Maddes väldigt omgjorda "Franska fisksoppa"...

Tillbaka...
Idag gjorde jag den där übergoda fisksoppan från Ica-recepten igen.
Men jag har gjort om den rejält och den blev ÄNNU godare än förra gången.
Vi åt som en skock utsvultna vargar.
Här kommer mitt omvandlande recept (Ja, kollar ni på ICA och söker på "Fransk fisksoppa" lär ni se att den inte stämmer så mycket med orginalrecepte
)

Maddes väldigt omgjorda Franska fisksoppa:
 

Ingredienser

  •  1 pkt torsk eller sej och 1 - 2 bitar lax i portionsförpackning. 
  • räkor
  • 1/2 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g fast potatis
  • 1 morot.
  • 1 röd paprika.
  • 1 förpackning passerade tomater.
  • 7 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
    och en 1 grönsaksbuljong träning.
  • Oregano eft smak och tycke.
  • 1 burk crème fraiche
    (eller som jag körde idag, 5 dl matlagningsgrädde)
  • 1 skvätt soja.
  • 1 msk fiskfond.
  • saften av ½ citron
  • 1 knippe dill som klipps ner i fonden.
 
  1. Tina fiskarna, skär den i tärningar.
  2. Fixa och skär purjolök, vitlök, morot och potatis.
    Tärna potatisen ca 1x1 cm tärningar. 
  3. Häll i vatten, buljonger, soja, kryddor, fiskfond, vitlök, citron och dill.
    Ner med potatis, morot, purjo och låt småputtra ca 10 minuter, kolla att potatisarna är färdigkokta, sen ner med paprikan.
    Tillsätt crème fraiche eller grädden.
  4. Smaka av grytan med salt och peppar.
    Lägg ner fisken i grytan och låt sjuda tills fisken är klar, vänd ner räkorna det sista ni gör och låt dom bli varma.

    Ät med baguette eller vitlöksbröd i ugn.
    Detta är ca 4 portioner.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0