Idag har jag...

Ja, kaninen fick jag SLÄPA ut ur hans hus vid 12-tiden.
Då hade han ännu inte stuckit ut sin lilla nos ur boet.

Han har skuttat lite på sin lilla ö runt matbordet...
Men inte är det mycket.

Idag har jag...
Varit ute och gått.
Suprise ;)
Men jag har fått upp tempot lite, jag kan pinna på lite bättre nu.
(FRAMSTEG!!!!!!)
Och lyckades hamna i ett litet skyfall precis då.
Det var sol när jag gick och det var sol resten av dagen...
Men mitt i min promenad, började det ösregna.

Och jag blev plaskvåt och fick ont i nacken såklart.
Eftersom jag blev kall.
Så det har hållit i sig, men jag har ändå hållit igång.
Jag har bakat idag, lättbak, som inte krävde någon styrka.
Jag bakade kalddkakemuffins att ha i frysen.

Jag har ju kört FÄRDIG-KÖPE-BAKAT mestadels hela sommaren, med bara lite gästspel av pajer ibland.
Men så läste jag ut boken "Den hemlige kocken" av Mats-Eric Nilsson nu, härom dagen...

Och jag kommer avsluta ALLA inköp av bakat i affär.

Visserligen BAKAR jag nästan allt mitt kaffebröd och matbröd själv, men ibland är även jag LAT!
Nu kommer jag aldrig mer att lata mig.
Jag höll på att kräkas när jag läste vissa saker om maten och baket vi stoppar i oss.
Jag rekommenderar ALLA att läsa den boken.
Jag förstår att folk blir sjuka nuförtiden av alla tillsatser, glutamater, konserveringsmedel, ytbehandlingsmedel, färgämnen och GUD vet vad vi stoppar i oss.

Jag ändå mindre än andra.

Jag har ju mitt "saltproblem" så jag lagar ju ändå mer REN MAT.
Smaklös ;)
Men iallafall...
Jag köper ju trots allt färdigmat till sonen, hälften av middagarna vi äter!
NO MORE!
Jag blev mörkrädd, äcklad och mer motiverad att vara duktigare med att kolla innehållsförteckningen på det jag köper.

Visste ni tillexempel att när det står "vanillin" på en förpackning "Singoallakex" så är det ju inte ÄKTA vanilj i krämen mellan kexen.
Nä, det är RUTTEN GRAN som ligger som smakförstärkare i kexet.
Och visste ni att japanska forkare numera kan utvinna VANILLIN ur...
KOBAJS också????

Så frågan är...
Är det RUTTEN GRAN eller KOBAJS i ditt kex som du mumsar på???
Det påstås att det inte ÄR KOBAJS i mat ännu...
Men vem vet?
Tekniken har redan lyckats att göra det ätbart, och koskit är ju...
Billigare än rutten gran.
URK!!!!

För övrigt så ÄR DET KOBAJS i din parfym som doftar så himla sött...
Och vaniljigt...
Tänk på det du, nästa gång du ska lukta gott.
Puff, puff och på med lite kobajs.
DET är iallafall godkänt att ha vanillinkobajs i parfym.
RYS :(

Nä, boktips, läs "Den hemlige kocken" och förfasas.
Värre än den värsta rysare.
Och så är den ju sann också.
"Based on the Truth"...
( Based on a true story)
Som det så populärt heter ;)

Nu ska jag sätta mig och se på dumburken.
Idag värker det något kopiöst.
Bränn-värker.
Sticka lugnt.







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0