Vörtbröd...

God morgon!
Så var det en ny dag igen då.
Jag BORDE känna mig pigg men det gör jag faktiskt inte, lite frisk luft om en stund ska nog råda bot på det.
 
Det lustiga igår var att jag trodde att jag skulle vara jättetrött när jag skulle sova, men DÅ var jag helt plötsligt pigg.
Vila hela dagen, då blir man pigg på natten, toppen...
Alltså var det svårt att sova, då blir man följdaktligen trött idag.
Igen.
 
Igårkvälls gjorde jag pyttipanna till kvällsmat och tog det som var kvar från julafton, slängde i potatis, köttbullar, prinskorv och så en rödlök.
Stekte först på spisen och sen in i ugnen för att "vattna ur" pytten liten, och sonen som ALLTID nobbar köpt pyttipanna...
Åt min som om han inte ätit mat på veckor.
"Mmm, det här var skitgott mamma..."

Så åt han först en lagom portion, sen en större portion och tillsist en stor portion och det blev INGET kvar till sambon som var ute och jobbade.
Nä, sonen tog till och med sambons vändstekta ägg.
Det blev typ en matsked pytt kvar.
 
Ja...
Jag fick skriva till sambon att han kunde lika så gott kunde äta ute.
Eller komma hem och äta mackor.
 
Och appropå mackor...
 
Jag gjorde ju vörtbrödet på julaftonsmorgon och inte för att skryta, men nu gör jag det ändå:
Det blev det godaste vörtbröd jag någonsin gjort i hela mitt liv.
Och då har jag ändå gjort några i mitt liv 
Hemligheten:
Jag tog en halv deciliten sirap mer i degen!
 
Sen är det så här att jag sedan många år har varken öl eller salt (pga att jag då har rosacea) i min vört så vörten blir inte bitter, den blir kryddig och lite sötare.
Och själva konsistensen på degen blev även den perfekt iår, och perfekt gräddad så brödet var både luftigt och saftigt och som sagt:
Brödet blev så jävla gott så jag har ätit vörtbröd så det sprutat ut ur öronen.
 
Nu måste jag sluta, det kommer några små "bitstrips" senare idag som jag programerat bloggen med för jag jobbar idag...
Vi ses senare idag med serier och skrivades imorgon igen!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0