden vann jag iallafall, när det gäller detta är det jag som har MAKTEN..
 Ok, enligt Modemedveten son

 Ok enligt Pris & Modemedveten mamma
Resten av tiden på stan flöt på lugnt och sonen fick välja en tröja själv oxå.
Idag fäller han dock en annan typ av Modemedveten kommentar när vi skall gå till skolan. Jag fyndade en kofta som jag faktiskt fick gratis tack vare en rabattkupong. Den är ganska stor men jag tänkte ha den lite som jacka, typ. Tar på mig den när vi ska gå till skolan och Modemedveten son säger:
Varför köpte du den där? Det ser ju ut som du har världens största häck när du tar på dig den.....
The End
Sticka lugnt )



Snorkråkskyrkogården


Nu undrar ni säkert kära bloggläsare varför jag lagt in ett kort på ett blått skåp, det är min sons sängskåp. Notera gärna sidan på skåpet, den utan knopps, tillåt mig presentera " Snorkråkskyrkogården"...
En kväll för ca 2 veckor sedan låg jag och pratade i telefonen i sonens säng. Joar satt och kollade tv, Denny data och jag vill prata i fred så jag stängde in mig i Joars rum.
Under samtalets gång ser jag plötsligt små..... små.... Ja, faktiskt, tro det eller ej, snorkråkor fastkletade längs med sidan av skåpet.
Vad i allra heligaste... ( Tänkte jag naturligtvis inte men jag försöker ju att inte svära så mkt i min blogg. ) 
När samtalet var slut gick jag direkt ut till sonen och säger till att han ska följa med in på sitt rum.
Vad är det där frågar jag?
Han ler i mjugg och säger : Inget särskilt..
Nehe du, jag tycker det ser ut som en massa snorkråkor !!!!!
Mhm, fniss säger han. Varför har du gjort sådär?
 Den anklagde:
Jamen mamma du vet, jag ligger där och kollar lite film och så killar det i näsan. Så är man snorig, ja, så orkar man inte gå upp, och då sätter jag fast dom där så länge...
(Försvarstal avklarat, vad säger Leif Silbersky tro...)
Åklagare Österholm: Så länge, vad då så länge???? Det är ju skit (ja, jag sa faktiskt det) äckligt!!! Vem ska göra rent det där nu hade du tänkt dig?
D.A:   Du, om det nu stör dig. Det är ju mitt rum & jag bryr mig inte...  ( He´s cold, Ice cold... )
Å.Ö: Nämen det gör jag och i fortsättningen går du ut och snyter dig och torkar snorkråkarna på ett papper. Förstått?
D.A: ( i lite överlägsen ton:) Och tvättar händerna va???
Å.Ö: Precis. Är vi överrens?
D.A: Visst ( ler hånfullt )
Kände inte riktigt att jag vann den där fajten. 8 år och superkaxig, svar på allt.
Numera försöker jag ha lite koll på den där Snorkråkskyrkogården och vad hittar jag idag när jag bäddar sängen?
En liten ensam "gynnare" som satt fast på skåpsidan. Det var bara att plocka fram Scotch Brite och börja skura. Hela sidan för säkerhetsskull. Jag lovar alla tjejer ( eller killar ) där ute att jag ska jobba hårt som blivande svärmor och få ur honom dom där otäcka vanorna. ( och alla andra otäcka vanor oxå för den delen som kanske kommer fram under årens gång ;)
Sticka lungt.

"Extreme" hat-kärlek.

Det finns ett program som får mig att vilja kräkas/hånle samtidigt som jag gråter.
Extreme Home Makeover !!!!!
Det är verkligen sjävplågeri att se detta program och idag tog det verkligen priset av eländes-elände...
En famlij bestående av mamma och två döttrar. Den ende sonen hade kört ihjäl sig i en bilolycka.
Deras förra hus hade brunnit ( tror jag det var, missade lite i början ) och det nya hus dom försökt bygga upp blev aldrig klart! I programmet rotades det sedan fram countryartist, och en flicka som fått hans hjärta i en organdonation m.m
Så här brukar det se ut som följer: ( för er som lyckats missa detta eländesprogram )
Först kommer alltid en snörvlig hemmavideo med en förkrossad familj som har råkat ut för än det ena och än det andra som är så hemskt att själv hade man lagt sig i graven för länge sedan.
Så sitter inredare och programledare i bussen på väg till familjen, tårögda och mimar fram tårar ( dom är säkert konstgjorda av glycerin lånade från Glamourredaktionen).
Sen överraskar Inredningsteamet dom utvalda och då bryter den stackars famljen ihop nå´t så fruktansvärt att man fruktar ett kollektivt slaganfall.
Varje inredare väljer sedan varsin familjemedlem som dom känner EXTRA för, pratar med dom och ska inreda deras rum efter deras intressen.
Så skickas familjen iväg på någon lyxig resort och plötsligt skuttar alla fram och är SÅÅÅÅÅ lyckliga.
Det visas videofilm på hur deras hus demoleras av en massa folk och maskiner. Det kan vara allt från hus som är så fulla med mögel att dom håller IHOP endast tack vare möglet,  till hus som rasat ihop av sig själva så har bara vardagsrummet klarat sig och där bor en familj på 12 personer. ( ok, lite överdrivet där men inte långt ifrån )
Nytt hus byggs upp på rekordtid och HELA staden/bygden ställer givetvis upp och snickrar för kung och fosterland. Alla i familjen får sina önskemål/intressen uppfyllda. Det snickras Näckrosdammssängar, Pianosängar, Brandbilssängar på löpand band. Massor av lyxiga varor ( som alltid köps in på Sears ) plockas in i huset.
Sen är det då gaphalsen Ty, han gör alltid föräldrarnas/föräldrens/fosterföräldrarnas sovrum och det ska alltid vara SPECIELLT, en riktig oas att koppla av i. Mega-dubbelsäng, egna handfat i badrummet, dusch, badkar och sist men inte minst : nästan alltid en jacuzzi....
Så kommer famlijen hem i en Jätte-Strech-Limo och står bakom en buss, hela stan som byggt, burit och fejat står och skriker i bakgrunden.  Hälften har säkert innan Ty-teamet kom aldrig hört talas om familjen och OM dom hade det varför har dom inte gjort en hjälteinsats innan???? ( 5 min berömmelse reklam för sin byggfirma på bästa sändningstid är väl bättre än ingen )
Så kommer dom berömda orden Move That Bus, och varje gång, till min förvåning brister mina tårkanaler ut i den största vattenöversvämningen ever!!!
Då har jag hela programtiden suttit o smädat deras idéer, Hollywood miner, tårar, " folk-som-ställer-upp-gratis från- olika-företag".
När vuxna och barn sen springer ut och in och tittar på sina Pianosängar och Oas-sovrum och gråter hysteriskt,  då gråter jag ibland så våldsamt att jag snörvlar och måste snyta mig.
Varför?
Sen har så klart hela staden varit med och chippat in med pengar så hus och lån är betalda. Alla 1 miljofemhundrafemtielvatusen problem dom hade innan är bara puts väck. Eller ?
Dom kan bara flytta in och sen leva resten av  sitt liv  lyckliga. Eller?
Jag undrar om Dr. Phil är med och sponsrar ÅR av terapi för den stackars f.d traumatiska familjen som nu ska gå vidare i sina liv. Med sitt nya fina hus....
Jag undrar om det  Talande huvudet ,som fick hela kroppen bortsprängt i Irak-kriget, har fru och 10 barn som han inte kan försörja, blir han verkligen lycklig av ett nytt hus? Eller?
Jag ska kolla eftertexterna efter Dr. Phil nästa gång och försöka låta bli och stor-böla åt ett program som jag ÄLSKAR att HATA.
Eller ;) ?
Mkt text idag go´vänner, sticka lugnt!
 


Snygga män på tv.. + Jag passar inte i keps & Bajs é inte najs !

Förutom min egen Taxi-Hunk/Prins här hemma har jag TRE favorit män på tv.
Som man liksom inte kan få nog av att titta på ( precis som min egen... bla,bla, Taxi-Hunk ;)
Två av dom är i samma serie, Grey´s Anatomy, så det blir extra mkt mums-mums när man ser ett avsnitt.
Den ena är Dr. Sloan, den elake, arrogante plastikkirurgen med smala vackra  isblå ögon och försmädligt leende. Han fäller brudar på löpande band, men jag lovar, skulle han träffa mig skulle han aldrig vilja ha någon annan....
Sen såklart Patrick Dempsy ( som jag inte kommer ihåg vad han heter som doktor i serien ) den mörke, skönlockige, snälla doktorn. Han trånar efter huvudpersonen Dr. Grey och hon vill aldrig binda sig. Mig hade han fått på en gång...
Nr ETT bland favo-män-på-tv :
Jack i Men in Trees, Kanadas svar på Skärgårdsdoktorn här hemma... Skogsman, skägg, tystlåten, grovstickad polo, handyman, snygg som f-n, och gör allt för sin kvinna. Han kan allt, städa, jaga, skydda, bygga, laga mat... En riktig 10 poängare!!
 
Men som sagt, vem behöver dom egentilgen, när man har Mr. Cabdriver. En man med OANADE förmågor, om han bara vill....
Ikväll ser jag "High Chaparall" med Filip och Fredrik. Tyvärr tycker jag dock inte att dom är lika roliga som i "100 Höjdare" med alla orginal dom lyckas leta rätt på där. Men jag tittar iallafall och det kanske blir bättre ikväll än sist.. Slut "For Now". Jag återkommer nog under dagen.

 Inte snyggt!    Nä, jätte-jätte-jätte fult !!!!!!
Nu märks det verkligen att jag har en HUDSJUKDOM, inte hudåkomma som försvinner efter ett tag. Nej, hudsjukdom. Det har ju varit molnigt i några dagar och min hud har blivit nästintill slät igen. Så kom solen idag och jag ska på promenad med hunden. Jag måste ha keps, det är bara så, annars bli jag helt rödprickig igen. Kanske har jag fel keps ( har "ärvt" den av Denny ) men jag tycker jag ser ut som stans Byfåne !!!! Ska nog investera i en bättre för den här har för låg panna, den är inte snygg på mig. Denny tyckte att jag kunde använda min solhatt ( stor stråhatt á la 70 tal ) när jag är ute och tränar. Men snacka om ännu mer Byfåne-varning då. Träningkläder och  70- tals solhatt, BIG No-No !!!!  ( Förstår ni att jag helst "hjälper" min sambo att handla kläder, praktiskt är inte alltid snyggt )

Bajs é inte najs....
Promenad med lilla vovven alltså, jättehärligt, Hällarna, Nelly rusar runt och jagar rabbis...
Helt plötsligt försvinner hon, jag ropar, ingen hund, ropar, borta. Annars brukar hon komma som ett skott men ingen hund kommer. Ser ett par hundben sprattla i luften och jag springer dit, lilla "Gulle-fjun" ligger och rullar sig i SKIT, människoskit..
Då blev jag inte glad och bannade rejält men jag kunde ju inte ta tag i henne och banna för hon var ju full med bajs. Det blev liksom NOLL effekt, hon tyckte det var jättekul! Nu fortsätter vi lattja runt, kom igen...
Drog en påse på handen och på med kopplet och springmarsch hem till matte Catrin. Erbjöd mig att bada hunden eftersom jag ändå var "svettis-klädd" men vana matte duschade, duschade och duschade Nelly. Jag satt med lilla bebisen på toastolen och tittade på. Jag tappade räkningen men tror att det blev minst 5 schamponeringar och då luktade det ändå lite...

Från bajs till schlager... Ibland är steget inte så långt. (ha,ha)
Brukar INTE tjuvkika när dom har så´na här förvisningar på tv innan stora festivalen men i år har jag gjort det. Jag kommer naturligtvis heja på Sverige men jag har 3 favoriter som kommer på delade platser efter Charlotte.
Norge, hon vinner tror jag.
Frankrike, urskön låt & urskön kille.
Sen kommer jag inte ihåg landet men dom hade som någon sorts hårdrocksaktig låt och så var dom djävulen och ängeln. Typ det goda kämpar mot det onda, nå´t ryskt tror jag. Vet inte ens när EurovisionSongContest är i år men det kan väl inte vara långt kvar eller? Joar och jag väntar med spänning :)

Läste Aftonbladet att Indiana Jones har premiär den 22 maj, den fick 3 plus. Jag brukar i vanliga fall vara allergisk mot uppföljare ( filmer ) men den här ska jag faktiskt se. Det var ju rätt många år sedan den förra kom så jag kommer att offra mig. Jag har inte varit på många vuxenfilmer på bio dom senaste åren, det har mest blivit tecknat&animerat.
När Indiana Jones nr. 2 gick på tv sist var Joar här så tyckte jag att vi skulle se "äventyrsfilmen" ihop. Men , Joar tar inte efter sin mor här.. Han tyckte den var FÖR läskig efter ett tag & bad att få slippa.... Själv läste jag ju Stephen King redan i trean och frossade i vampyrer, galna hundar och döda barn som återuppstod. Joar gillar inte sån´t, jag ska inte försöka pracka på honom monster ännu. Inte när han själv ber att få slippa... Han kanske vill sova och inte ligga och tänka på läskiga döingar på kvällarna ;)   Vi håller oss till Madagaskar, Happy Feet och liknade filmer ett tag till. ( Jag är en hopplös mamma )
Sticka lugnt.


Man ska inte klaga....

En liten dotter reflektion..
Man kan ju tycka att man har haft en strulig far och frånvarande mor men man ska fan inte klaga. Vad är det för fel på dagens föräldrar eller är det så att det oftare kommer fram nu när barn har en fördjävlig uppväxt???
Jag tycker man matas varje dag i tidningar om barn som blir slagna, våldtagna, sålda av sina föräldrar. MED MERA vill jag dessutom tillägga. Läser i Aftonbladet idag att en pappa bundit sin dotter med tejp runt händerna och låst in henne i ett litet rum källaren när hon varit BESVÄRLIG.. Pappan erkänner men säger att det inte var så farligt som dottern beskriver det och advokaten säger att det rör sig om en vårdnadstvist.. Mhm, tror jag inte ett dugg på, dottern har ju frivilligt valt att bo hos pappan från början.
Vad är det som gör att föräldrar blir som Monstret-Fritz i Österrike, någon som slår sitt barn för att dom super, säljer sin dotter till en hallick. Jag vet ,en miljon saker, socialt arv, fattig osv. Men någonstans skulle man väl vilja vara en förebild för sina barn om man själv varit utsatt något under sin uppväxt och vara BÄTTRE än sina föräldrar? Jag kan fan-i-mig-inte fatta att man tänker: Så här gjorde min pappa/mamma mot mig, jag vet inget annat så då gör jag det mot dig! Jag blir så djävla arg!!!! Lås in dom och kasta bort nyckeln och dom som är värst kan dom skjuta så fort rättegången är över.
Själv tycker jag att jag är elak mot min son när han kommer in och vill gosa EFTER att det har varit läggdags 1 timme tidigare. Saker som: Jag kan inte sova om jag inte får mysa med dig lite till i eran säng. Du ligger ju ändå där och ser på tv.. Så visar han upp sina ledsnaste gulleögon och riktigt Liiiiiiiiiider. Så säger jag nej för att inte vara en Easy-Push-Over förälder, gå och lägg dig i din säng nu. Då vill jag egentligen springa efter och säga : Asch, skitsamma kom och mys med mig. Ibland ska jag väl erkänna att jag ÄR en Easy-Push-Over  men det är ibland...
Nä, jag kanske är unik men det som jag tycker mina föräldrar gjorde fel ser jag iallafall till att inte göra själv mot mitt barn. Men som sagt, man ska inte klaga, min uppväxt är ju rena rama "Lilla Huset på Prärien" om man jämför med "Monstret-Fritz" barn eller någon stackars bortgift 5-åring i Pakistan.
Några år i terapi och sen blev jag ju normal oxå, ha,ha.. ( Förlåt mamma ;)

Nu till ett Vårtecken som jag spanat in... Ett tecken lika säkert som att gräsmattan blir grön och blommorna börjar spira : Pensionärer på utflykt ! Åh, dom är så gulliga!!!!! Vet inte om det är fler än jag som lägger märke till grupperna av pensionärer men jag hade ju en mormor som gjorde det minst TVÅ ggr varje vår och det var lika skojigt att höra ALLT skvaller om tant-kompisarna när hon kom hem, BLÅFRUSEN...
Tanter är ju så roliga för dom är likadana nu som då, det syns, på kläderna inte minst. Mormor hade ju vinter och sommar garderob, i April var det VÅR oavsett väder.. Vinterjackor, kläder, hattar och skor åkte upp på vinden i tyggarderoben och ner kom Vårutstyrseln som skulle vädras och i enstaka fall tvättas...
Ja, så till utflyktandet nu... Tanterna (för det är nästan alltid tanterna som åker, inte många gubbar hänger med, nu som då. Iallafall vad inte vad  jag kunnat se)  står och väntar på bussen. Det är ju vår men dom klär sig inte direkt efter väder. Dvs det kan ju vara vår och kallt som nu och då kan man ju ha en lite varmare jacka och byxor, kanske en liten basker... Men nej, det ÄR vår och där står dom i kölden med "Sommar-skrållan" (dvs hatten, ljus strå kanske eller  alternativ lyxigare modell av Beppe-mössan") och tunn ljus jeans-skjorts-jacka eller beige sportjacka. Kjol... Någon enstaka byxa tunn, ljus, i församlingen men dom är baske mig inte många... Inte en vante i sikte eller halsduk för den delen. OCH det är den kategori av människor som oftast gnäller att " det drar " när man öppnar fönstret i en stekhet bil på sommaren. Men dom är så söta, så förväntansfulla där dom står och pratar om lunchen dom ska äta ute och galleriet dom ska besöka. Det är nog ingen skillnad om man åker på utflykt när man är 6 år eller 76 år med Perssons Buss och har fin-fina vårkläder. Det enda jag kan lova är när jag blir pensionär och ska på utflykt, då kommer jag iallafall ha vinterjacka på mig OM det är kallt!
P.s. Nelly är tillbaka på snabbvisit till imorgon, hurra. D.s.
Sticka lugnt :)

Jobbat på nytt jobb idag..

Vaknade och tänkte gå en promenad imorse, men jag kände mig verkligen inte motiverad. Ingen Nelly, ingen promenad, får ringa och kolla om vi kan "umgås" på måndag.

Igår köpte jag mig en ny brödrost, inte för att jag behövde för den vi har funkar. Nä, jag köpte den för färgen och priset, 99 spänn på Rusta. Den kommer säkert inte hålla speciellt länge men det gör inget, den är snygg och det är ju huvudsaken..

Idag har jag varit på nytt jobb, det var jättekul faktiskt. Boende för förståndshandikappade, personal och boende var jättemysiga. Först känner man sig som 5 hjulet under vagnen, vet inte riktigt vad man ska ta sig för men sen rullade det på. Lite besök i deras lägenheter, prat och lära känna dom boende. Avslutningen blev middag med personal och boende, pannkaka och glass. Helt ok ställe att hoppa in på om det behövs...
image83
Ny Vår-sjal klar igår..

Jag har äntligen (förhoppningsvis) kommit på en lösning på det här med min hemsida. Imorgon skall jag sätta mig och pyssla med det. Det får bli en enkel lösning tillsvidare, bara jag får ut nå´t i världsrymden!
Känner mig helt slut nu och ska sätta mig och glo på nyheterna.
Sticka lugnt...

Mamma fick en "Ensam-chock" nu på eftermiddagen..

Nellys husse ringde nu på eftermiddagen när jag jobbade och ville komma och hämta hem henne...
Ärligt, så fick jag lite lätt panik.
Efter  1½ vecka så känns det jättekonstigt att hon ska hem till sig igen, nu har man VERKLIGEN vant sig. Jag hoppades verkligen att mamma INTE var hemma så att jag skulle hinna hem och pussa farväl innan han hämtade henne. Tyvärr (förlåt Fam. Söderholm-Härlin) så var mamma hemma och Nelly åkte hem till sitt utan puss..
Pratar med mamma 10 minuter efter att Nelly åkt hem till sig och jag blev förvånad. Mamma har verkligen pendlat mellan att vilja ha hund igen och inte. En massa prat om känslor och djur som blir sjuka, gamla och dör, om passning osv.
Så åker Nelly och mamma blir ensam och då känns det ABSOLUT inte bra... Nä, hjäp vad tomt det blir, nu har jag ingen att prata med... Ingen som sitter och vill ha macka... Ingen som kommer och buffar på en på morgonen. Det här var jag inte beredd på...
Nä, inte jag heller. Att det skulle bli tomt så fort. Vi skulle ju ut och gå nu i eftermiddag, suck. image81
Men, men ,Södervägs-Maffian hoppas att vi får gosa med vår favorit-hund-tjej SNART igen.
Puss,puss.
 

Skojare?

Nu börjar jag bli ganska irriterad...
Kollar min mail det första jag gör på morgonen sen en vecka tillbaka.
Jag köpte ju en stickmaskin för ett tag sen som visade sig vara trasig. Jag skrev ett dåligt omdöme om säljaren på Tradera och han gick i taket. Han tyckte att jag inte skulle ha skrivit ett dåligt omdöme förrens han och jag hade rett ut "våra affärer". Oki, helt rätt...
Vi hade trevlig mailkontakt och snabba svar innan jag skickade tillbaka den.
Vi bestämde att jag skulle skicka tillbaka stickmaskinen och så skulle jag få pengarna tillbaka. Jag skickade tillbaka maskinen, i lördags. Mailade mannen, inget svar... Det gick 2 dagar till, mailade, inget svar.. Efter 3:dje mailet och 4 dagar svarar han att han inte fått den och att han ska åka bort till sitt sommarställe. Han bor i Stockholm, hur många dagar kan det ta för ett paket att komma fram????? När han skickade paketet till mig tog det 2 dagar. Sen har jag inte hört ett ljud... Vet inte om jag ska känna mig blåst ännu eller inte?  Återkommer garanterat i detta ämne, nu ska jag till jobbet.
Sticka lugnt :(


Jag, en löv samlare...

image78
Min käre sambo frågade mig idag: ( när jag kom hem från min snigel-krossar-promenad )
Vad är det där?  Vad ser det ut som, svarade jag. Ett blad, säger han. ( Wow, huvudet rätt på spiken)
Precis, säger jag.  Vad ska du med det till?  Jag ska måla av det, säger jag.  Varför det, säger han.  Ja, FÖR ATT JAG VILL, säger jag.   Mhm....
Jag har nämligen en hemlig fetisch som jag inte tror att NÅGON som känner mig vet om, jag ÄLSKAR LÖV. Jag samlar löv och lägger i blompressar, gamla tidningar och så spar jag det tills jag får rätt känsla för måla-löv-humör. Jag gör det i hemlighet oxå, vet inte varför. Det skulle aldrig falla mig in att plocka ett löv när någon är med. Eller jo förresten, Joar och jag har 2 år i rad varit i "Botan" och samlat höst löv och sen målat av men då har det inte varit "speciella" löv för mig. Skulle jag dö imorgon och nå´n sen skulle börja gå igenom mitt arbetsrum skulle den personen nog undra varför det ligger gamla löv packade överallt, avmålade löv i en blå back. Men nu vet ni, en av MÅNGA hemligheter, jag samlar löv.

Man får vara glad att det inte är burkar, kapsyler eller sopor. Men det kanske kommer med tiden, ännu är jag ingen fullfjädrad Baglady mer Löv-lady.

Sniglar får mig att vilja spy...

Promenad idag igen med Nelly men idag gick det trögt. Jag kände mig otroligt trött och stel i kroppen. Resten av dagen ska jag inte göra ett skit, jag är helt slut... Har nog hållit igång för mycket den senaste veckan, fixat med en det ena och en det andra. Idag blir det bara Eftermiddags-tv resten av dagen och stickning. så klart...

När vi var ute och gick idag tog vi Kärleksstigen igen, stort misstag kan jag säga.. Blött, fuktig i skogen efter regnandet innebar en hel del sniglar och jag gillar som bekant INTE sniglar. Eftersom jag skulle ta en lugn promenad idag och inget "svett-pass" åt jag frukost innan, inte bra. Inte bra alls... Jag struttar på i godan ro med hunden på grusstigen och "KRASCH" under ena foten. Jag fattar direkt vad jag gjort och tittar, mosad snigel med skal. Får kväljningar direkt och börjar nästan kalva, mår illa bara av att skriva om det. Försöker skaka av mig och går vidare, återupptar luktandet av skogen, blommor och njuter av fågelsången. "KRASCH" igen. Fy, fy, fy vad äckligt. Den var dessutom jättestor... Jag kände verkligen hur frukosten åkte upp och ner, riktigt kraftiga spy-känslor fick jag. Jag tittar på stigen och ser en hel del sniglar. Ja, då var resten av den promenaden förstörd. Varför inte gå därifrån då? Nä, jag tycker Nelly ska få springa en del av promenixen sjäv och det kan hon ju knappast göra på gatan.. Jag gick zick-zack resten av Kärleksstigen, mådde illa och sket fullständigt i fågelsång och goda skogsdofter. Om jag någonsin får råd med ett sommarhus, ska jag ha det på norra gotland, sten och sandjord, precis som på Brissund. Visst dök det upp en och annan snigel där oxå men då var det väldigt regniga somrar. Jag vill slippa sniglar, spindlar, fästngar, kryp, mygg, dom vill ha fuktigt, lummigt. Hellre en huggorm i trädgården på en stenhäll än slemmig snigel. Jag vill ha knastertorr gräsmatta, tallar och enbuskar. Lickers, here I come...
 
Slapp att ta på mig "Offerkoftan" idag var gäller min trevliga hudsjukdom. Min läkare tyckte att jag skulle trappa ner medicineringen, inte sluta tvärt. Bra, då vågar jag nog visa mig ute i fortsättningen trots allt. ;)

En sak som jag tänkt på med det här bloggandet som är himla positivt är att jag inte svär så mycket.. Inte för att jag inte vill men jag tänker mig för mer när jag skriver. Det ser inte så kul ut med fan och djävlar hela tiden i en text tycker jag... Jag svär ju så otroligt mycket när jag pratar  (tycker vissa personer i min närhet, typ mamma och Joar )( och det tycker jag fakitskt själv oxå när jag hör mig själv prata ibland ) så nu försöker jag tänka på vad som kommer ut ur mina tankar. Formulera mig bättre... Vissa saker måste jag dock svära när jag skriver för att verkligen ge eftertryck på hur arg, fel någonting är men jag TÄNKER mig faktiskt för innan. Bra va... ?

Förresten kanske min och Karins klubb " Finn en miljon fel " -klubben snart får en ny medlem. Vi får se lite längre fram i sommar, en viss person kanske kan få gå med. Hon får slänga in en ansökan så ska vi behandla den. Det är ju en klubb med "Exclusive membership" så alla får tyvärr inte vara med, man måste uppfylla väldigt speciella krav innan. Tycka väldigt speciella saker.. Nyfikna eller ? Ja, men mer än så här säger jag inte.. For now : Tack och hej, leverpastej.
Sticka lugnt :)

Prickig och singel?


Nelly på sin favoritplats. Här har hon stenkoll på allt som händer och kan samtidigt gömma sig för att sen överraska en och annan som går förbi. Vi har "fyat" en hel del, grannen bredvid är lite sur av sig så vi vill INTE reta upp honom i onödan heller..

Jag tror att Nelly tänker:  Kom igen, vilken tid det tar, sluta söla, jag har väntat i evigheter, nu drar vi!
Vi har tagit Kärleksstigen och Snäckrundan flera dagar i rad nu, vågar äntligen gå där när man har sällskap av Nelly. Det känns inte som någon våldtäktsman skulle våga sig på en när man har en stor hund med sig.

Måste skriva lite om min hud oxå... Djäkla sol.... Jag ser ut som jag har hamnat i en myggsvärm i pannan, helt hopplöst. Vaknar på morgonen och är helt slät, efter några timmar med "försök- till- att -inte- ha -ansiktet- i- solen" har jag ändå blivit prickig !!!! Fan, (Ursäkta) så irriterande. Tror att det är för att vårsolen är så stark, hoppas att det blir bättre längre fram när solen inte bränner så. Skall sluta med tabletterna imorgon, vill jag helst inte, är rädd att det blir ännu värre då...  Men jag har ju ätit den här kuren i 6 månader så jag tror inte att jag får fortsätta, jag gissar att läkaren vill "pröva" och se. Irk!!! Håll tummarna att jag vågar gå ut om en vecka ;)

Nu till något roligare. Jag blev TROR  jag blev uppraggad  på Atterdags idag.. En riktig "Stekare" (samma ålder som moi gissar jag ), golf:aktiga kläder ( inte snyggt, gul/brun rutig slipover, typ... ), pratade om "VIKTIGA" affärer, högt, i mobiltelefonen så alla kunde höra. Kände mig lite  iakttagen när jag stod och plockade på/i min kompis K-K (KaramellKungen). När jag sen står i kassan ställer sig Stekaren i kassan brevid med polaren och frågar mig :
 Ursäkta, är Fröken singel? Nä, svarade jag Tanten är upptagen... Och så blev jag jättegenerad!!  Vet inte varför men det blev jag.
 
Ny sjal på gång.. Underbar blå färg, en så´n vill jag oxå ha själv ;)
Sticka lugnt


Bra början på dagen !

image72

Idag fick jag en härligt bra start på dagen. När jag skulle bli avbytt på jobbet på morgonen av " Lilla-Nettan", hade hon med sig en jättebukett med gullvivor. Då blir man på gott humör !!!! Tack söta Nettan :)

Sen fortsatte dagen bara bra...
Det blev lunch på Märtas med en tjej jag lärde känna för en del år sedan på en innebandymatch. Vi var där med våra dåvarande pojkvänner och vi blev utsedda till funktionärer, vi skulle sköta klocka/poäng.. Det gick sådär kan jag säga, vi hade så himla mkt gemensamt och så mkt att prata om att vi glömde liksom bort att sköta våran "VIKTIGA" uppgift. Jag tror inte vi fick något mer erbjudande om att sköta funkis-uppgifterna fler gånger. Sen har vi sprungit på varandra i olika sammanhang och hela tiden sagt att vi måste höras, ta en fika, det har liksom aldrig blivit  av... Men idag, äntligen! Vissa människor kan man liksom prata med hur mkt som helst med, om vad som helst, fast man egentligen inte känner varandra så bra. Men det ska det bli ändring på :)
image73 
Nu ikväll har jag stickat klart en tunn mohairsjal, typ vår-modell, beige. En så´n ska jag göra till mig själv oxå, gillar den själv måste jag säga ( snygg, fluffig ;) ... Gud så självgod jag är nu men skitsamma.. I like, och jag gör ju inget jag inte skulle ha på mig själv. Hm, ännu mer skryt... Gjorde ett halsband oxå men det blev inget vidare, får göra om det imorgon. Nu käre/kära läsare slutar jag, det är Dr. Phil och han verkar ha ett SNASKIGT program idag. Behöver något "hjärndött" att vila ögon och öron på, börjar med en ny ljusblå sjal så klart.
Sticka lugnt

Äta grillat ute, premiär idag...

image64

image66

Idag har jag haft en riktig pysseldag, suttit under parasollet i trädgården.
Virkat halsband, stickat, målat blå änglar i alla möjliga modeller. Mycket inspirerad från igår !!!!
Det kom en man in  i min lilla bod oxå, en "fullgubbe". Han var lite besviken att jag inte hade herrmodeller, scarves tyckte han att jag skulle utöka sortimentet med. Förklarade att scarves  är oftast tunna, vävda halsprydnader i typ silke . Du kan väl köpa in tyckte han, Nä, jag vill helst göra själv sa jag ;)
image67
Fram emot kvällen blev det grillpremiär och äta ute. Ullis & Ronnie kom över och vi hade nå´n form av knytis. Joar åt Béarnaisesås med kött, alltså mer sås än kött. Kall, direkt ur förpackningen, Irk...
  Mat, dryck = Mums        Ronnie ! Han med det snygga namnet... Tycker Joar.... Fast det ska stavas Ronny enligt expert-Joar.
  Kaka till kaffet?
Imorgon är det redan dags för jobb igen, jag fattar inte att 4 dagars ledighet redan har försvunnit.
Sticka lugnt..

Kulturella dagen!!!

Idag har vi varit kulturella, fortsatt en tradition vi började på förra året. Vilka häftiga människor det finns och vilka häftiga grejor dom gör. Förra året hade vi Sanny Laurin som favorit, i år blir det stenhuggaren i Vänge gamla skola.
image48
Den här fina bilden har Joar tagit på en av stenskulpturerna. 

 Mamma och Denny kollar in Sten-skolbänkarna.

 Det fanns massor, både vackert, skoj och häftigt. Allt för alla smaker ! Han hade dessutom samlat på sig en massa gamla skolsaker från förr i tiden och gjort någon sorts skola på nedervåningen i sitt hus. Skithäftigt !!! Rekomenderas till alla som vill se nå´t nytt !
  Stenböcker i bokhylla.   Skolsalen ute i sten. 
 Skolsalen inne.   Massor, massor att se & upptäcka.
 Joar i skolbänken. Denny i "parken" av skulpturer.
 Joar i stenhuggartagen efter en lektion av stenhuggaren. Det blev ett löv... Mycket snyggt !
Som sagt ÅK HIT !!! Kommer inte ihåg vad stället hette men det är gamla skolan i Vänge, mittemot kyrkan.
Det var otroligt inspirerande och Denny och jag kanske skulle ta och gå en kurs i stenhuggeri tillsammans. Till och med han ville, han som har tummen mitt i handen ( som han säger )....

Tips för dom som inte vet : När jag lägger in små bilder kan man klicka på dom för att få dom större :)

 Lunchpaus blev vid Lojsta, vi hade köpt med oss medhavd matsäck. Pastasallad från IcaMaxi. Vi ville inte upprepa succén från förra året när vi åt den där berömda "Morsdags- maten" på Fidepuben. Vid Lojsta var folk redan igång och badade och solade. Joar noterade snabbt att en del av tjejerna INTE hade någon överdel till bikinin...  Ok, nästa.....
image58
En annan favorit längs vägen var Åsa Ardin-Kedja. Oj vilka häftiga skulpturer, ansikten och framför allt änglar. MEN... Vilken snorkig konstnärinna dessvärre... Berömde hennes fina saker men jag fick bara en sur min och ett synande uppifrån och ner. Hon var tydligen upptagen med ett mkt mer "VIKTIGT" par som säkert hade MER pengar än mig... Då känner man sig sådär löjligt tillplattad fast man inte gjort något. Fast som sagt MYCKET fina saker att vila ögonen på. Älskar, älskar änglarna !
    Det blev även besök hos flera keramiker, silversmed, textilkonstnärer, målar-konstnärer. Det verkar finnas hantverkare i varenda buske och runt varje husknut. Så mycket inspiration man får, jag vill göra ALLT.
Så var det förra året oxå. Då blev jag ju så inspirerad att jag ville ha min egen ateljée och det håller jag ju på med i garaget nu. Jag ville öppna en egen butik och det har jag oxå gjort nu, så tack alla som inspirerar oss andra fegisar en så´n här helg 1 gång om året.   
Mitt nya motto:
VÅGA, ViNNER!!!!
 Nästa år på öppna Ateljéer tar vi Katthammarsvik med omnejd.


Fredag!

image44
Balkongen skurade jag igår, idag är den möblerad. Det är bara mormor som fattas. HÄRLIGT !!!! Nu kan man gå ut där och äta frukost eller vissla på killar, valet är fritt ;)
Idag har oxå varit en riktig fullträff, varmt sommarväder och mycket trädgård. Nelly och jag tog en 2 timmars runda på morgonen, hon var helt död när vi kom hem. image45
Jag var lite spontan och bakade Kanelbröd och kladdkakemuffins, bjöd över Ulrica + familjen på fika. Så ringde Ullis så bjöd jag över henne och Linnéa oxå. Det blev ett riktigt fika-eftermiddagskalas.
Här är det 2 systrar med stora brillor som gärna är med på bild.
 Ullis och JÄTTE-valpen Gross. Han är verkligen stor... Nelly var Inte imponerad, hon var skitsvidig. Men ändå lät hon honom inte vara och när han sen blev glad och ville leka skulle hon spela Hitler och bita ifrån.

Gross, closeup. Joar tycker att han ser ut som en ko....
Imorgon blir det nya äventyr, då ska vi ut och bila. Ha picnic och se alla konstnärers Öppna ateljéer.
Slut för idag, tack för idag.
Sticka lugnt :)

Vilken UNDERBAR dag....

Idag blir det mkt bilder...image38
Vi börjar med fin bild på Nelly, min kompis :)
I helgen ska vi ha Nelly hos oss på "prov". Hon kanske flyttar hit... Det var nästan läskigt hur allt blev som vanligt igen, som på "Flisan-tiden". Känns riktigt bra, Nelly verkar oxå trivas.
  Nelly gnager på Flisanvis.  Kan du sluta babbla nu så vi kan fortsätta leka?

Vi har varit ute i trädgården hela dagen, helt underbart skönt. Målat, stickat, fikat, kastat boll, skällt på grannens katt, studsat på studsmattan och ätit glass.
 Jag, stickar. 
 Denny kopplar av i solen efter jobbet.
image43
Vackra blommor i rabatten !!!!!!
Helt ärligt så har dom där gamla tankarna dykt upp på att vilja gå fotolinjen igen.
Jag får väl göra det när jag blir pensionär och ta tag i den där USKA utbildningen, men mitt hjärta ÄR verkligen i konsten och hantverket. Så é det bara, det är som en drog....
Sticka lugnt :)

Ja, vi ska göra som du säger.. ( Men ändå gör vi det inte )

Inspanat..
Jag säger till Joar och hans "kusiner" Elin och Jonathan : Ni får inte hoppa alla 3 samtidigt på studsmattan !
En i taget och dom som inte hoppar sitter på kanterna, annars får ni inte hoppa.
Absolut, 1 hoppar, 2 på kanterna !!!!! We got it!
En stund senare, ALLA hoppar samtidigt.
Upprepar förmaningen, fnitter, fnitter, OK, vi hör.
Jag tittar, 1 hoppar, 2 på kanterna. Bra!
Men "sneaky" morsan tittar ut 5 min senare, alla hoppar!!!
Tjatar igen, alla lyder, mor går in, 5 sekunder senare, alla hoppar.
Osv i all oändlighet...
Dom har ju NOLL respekt kan man ju konstatera...
Sticka lugnt :)


Bobby Ewing / Téhuva...


Idag skulle jag gå och klippa mig. Frågade min lille son om jag inte skulle ta och boka en tid till honom hos frissan nu när jag ändå skulle dit...
Nähepp, det skulle jag minsann inte, det ska växa.
Jamen nu när du har kort frisyr så behöver man klippa det oftare för att "behålla frisyren".
Nej, nej, nej,  ingen klippning!!!!

image37

Det jag egentligen ville säga honom var att:
Älskling, ditt hår är väldigt tjockt och självlockigt. Du behöver klippa det för du ser ut som Bobby Ewing just nu och går snart in i Téhuve-stadiet.
Men det sa jag såklart inte utan låter det bara vara, det ska tydligen växa ut  ;)
Jag får väl börja kalla mig Miss Ellie...

Möte med en mördare...

Idag har jag gjort bort mig... Igen.
 ( Obs! Kniven på bilden har inget med texten nedanför att göra.. )
Jag var på Öster med Chiifen och vi möter en gammal arbetskompis. Vi sitter och pratar med henne, hon väntar på en kompis. Så kommer då denna kompis som presenterar sig som Maria.
Jag känner igen Maria men kan inte placera henne. Det ända jag vet är att det är NåGoT DÅLIGT jag förknippar henne med, så slår det mig... Och, jag tänker högt....
Det är ju du som dödade min hund!!!!!!
Fy mig.... Det är ju den stackars veterinären som VAR TVUNGEN ATT AVLIVA Flise-grisen.
Hon var dock mkt cool och tog det bra, jag bad 1000 ggr om ursäkt...
Sticka lugnt :(

Mest ätit kola...

Idag har jag bara tagit det lugnt, mest ätit kola. Faktiskt...
Var och tog en spruta, det sved. Tur att det var en snäll sjuksyrra som gav den, hon frågade om jag ville lägga mig ner på en brits.
Nä, jag tror hon missförstod när jag sa att jag var lite rädd för sprutor.
SÅ rädd är jag inte, jag bet ihop som en riktig kvinna ;)
Hittade ett par skor på Lindex, ballerina-brons-färgade. Fin modell, men lite osäker på färgen... Vi får se vad jag känner för imorgon.
I söndags var jag och "Chiifen" på Rindi. Det var "Multi Kulti" dag. Synd var bara att vi gick så sent, det var Indisk dans, afrikansk sång och dans m.m
Jag jobbade ju så jag försökte hålla låg profil, lite synd för egentligen ville jag bara upp och stuffa.
Snart läggdags, imorgon är det jobb, sen leeeeeeeeeeedig. I Like...
Sticka lugnt!


Snart ska jag gå och jobba...

Hm, först en reflektion : Knotten är djävligt jobbiga och många nu...
Sen kommer ytterligare ett Tips från Coachen :

Eller rättare sagt: Coachen vill ha tips.... ???? Vad göra ?
Var ute och sprang idag på Hällarna, alltid lite jobbigt och stelt när man börjar tycker jag.
Blundade vid något tillfälle ( hade munnen stängd ), drar ett djupt andtag igenom näsan & får in en hel djäkla armé med knott. Alltså va f-n.... Lika obehagligt att ha knott i näsan som kryp i halsen kan jag säga...
En hundägare tittade ganska misstänksamt när han gck förbi och jag stod med huvudet ner och fräste med näsan. Allergisk frågade han, Nä, knott i näsan sa jag. Mhm, ja dom kläcks nu, det är lite våtmark därnere säger han. ( Jo, tack jag vet din besserwisser) Ok, svarar jag. Alltså klädnypa i näsan känns lite drastiskt och ont gör det oxå.

En annan sak jag tänkt på att jag är väldigt vit jämnfört med alla andra just nu. Noterade det på kalaset igår, kusiner och morbror+ moster har fått färg. Heidi (min morbrors tjej) däremot gillar inte att sola, hurra, iallafall en kompis i släkten. Men liksom folk runt omkring mig börjar få färg, jag är mer SPÖK-färgad med lite blå ton.
Inte för att jag har sol-panik, nej då, inte jag... Bara lite.. Det går säkert över...
Men jag ser liksom allvarligt sjuk ut jämnfört med ER som kan sola.
Nä, nu ska jag pigga upp mig med lite eftermiddagskaffe och sen iväg till jobbet. Nästa vecka blir KANON, bara 1 arbetsdag på tisdag och sen P-Möte på onsdag. Lovely, bara pyssel hela veckan...
Stick lugnt :)

Idag har vi haft en kul dag...

    Idag gick jag av jobbet kl. 09.00, så skönt... Kom hem, kaffe och lite frukost. Fick vara SJÄLV, det blev Lasse Bengtsson och GT. Började dagen med vita jeans och sommartunika, gick ut, det var bara att gå in igen och byta om till längre jeans. SVINKALLT!!!! Strålande sol men kallt, kallt, kallt.
 
På eftermiddagen var det kalas i Vibble, Astrid fyller 2 och var hemma och firade hos farfar. Det blev tårta, kakor och kaffe. Vi fick även träffa nytillskottet i släkten, lilla Ingrid 6 veckor. Hur söt som helst :) 
image27image28image29
Ett sus genom publiken.... Vem är hon, vem är hon ?????
Karin Superstar Bofride anlände flott med limo och egen chafför. Ja, dom rika lever sitt liv kan man ju bara konstatera... ;)
Efter kalaset åkte jag och Joar ner till Hamnplan, Sofie ( jag ser ut som 27 & får visa leg på systemet ) och Miss Superstar mötte upp. Det blev sommarinvigning och Nachospremiär. Mums !


image32
Sist men inte minst, trion som faktiskt är syskon, halvsyskon. Dom har alla olika mammor men Gene Simmons i Kiss till pappa. Ja, den mannen har legat i... Till och med mè mig ;)
Sist men inte minst, Joar tycker att vi är pinsamma, ska vara tysta och inte säga en massa dumheter.. Fast lite kul tycker han nog att vi är ändå.
En jättekul dag, kul kalas och kul kväll.
Sticka lugnt :)

Dagen " So far"....

Idag tänker jag börja med en liten reflektion... Har ni tänkt på att dagen efter lördag (dvs söndag) men framför allt: Dagen efter Storhelg så känns det som en Atombomb eller ett livfarligt virus har överfallit ens stads befolkning...
Kom ut kl 08.00 imorse (alltså inte överdrivet tidigt) och det syns inte en granne, själ, bil inom synhåll. Det är helt DÖTT, känslan av att : ÄR JAG DEN ENDA ÖVERLEVANDE infinner sig...
Gick hela söderväg och inte en bil eller person träffar jag . Under hela min promenad igenom stan och ut mot Snäck möter jag 2 personer och båda med hund.. Det känns alltid lite "spookie" tycker jag.
När jag var på väg tillbaka verkar det som fler har överlevt "katastrofen".
Det kan inte bara vara jag som INTE har hund som gillar vara ute tidigt på Storhelgsdagar eller????
 Tummen upp för mina nya joggingskor.... Det har kännts som jag har sprungit barfota på asfalt med mina gamla dojor. Inte bra för knän och benhinnor. Men idag kändes det som om jag gick på moln :)

Tips från coachen föresten : Tänk på att stänga munnen nu i dessa vårtider när du är ute och tränar....
Jag fick mig en X-tra frukost imorse vid Norderstrand. Var rejält flåsig och småjoggade med öppen mun. Vips så hade jag svalt ett okänt kryp som liksom fastnade mellan halsmandel och svalg. IRK!!!!!!!!
Det levde... Det spelade ingen roll hur mkt jag spottade och fräste eller pillade i halsen. Krypet kom inte upp. Jag fick börja samla spott och svälja och svälja.... Inte så NICE alls. Faktiskt...
Undrar hur krypet kände sig.
  En annan reflektion fick jag idag när jag skulle iväg och handla. Nya vårskor, söta ballerina skor med broderier. Är det någon som ser vad som är fel??? Ja, jag har iallafall noterat detta med vintervita fötter nu när nakna fötter i vårskor börjar dyka upp.
image23  Här bredvid, en av mina BÄSTA KOMPISAR : K-K. Behöver väl ingen närmare presentation.
   Reflektion nr. 3:
Jag har upptäckt att jag är riktigt dum i huvudet.... (suprise) (not)..
Så här resonerar jag ibland när jag ska handla.  Jag köper hem lite godis så att jag har att bjuda på ifall någon kommer förbi på en fika. Hur många som känner mig tror att det finns ett dugg kvar nästa dag eller ens senare på kvällen?
Nä, just det, det försvinner rätt snabbt. Ifall man nu inte har turen att komma precis när jag varit och handlat för DÅ kan jag bjuda på det... Risken är dock hög att jag inte ens plockar fram det.  (ha,ha)
 Nu har ett nytt fenomen infunnit sig:
Jag köper hem så jag kan ÖVA MIG PÅ ATT INTE ÄTA UPP GODISET.  
Smart, jättesmart.....
För jag lovar, jag hinner inte utanför dörrarna på Atterdags förrens jag INTE övar mig på att äta upp det. Handen ner i påsen och: Bara en godis, bara en till, nä det här är den sista.
Bara en nu när jag packar upp resten av maten.
Jag lägger bara upp några i en liten, liten, liten suffleskål som jag kan ha resten av dagen när jag vill ha något sött. Dom är ju borta inom 3 minuter...
Varför, varför,varför?? Det är ju helt sinnessjukt att hålla på så här :)
Öva mig på att inte äta upp det, tjena mittbena säger jag bara.
Men det låter bra när jag resonerar med mig själv i mitt huvud iallafall.
So far, Sticka lugnt.

RSS 2.0