Laktosfritt, bra för alla..

Frukost/fika på balkongen idag, det känns som det är varmt ute. Men... På balkongen är det ju alltid varmt, sen brukar det vara andra bullar när man kommer ut i trädgården.
En bra sak med att en i famlijen har blivit laktoskänslig är att jag faktiskt själv märkt att jag mår bättre i magen av laktosfria produkter. Jag äter ju inte så mycket mjölkprodukter längre tack vare saltet, så ost och smör äter jag bara när jag äter mediciner.
Mjölk har jag bara i kaffet och nu har jag börjat sno lite av sonens mjölk då och då. Yogurten äter jag samma som honom och jag märker faktiskt skillnad. Jag tror inte att jag har någon laktoskänslighet men jag har som sagt märkt skillnad. Magen kan ibland bli "upprörd" och "körig" efter frukost och nu när jag oxå bytt till samma som sonen, ingen upprördhet alls efter frukost.. Hm.
Har läst några gånger om kostrådgivare som säger att VI/ människor äter alldeles för mycket mjölkprodukter och att det inte är bra för oss. Börjar nog tro på den tesen nu, tror inte mjölksockret är bra i för stor dos, precis som det vanliga sockret. Enda nackdelen med laktosfria produkter är att det är dubbelt så dyrt som vanliga mjölkprodukter. Varför ska det alltid vara dubbelt så dyrt att vara nyttig, undrar jag?????

På tal om frukosten så köpte jag ju en ny, snygg, brödrost förrförra veckan. Den är bra, bränner finfint men.. Den är lite som en brödrost i tecknade filmer. När den har rostat klart skjuter den upp brödskivorna som en katapult rätt ut i luften. dom flyger åt alla håll och kanter. Det gäller att stå brevid och vara beredd att fånga brödet. Asch, det får gå, det kommer nog efter lite användning bli segare och "fjädertrött" och bli en NORMAL brödrost.

Min mail ligger fortfarande nere.. Ytterst irriterande!!!! Undrar om detta kan bero på att jag under typ 2 års tid fått en påminnelse varje gång jag loggar in där det står : Du måste uppdatera din hotmail bla, bla,bla, annars kan du förlora din hotmail bla,bla,bla. Jag har ju bara tryckt bort det här hela tiden ( i typ, som sagt, 2 år ) och nu kommer jag inte in.. Hm, får fråga nå´n ikväll när vi ska ha grillkväll...

Sticka lugnt :(


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0