Min lekplats och kärlekshistoria är förstörd...

Idag har jag tagit tag i en läxa som legat halvgjord i en vecka, var jag tillräckligt pigg för att ta tag i den och den blev skitbra, sy in ett par jeans i baken med fällsöm och få det jämt, sedan minskat midjan.

Det blev superjämt, jag är så jäkla nöjd.
 
Sonen kom och provade sin Rambotröja och var supernöjd minus en sak:
Han tyckte den skulle vara ÄNNU tajtare i ärmen.

Jag har då minskat in från 41 cm till 37 men han var ändå inte nöjd, Rambotröjan fick dock vara som den var och så tog jag in mönstret ytterligare 2 cm i den yttre ärmen till dom blommiga så nu får han baske mig vara nöjd.
 
Han har muskler och dom syns så bra så det räcker och blir över, han behöver ju inte spränga sönder sina nya t-shirts det första han gör.
 
Och så fick jag bara en idé om att jag och Milou skulle bege oss till våra gamla jaktmarker HÄLLARNA men fy faaaaaan vilken CHOCK jag fick!!!
Ursäkta mitt språk nu men va fan har dom gjort?
 
Jag blev ledsen på riktigt.
Dom har förstört min lekplats och stora kärlekshistoria, det var nästan så jag började gråta.

Södra Hällarna... förstört.
 
Har dragit detta förut och nu drar jag det igen i korthet för att komma fram till idag...

Södra Hällarna, millitär mark som var strängt förbjudet när jag var liten, det var direkt livsfarligt att vara där för millitären hade ju övningar där.
Vi barn i kvarteret sket högakningsfullt i det och lärde oss att hålla koll på när det var övningar eller inte och lekte "olika indianstammar" under berget i skogen och hade så underbart roligt så det var inte klokt.

Badade på sensomrarna helt ovetande om att reningsverket bara låg ca 100 meter ifrån oss samt farliga underströmmar, vi levde livet och det var ljuvligt.
 
Skaffade min första egna hund:
Återupptäckte "mitt gamla område", det var inte längre övningsområde för millitären men man fick ändå inte vara där för det var millitärens mark, vad brydde jag mig om det?
Inte ett smack.
 
Sen fortsatte ju min kärlekshistoria som ni sett här i bildväg under många år, det har varit mitt träningsområde och sedan mitt och Milousans område, och så blev ju Hällarna naturreservat och sedan har det gått utför.

Vi hundägare som haft ett EGET och underbart område att ströva runt i själva, har fått konkurrens av FOLKJÄVLAR.

Jag som inte gillar folk när jag är ute och går blir irriterad av allt rännande av "obehöriga folk", ja som jag ser det då.
Sedan anlades gångstigar med grus ovanpå redan existerande vägar som millitärens larvfötter redan gjort.
Grus som kletar fast som kattsand med klister i på hundens tassar så fort den blir blöt.

Helt plötsligt kom får/lamm dit och mellanvägen spärrades av med stängsel, visserligen med trappor men NEJ, det förstörde nauren med stängsel.
Så har jag helt lagt av att gå dit för jag har bara blivit irriterad på allt jävla folk som larvar dit och ska upptäcka något som funnits för endast oss invigda.

Får så för mig att gå dit idag och jag önskar faktiskt jag låtit bli så här i efterhand.

Upp har kommit SKYLTAR ÖVERALLT (och då menar jag överallt på detta lilla naturområde) som förstör NATUREN, bänkjävlar överallt, trappor och GRILLPLATSER.

Vad är detta tänker jag, en jävla nöjespark?

Alltså jag blev så jäkla arg att jag marscherade på i en galen takt, tog en bild där inga bänkar eller skyltar syns och ville nästan typ springa hem och ringa någon kommungubbe och fråga vem fan som bär ansvaret för detta?


Det låter inte klokt men jag blev så himla, himla ledsen att jag demonstrativt vägrade titta på en enda människa jag träffade under promenaden och tänkte bara "STICK, det här är mitt område och du har inget här att göra!!!"

Jaja, helt ologiskt beteende av en tant på 45+  men det känns rätt och slätt som en våldtäkt på världens finaste plats.

I samma kategori skulle det kunna vara om någon skulle få för sig att göra nöjespark och lyxboende av Brissunds fiskeläger, då hade jag förmodligen bränt ner hela rasket och gladeligen suttit i finkan för det.

Skulle dom bygga upp det igen hade jag bränt ner det så fort jag kommit ut igen... och igen... och igen... nej det hade jag aldrig tålt kan jag säga.

Naturligtvis hade jag sett till att folk hade gått ut ur sina lyxboenden först innan jag hade tänt på så ingen hade blivit skadad, man är väl lyxboendebrännare med samvete även om jag nu inte gillar folk.
 
Summan av kardemumman?

Jag kommer aldrig sätta min fot på Hällarna igen.
Nej, det är inte mitt område längre, jag och Milou trivs bättre längs Galgberget numera där det inte är konstgjorda vägar, parkbänkar och skyltar i övermått, bara folktomt och fint.
SNYFT!

Väl hemma igen fållade jag sonens t-shirt och en kunds som hängt ett bra tag...
 
 
... sedan slängde jag ihop dom andra två också och dom skall fållas imorgon innan jobbet...
 
 
 
 
... och så syr jag på linningar i halsen till helgen.

Dags att hoppa i säng, vi ses imorgon igen.

 
 

Kan man vara horunge till en skruttig prins...?

 
Tro det eller ej men jag kom ut i stormen igår.

Först blev det adventspyntande och sedan ut och fi fasen vad det blåste och vad kallt det var.
Jag och Milou gick långs insidan av muren för att få lite vindskydd och när vi kom till Kärleksporten band jag Milou på insidan och gick ut till havet för att knäppa en bild...
 
 
Det var flera meter höga vågor och jag kunde knappt stå upprätt i vinden, jag fick dessutom hålla i mobilen med båda händerna för att kunna knäppa några bilder.
Efter tre bilder kände jag inte ens mina händer, dom var helt bortdomnade av kölden så jag flydde in i skydd av muren igen.
 
Väl hemma klargjorde jag att "Gå ut på någon julmarknad var det inte tal om för min del, jag hade fått nog av frisk-typ-luft".
Fick gehör av församlingen bestående av mamma och sambo, ingen ville gå ut så sambon åkte och hämtade sonen.
 
Jag slängde ihop ett t-shirtprov som sonen fick prova och jag sedan nåla in, ja för det skulle vara tajt, tajtare tajtast.
Varenda muskel ska ju synas... typ...
 
Vid middagsbordet började sonen undra huruvida min fars släkt skulle ha kommit hit som båtflyktingar från Tyskland eller Ryssland.

Båtflykingar är vi det vet jag, men jag kommer inte ihåg från vilket av dom ovanstående länderna det är och morsan hade för sig att det var tyskar.
Sonen tyckte gott att vi kunde vara ryssar för det var lite ballare än tyskar.

Nu har vi ju ingen pappa eller morfar att fråga men jag fick snilleblixten att gå in på nätet och kolla lite och vi fick napp på vår Österholmska släkt rätt snabbt.
Och gissa vad jag hittade?

Jo, min farfars fars far Båtel Österholm visade sig vara SKRÄDDARE till yrket!

Jag visste väl att jag hade det i mina gener, inte bara i arvet från min mormors händighet, nej, jag har det även från min fars sida, HUR KUL var inte det, jättekul om ni frågar mig!

 

Det vi också upptäckte var att våran släkt på pappas sida verkar ha varit väldigt... hm... låt oss säga LÖSAKTIGA.
På var och varannan födelse stod det "HORUNGE" i kyrkböckerna, inte född utom äkenskap" utan rätt och slätt "horunge".

Jaha ja... kändes ju tjusigt värre, sa vi och skrattade så vi nästan ramlade av våra stolar.

 

Nu får vi bara hoppas att när vi går vidare med detta att min mormors släkt är lite flådigare så man kan uppväga allt det lösaktiga vi har från pappas sida av släkten.

 

Lite har jag ju redan forskat på den sidan och fått fram en hel del som jag redan skrivit om här, men jag kommer gräva djupare och har jag tur så kanske man har lite kungligt blod att upphitta på den sidan släkten iallafall.

Mormor påstod att hon var av "vallonbörd" och i den delen av Europa dräller det ju av prinsar och prinsessor så NÅGON liten prins kanske man är släkt med..?
Eller så är man horunge till en skruttig prins på den sidan släkten också!

Vi kom aldrig så lång som att kolla om vi var ryssar eller tyskar från början (Nä, för det var ju så många horungar att bläddra igenom först) men fortsättning följer i ämnet och sonen sa som avslutning:
"Fan morsan, varför döpte du inte mig till Sören Båtel Österholm, det hade ju varit ett grymt coolt namn!"

Och jag tänkte...
En skräddare i släkten, coooooooolt! 

 

Idag blev det skola, lektioner och sedan gick jag och Milou en promenad längs havet...
 
 
... sent på eftermiddagen.
Havet var inte lika rasande idag som igår men nog så blåsigt ändå, fast vackert som fan.
 
 
När jag kom hem blev det lite fixning av pappersmönstret till sonens t-shirtar baserat på det jag nålade in igår på provet, och så slängde jag ihop 2/3 delar av hans ena t-shirt (ska fållas ärmar, nertill och halslinning på) så får han prova imorgon.
 
 
Han har ju valt tyget/tygerna själv.
 
 
Nu skall jag hoppa i säng, vi ses imorgon igen, sov gott.
 
 
 

Var finns rättvisan...

Tänt var det här...
 
 
... och ute blåser det stormvindar och det har precis SNÖ/REGNAT på våra nyputsade fönster!
 
 
Alltså VAR finns rättvisan i detta?

Överlycklig och nöjd igår när jag satt här tillfreds i soffan med tända ljus, så sitter man här dagen efter med tända ljus och gnisslar tänder.
Ja, jag är så pass töntig så jag sitter här och surar över mitt ilandsproblem men jag vet också att ni där ute som också njuter av nyputsade fönster VET hur jag känner.

Jag kom av mig helt i att adventspyssla vidare, jag bara sitter i soffan och är bitter.
Jupp.
 
 
Vad händer idag då?
Jag vet inte riktigt faktiskt.
 
Jag hade tänkt gå ut och gå efter adventspysslandet med Milou men det kom också av sig pga vädret.
Vi hade tänkt gå en sväng på stan kanske och titta på julskyltningen men det känns också ganska avlägset nu pga vädret.
Går jag ut och går med Milou så misstänker jag att jag inte kommer ha lust att gå ut igen pga vädret.
 
Det enda jag faktiskt har lust med är att sy... pga vädret.
 
Nej nu får jag sluta att sitta här sura, adventspyntet tar inte fram sig själv sen får jag väl se vad det blir, jag hoppas jag och hårbollen kan ta oss runt muren trots dessa 21 - 24 meter per sekund.
Rys.
 
 
 
 
 
 
 

Lördag...

Vilken dag.
 
Jag är så himla nöjd med att vi har putsat fönstrar så det gnistrar fint igen, städat av lite och så har jag jobbat med det jag egentligen skulle göra på måndag efter skola/lektioner, syjobb men då har jag det gjort och kan vara ledig och ta det lugnt istället.

Alltså jag kände att det var lika bra, jag höll ju ändå på med "hemmajobbet" ihop med sambon, då kunde jag lika så gott göra syjobbet samtidigt.
Nu är jag fri.
 
Så åkte adventspyntet ner från vinden också men åker inte upp förens imorgonbitti, adventsstaken är dock klar med ljus isatta samt...
 
 
... ett av mina två änglaspel snurrar nu på öppna spisen.

Milou låg i knät förut...
 
 
 ... och jag har spisat pepparkakor med smör och ost till "SMB" så jag nästan fått ont i magen.

BÄST ikväll var Magnus Carlssons version av "Det brinner i bröstet", jag fick gåshud.
Bra dag, nu ska jag sprätta isär en klänning och sedan krypa till kojs, vi ses imorgon.
 
 

Men GOD JUL gumman...

Sonens tyger till beställda t-shirtar hämtades igår...
 
 
Jag tror faktiskt han kommer bli jättenöjd, dessutom var det bättre kvalitet än jag förväntat mig.
Skall tvätta dom idag och sedan svänga ihop en imorgon så kan han prova så får vi se om han blir nöjd.
Bra julklappar till tonåringen som han valt själv och så slipper jag springa på stan och shoppa.

Själv har jag gett mig en tidig och SVINDYR julklapp...
 
 
När jag såg det här mönstret tänkte jag bara:
Madde-klänning samt GOD JUL till dig själv, GOD JUL gumman!

Nu mina vänner skall jag börja förbereda inför våran fönsterputsning, imorgom är det första advent och då vill jag gärna kunna se ut och vädret är optmalt idag faktiskt.
Halvsolmoln och ingen vind.
Vi ses ikväll igen.
 
 
 

Säg att du behöver en cirkushäst...

"Som en blöt fredagsfläck" hade jag tänkt börja jag detta inlägg.
Herregud, det blev ju helt fel och låter ju supersnuskigt, ja ELLER så är det bara jag som har snuskig fantasi.
Jag är dock väldigt trött, det var väl kontentan på det hela!
 
Nöden har som bekant ingen lag för övrigt.

Efter jobbet drog jag och gjorde ärenden, apoteket, Åhlens och på Åhlens la jag ifrån mig mina vantar, FÖRMODLIGEN vid klippbordet vid tygerna där jag tittade på ett tyg.

Köpte dock bara en body lotion, i högtalarna hörs så "Nu stänger vi butiken", jag promenerar ut och går till Q8/posten och hämtar ut sonens julklappstyger.

Ska efter det hoppa på min cykel och cykla hem, börjar gräva efter mina vantar i fickorna... inga vantar.
Rotar igenom hela väskan... ZERO vantar.

Men vad har jag?
Jo, ett par (rena)...
 
 
... strumpor!
Herregud igen, är man en kvinna med ALLT i väskan eller?
Tydligen!
 
Säg att du behöver en cirkushäst och jag trollar fram en ur min väska.
Och nu ska hon som kan trolla med det mesta krypa till kojs efter att ha kissat hunden och hängt en liten tvätt, vi ses imorgon igen.
Sov gott alla trötta.
 
 
 
 

Herrbyxa helt klar...

Jaha...
Så var min första herrbyxa är HELT klar!

Kunden blev tydligen nöjd för på åkte dom rutiga byxorna för provning, ner åkte sen jeansen i kassen och hem gick rutig byxa genom ett novemberruggigt Visby .

Blev faktiskt bättre än jag trodde från början i det där rutiga tyget men rätt kille i rätt byxa = Fullträff
 
 
 
... hällor fastsydda...
 
 
Jag är helt död. måste ta en dusch och på huvudet i säng, vi ses imorgonbitti igen.

Hur byxan såg ut innan hällor kom på... en liten uppfräschning...
 
 
 
 
 
 
 

"Snap" sa det...

 
 
God morgon!
 
 
Det här kolmörkret man möts av varje morgon alltså MEN jag tror att om 29 eller 28 dagar vänder det igen för det såg jag att en vän skrev på facebook.
Hon har koll, ja, då går vi MOT LJUSET igen kära vänner.

Längtar. 

Från hundpromenaden igår, vi var typ helt själva när vi trampade ut mot Snäck vid 14...
 
 
... och när jag skulle bada hunden vid hemkomst och ska ta det i stenkaret i källaren...
SNAP!
 
Jaha, och där gick tants rygg igen, heja ischisarnerven.
Tjohoo.
 
Jag måste börja träna mina inre magmuskler igen för att stärka ryggen eftersom jag inte kan träna på annat sätt, jag måste erkänna att varje gång jag blir bra i ryggen efter träning så lägger jag av.
Ja, och sedan är vi HÄR igen bara för att jag lägger av, böja sig i djupt kar och snappidisnapp.
Jag blir sååååååååååååååå förbannad på mig själv.
 
Ja, det blir att hålla sig i rörelse idag, inte frysa, inte stelna till och böja på knän och inte rygg idag när jag ska jobba.

Läxan igår:
Jag har faktiskt påbörjat ett mönster till detta...
 
 
... sytt på både byxor samt en kjollinning för hand och sedan skulle jag sy om ett par jeans i baken.

Jag får fortsätta nu för jag körde fast, urdåligt tyg (tunt låtsas-jeanstyg) och dåligt tilltagen sömnsmån där jag ska fasa ut tyget i en söm.
Jag har en 1/2 cm om inte mindre tillgodo och man ska ha minst EN.
Nu dusch, sedan får jag klura, stryka samt svära vidare.
 
 
 

När man inte når godis...

Jag igårkvälls efter sista kissen:
Vänta...

Milou:
Jag väntar, jag är väluppfostrad!

Jag:
Varsågod!
Milou:
Tack.... hm... eh, min nos är för kort, jag når inte godisarna!

Den blicken hon har på sista bilden, ser så arg ut så om blickar kunde döda då hade jag varit död tror jag.
Som om det var mitt fel att det har krympt i burken och hon inte når...
Slutet gott, allting gott, matte fick gräva i burken och utdela lite snask!
 
 
Fållade t-shirten igår.
Besviken, hinner inte utvecka nu för jag ska hoppa i duschen men jag kan säga så mycket att katterna blev inte jämna nertill.
 
Återkommer ikväll.
 
 


 

T-shirt på "G"...

 
God morgon!

Tro det eller ej men innan middagsmaten slängde jag ÄNTLIGEN ihop min efterlängtade t-shirt och gjorde hälften av sömnaden...
 
 
 
Jag må vara 45+ men OJ så jag gillar det här tyget, KATT-MED-FLUGA liksom, bättre än så här blir det inte sen får ni säga vad ni vill!!!
 
 
Dock, som ni ser på nästa bild så ska jag ringa ur den lite för den står upp baktill, kolla mitt finger...
 
 
... och i och med att den ända ska sättas på mudd kring halsen så vill jag ringa ur den annars blir den för ihopsnörpt i halsen.
 
Jag bara älskar den, gör klart den ikväll, fållar ärmar och nertill samt drar på en mudd för på onsdag måste jag nog nästan ha den på jobbet ihop med mina svarta byxor.
Katt-med-fluga t-shirt.... ASSÅ KOM IGEN....
 
 Vi ses ikväll igen!
 
 

Med lite hjälp av sonen...

Sol.
Jag och Milou ville INTE CHANSA och få molningt senare på förmiddagen så vi knatade iväg vid 09-tiden idag... 
 
 
 
 
Ljuvligt.

Sedan fick vi ett ryck (eller JAG fick naturligtvis) här hemma och sonen fick hjälpa mig att byta tyg på två stolar som stört mig mycket länge.

Tyget är egentligen för tunt för att ha på stolar men jag hade inte tillräckligt av det jag hade tänkt så jag fick ta det som passade bäst in i klipp/sy/data/hall-rummet och det fick bli shabby chic-stilen som ändå är lite jag...
 

Det går så fort att klä om stolarna, vi gör om det när detta inte håller så länge.
 
Han drog ur stift och tyg och jag strök tyget, skar ut och höll när han sköt fast med häftpistolen igen och det blev ju jättefint...
 
 
 
 
 Jag blev nöjd och sonen och jag highfivade, det var ett gott sammarbete!
 
Nu ska jag nog göra den där katt-tischan, måste ju pyssla medans jag har ångan uppe.
 
 
 

På planeringsstadiet...

Go´kväll!
 
Idag har jag varit ledig efter en mycket intensiv vecka, fick även hem sonen igår så det blev soffan, snacks och Idol.
Hjälp så trött jag var men gick och la mig tidigt och så vaknade jag pigg som en mört.
 
Jag tog tag i en kundkjol efter morgonmys och sedan ut och gick någon mil med Milou,ja, det vanliga alltså.
 
Sen har jag och sonen (och sambon innan han drog till jobbet) bara hängt ihop i sofforna, sååååå härligt faktiskt.
Det har blivit olika aktiviteter ihop och var för sig i soffan... men tillsammans.
 
Gick en tur till ÖB och köpte spagetti-plus-annat och fick stå i kö i över 20 minuter, jag gnisslade tänder och kände bara när folk höll på att strula med oviktiga (i mina ögon) diverse ärenden:
Meeeeeeen ORKA!
Ja, jag släppte fram tonåringen i mig inombords, stod och trampade som en otålig travhäst i startfållan.
 
I soffan satt jag så och spånade fram lite nya planer med penna och papper...
 
 
Jag har ju beställt hem ett underbart fint och skirt viskostyg med trollsländor på och när jag satt och jobbade idag på morgonkvisten stod det helt klart vad det ska bli:

En lång omlottklänning i kimonomodell!
 
Bara ett probelm med det:
Jag har inget mönster, meeeeeeeeen....
Jag ska nog kunna slänga ihop ett sådant.... kanske... jag får klura lite på det.
 
Sedan går jag väl upp mitt i natten och gör ett, jag verkar ju ha fått en sådan ny rutin numera.
 
Ser "SMB" och jag måste säga att denna säsongen är den bästa på många år i mina ögon och öron, jag tycker verkligen att det är så roligt att alla göra nya och omarbetade tolkningar av låtarna dom framför.
Det märks att alla denna omgången är sina egna låtskrivare och alla är lika jämna i sina tolkningar, tycker det är sååååå bra.
 
Nu ska jag se vidare och bara slappa... det här behöver jag.
 
 
 
 
 
 
 

Jag skrattar högt...

God morgon!

Idag måste jag puffa för något kul.
Något som får mig att skratta högt och ibland så himla mycket att jag viker mig på mitten av skratt.


Jag brukar ju lyssna på ljudböcker när jag jobbar hemma med läxor och jobb, jag brukar även lyssna på poddar och har något som heter "Soundcloud" i mobilen.
Där får man ibland tips på poddar som är "heta" på nätet och jag brukar inte bara lyssna på svenska poddar utan jag lyssnar även på utländska förutsatt att dom är på det engelska språket.
 
MEST lyssnar jag faktiskt på just engelska poddar för jag tycker att dom oftast har lite sån humor som jag gillar...
Lite bitsk humor.
 
För ett tag sedan seglade denna podd upp på topplistan...

 
Och jag tänkte såklart:
Vad är det här, "Min pappa har skrivit pornografi" (översatt)...?
 
Kollade lite på nätet och det visade sig att det handlar om Morton (i mitten på bilden) vars far har börjat skriva pornografi på "äldre dar".
Han hade sett/läst succén med "Fifty shades of Grey" och såg sin chans:
Man kan skriva soft pornografi och tjäna pengar!
 
 
... bestämmer sig sedan för pseudonymmen "Rocky Flintstone" och så ger han sitt första utkast att läsa till sin son Morton.
 
Som i sin tur tar med detta utkast till en fest och börjar läsa för sina vänner som håller på att trilla av stolarna av skratt.
Allt detta slutar sedan med att Morton och två av hans vänner startar podden "My dad wrote porn" när boken släppts och Morton läser högt ur sin fars bok kapitel för kapitel och dom andra två kommer med kommentarer.

Alltså det här är SÅ KUL, så sjuk humor så det är inte klokt. och man måste kanske vara lite vass på engelska men faktum är att ibland skrattar man lika mycket åt att dom skrattar.
Man skrattar åt pappans konstiga, konstiga ordval och meningsbyggnad, ja och åt hans fantasier som dom andra smular sönder till skratt.

Jag kom faktiskt på att jag måste puffa för detta för dom dök upp i "Babel" och det var ju lite kul att dom fick komma med där.

Har ni tråkigt, behöver ni piggas upp och är ni bra på engelska:
LYSSNA och skratta.
Ska tipsa om en annan engelsk podd med en komiker en annan dag som jag också brukar lyssna på men NU måste jag i duschen och sedan skall jag jobba.

Mot nya rekord idag kanske?
 

 
 

Slagit rekord...

 
 Imorse fick jag på en halsringning på min egendesignade stickade långklänning...
 
 
 
Jag är nöjd, den håller ihop halsen på denna och så gör jag en mindre hals till nästa och bara syr ner halsen meden fåll. 
Jobbade i den, sååååååå bekväm kan jag upplysa er om.
 
 
Milou var besviken på sin matte när hon skulle dra på jobb.
Som alltid.
 
Annars har jag faktiskt slagit rekord i syjobb idag!

Mellan klockan 10 - 18.00 sharp hade jag fixat 11 plagg.
Plus ett syjobb mellan 19 - 19.30.
Då är vi uppe på 12.
13 om vi ska räkna min halsringning plus ett misslyckat knapphålsförsök x 2 som sedan fick bli en byxhake..

Det var fan inte illa.

Dumt nog skulle jag ha kollat statistiken rent ekonomiskt också men det glömde jag faktiskt.
Men 13 jobbplagg.
Sug på den ni.

Nu ska jag bädda rent i dubbelsängen och VÄLFÖRTJÄNT krypa till kojs.
Fy fan vad trött jag är.
Vi ses imorgon.
 
 
 

När man hittar sin inre Yoda...

Go`kväll!

Här har det jobbats sent ikväll, kom inte igång förens vid 12-tiden men det berodde på att jag först träffade Chifen och sedan gjorde ärenden och sedan var jag på jobbet.

När jag sedan kom hem och skulle sätta igång med skjortan så kunde jag och beställaren inte enas om tyg.
 
Alltså han har köpt det blågrårutiga själv, problemet är att det är så tjockt att infodring på insidan plus halva manchett-delen samt halva kragen måste vara i ett tunt tyg för annars blir det omöjligt att sy och vända.
Det blir alldeles för tjockt så det måste till ett tynre tyg undertill.

Jag tyckte då att det tunna jeanstyget hade varit perfekt i färgskalan till "rutig skogshuggarskjorta"...
 
 
... men det tyckte inte beställaren... kanske.

Vi bestämde att han får fundera och jag ska se om jag kan komma på annat förslag ELLER om han hittar på något.
Jag skar till delarna och sedan började jag göra vanliga syjobb istället.

Jag gjorde även hällor, nya, jag var inte nöjd med dom förra, till byxorna...
 
 
... blev ju fint.

Så har jag hittat min inre Yoda idag,,,
 
 
May the force be with you (and me)...
 
 
... ja och the force var iallafall med mig idag.
 
Har passerat den mörkröda, vackra kjolen hela dagen.
Den är fin alltså, jag tycker faktiskt den är underbar, det där tyget...
Mumsfillibabba.
Nåja, den är inte min, jag får njuta av den så länge den hänger här.

Roligare än så här blev det inte ikväll, jag är helt slut.
Imorgon blir det jätteroligt.
Eller inte.
 
Sov gott alla glada och trötta mänska.
 
 

När två tyger gifter sig som inte borde gifta sig...

 
UNDERBART väder igår, sol och nästan snöfritt.
Mer snö uppe hos oss på Beverly Hälls, nästan inget i innerstan och HELT SNÖFRITT längs havet.
Jag och Milou gick T-&-R Gustavsvik, strandpromenaden fram och tillbaka.
 
 
Lite senare på eftermiddagen blev det tankesmedja.

Fått i uppdrag här hemma att försöka laga en liten babyskjorta som köparen lyckades klippa och riva sönder vid öppnandet av påsen och det var en REJÄL reva och hack...

 
Sprättade ner fållen och tänkte:
Vad fan skall jag göra?

Grejen är att tyget var sånt där prassligt bomullstyg och jag hade en liten bit vitt sånt tyg (spillbit) men det visade sig inte räcka till och inget mer går att få tag på för det var väldigt länge sedan jag köpte.

Jag började med att laga baksidan med en bit vliselin och sedan tänkte jag...
 
 
Ska jag våga mig på att laga ett fast tyg med ett stretchigt tyg?
Har provat förr och det har inte slutat bra, men det var INNAN jag började som skräddarlärling så jag har lärt mig ett och annat trix sedan dess.

Sagt och gjort, jag bara testar och ser vart det leder tänkte jag och gjorde snedslå i muddtrikå...
 
 
 
Ställde in maskinen på "0" i pressarfotstryck (alltså det svagaste man kan ha) och ganska lång stygnlängd samt normal åtdragning av tråden, let´s go...
 
 
 
 
 
 
Och se där, det gick!!!
Inte en rynka eller dragning i någon av tygerna och jag lyckades täcka hela hacket bakom snedslån... 
 
 
 
 
Idag så skickade jag in skoluppgift, fållade ett par byxor och sedan satte jag igång med afrikakjolen, nu jäklar skulle den bli klar till fållning.

Sydde det svarta fodret ihop med kjolen och rynkade ihop hela rasket...
 

Sydde ihop linningen, fixerade midjan och sydde på...
 
 
 
... sedan sydde jag i dragkedjan och fick linjerna i linningen att EXAKT matcha varandra...
 
 
Men fucking halleluja moment då´ra!
 
Nu är det värsta över med den här kjolen.. eller nej (återigen, säg den lycka som varar mer än tre sekunder) för faktum är att jag upptäckte följande:

Midjan på henne som skall ha kjolen är 80 cm och det är den här...

 
... men sedan så är mönstret här...
 
 
... SJUTTIOSEX cm!!!!

Men hur fan tänkte dom där när dom designade mönstret, vad är det för jävla tomtar????

Jag fick en chock minst sagt när jag upptäckte det.
Men vad ska jag göra, jag min dumme fan trodde ju att mönstret stämde (var 80 cm i slutändan) hela vägen.
Herre guuuuuuuuuud, inte kan jag göra en ny linning heller för det finns helt enkelt inte tyg så det räcker.

Jag har tagit det med den blivande kjolägarinnan och hon trodde inte det var någon fara på taket för hon menade på att hon var smalare upptill.
Ja.. det är väl bara att hålla tummarna och be till gud för den lösningen då.

Alltså:
Skall bara provas av vad gäller längden och sedan fållas och sedan...
 
 
 
 
... KLAR!

 
 
 

Riktigt så rik...

God morgon!

Solen tittar fram denna söndagen och jag ser vatten droppa utifrån från taket...
YES, sol bränn på, snön ska bort!

Jag jäser i soffan denna söndag med kaffe, slöglor på tv och bara har det gött.
Är trött efter en hård arbetsvecka, men så har jag ju jobbat från lördag till lördag (förra helgen var ju SJÄVVALD dock) så när man vavat ner igårkvälls...
Som att putta hål på en ballong.

Igår var det iallafall tempo på jobbet, jag sprang som en skållad råtta samt sydde.


Var så uppe i varv när jag kom till fiket där jag skulle möta upp Nybyggarna och Syster-Yster att det var inte klokt.

Vi hade en jättetrevlig fikastund med GO´FIKA och nu menar jag verkligen go´fika med stora bokstäver.

Nybyggarna hade tagit någon sorts kaffe med grädde, toffeesås och kanderade nötter och jag blev så himla sugen när jag såg den så jag tog en likadan.
Herregud, det var ju godiskaffe och så jäkla gott, nu har jag en ny favorit plus:
Man blev liksom proppmätt på en fika.

Inte för att jag lät det stoppa mig resten av kvällen för...

... lite senare, när jag satt i arbetsrummet hemma och jobbade samt pratade med Klokboken såbörjade vi prata om godis.
Jag blev så himla sugen så när jag jobbat klart och ätit middag så ringde jag efter en taxi och tog taxi till Ica 100 meter för att köpa godis!
 
Ja, vi snuskigt rika här på Beverly Hälls lever vårt liv vi...
Nåja, jag ringde sambon som jobbade.
Riktigt så rik är jag ju inte... ännu!
 
Sedan satt jag och åt godis och såg på "SMB" innan jag slockande vid 23.tiden såååååå trött efter den här veckan.

Vidare, lite linning bak på byxan...
 
 
 
... och fram och på kunden innan uppfållning av ben samt hake i linning...
 
 
Igår fållade jag upp dom och nu är det bara hällor kvar.
 
 
 
 
 
Nu ska jag och Milou ut i solen sedan skall jag dega igen.
 
 

När man mitt i natten går upp och syr...

 
Kom hem från jobbet efter ytterligare en TOPPENDAG!
Klippte ut linning samt hällor till herrbyxan, sydde på linning och hade avprovning med kund.
Satt som EN SMÄCK.

Fållning och hake i midjan ska på idag, hällor får jag sy på måndag för det måste jag sy på min covermaskin hemma.

Så kom jag hem, ändå energi men satte mig lydigt och såg på tv.
La mig vid 21.30 MEN vid 23 fick jag för mig att jag behöver ett par långkalsoner eftersom jag fryser så in i...

Sagt och gjort, upp steg jag och satte igång...
 
 
 
 
 
Efter denna gamla favoritförlagan i modellen....
 
 
Nu skall jag ta och piffa och dra till jobbet.
KLÄ PÅ MIG ska jag väl också göra, man gråter ju nästan när man måste gå och se ut så här och känna sig som en dagisunge med 300 kg kläder varje gång man går ut...
 
 
Hatar snö... just saying....
 
 

Sytt i en "mansgylf"...

God morgon!
 
Det märks att man är på banan igen, pigg och rask tog jag tag i "mansbyxan" som fått ligga i malpåse på jobbet pga min lite lustiga förkylning.
Om ork finns då kan man helt plötsligt tänka igen!

Först sydde jag om benen, vi hade nålat in efter första provningen för kunden som lämnat in ett par byxor vi skulle sy efter, ville sen ha smalare byxor á la 60-tal.
 
Och jag som fått till rutorna så bra i benen... okej... men det tog tid, TVÅ TIMMAR närmare bestämt och en massa sprättande och nålande att få samma ränder och rutor att passa.
Jag fick tex sätta nålar för varje rand och ruta för att få allt att stämma samt sy med nålarna i för att inte tyget skulle dra sig.
Vilket det GÄRNA gör.
 
Men jag löste allt själv med rattande på maskinen, lätta på pressarfotstrycket, nålandet och gud vet vad.
Jag fick ta min tid, chefen lät mig hållas och det tog tid MEN jag lärde mig massor själv just pga att jag fick lösa problemen helt själv.
Då vet jag det till nästa gång om någon vill ändra sin modell från en sak till något annat.
 
Det som måste tilläggas med dom här byxorna som jag tyvärr känner det är att rutorna INTE är SPEGELVÄNDA i tyget.
Hade rutorna varit spegelvända hade resultatet blivit ännu flottare, nu "följer" bara rutmönstret varandra så man får det ju perfekt men inte spegelvänt, liiiiiite synd tycker jag faktiskt.
 
Iallafall, benen blev ihopsydda igen och så blev baken ihopsydd efter inprovningen...
 
 
 

Sedan sydde jag i en "mansgylf", eller herrgylf!
 
Alltså att lära sig byta gylf i en byxa är en sak, det sitter som berget.
Att sy i en gylf på en enkel cigarettbyxa till kvinna eller i en kjol, klänning är en baggis numera men att sy i en gylf i en herrbyxa (alt. ett par jeans för det är ju samma) från scratch är en helt annan.

Jag med min 45+-årings hjärna var tvungen att ha lite tänketid men det lossnade tillslut (med ett eller annat ord från chefen också som stöd).
 
Jobbade som en snigel även här, men fick tillslut i den snyggt och prydligt.
 
 
 
 
 
 
 
Idag skall jag göra linning och hällor, sedan får kunden komma och prova ut längden, sedan fållning och sedan KLARA!

Jag hoppas det blir ikväll.

Nu skall jag duscha och dra till jobbet, vi ses, ha en bra fredag alla glada!
 
 
 
 

Folk är bra roliga....

Världen vaknar verkligen upp till en ny verklighet.
Chock är väl det närmaste man kan kalla det.
VEM trodde att den där clownen Trump skulle gå så här långt?
Ingen.

 


Men grattis USA då, grab him by the balls and squeeze, bara för att han är värd det.
 
Själv har jag varit på jobbet och kommit hem PIGG igen.
Ja, först tjatar man om hur jobbigt allt är när man är trött, hängig och halvsjuk och nu när jag är pigg igen kan jag inte sluta tjata om det.

Jag är bara SÅ LYCKLIG förstår ni.
Lyckligt att ha ork.
Man blir ju helt deppig när man går till jobbet och inte pallar tänka, idag kommer jag till jobbet med energi, högt tempo, glatt humör och nya och svåra...
 
 
... utmaningar att lösa.
Som... ja...
Kapa armar på ett gosedjur.
 
Nä, det var väl inte dagens utmaning direkt, det vart bara ett av dom små, små sidosticken.
Men folk är bra roliga alltså, vad dom kan hitta på att lämna in.
Dags att krypa till kojs, vi ses imorgon igen.
 
 
 
 
 

Det kan väl ändå inte stämma...

Go´kväll!

Man vågar ju knappt skriva det:

Nu har jag varit ganska pigg i tre hela dagar, nu känns faktiskt bättre och bättre dag för dag.
 
Full fart här idag, uppe med tuppen, fick gå ner till jobbet för att hämta syläxa och kunde bara ta med hem ett jobb.
Lite irriterande men ingen cykel... ja här längs Visbys E4 så har dom inte plogat förrens efter TVÅ DYGN med snöande, dvs nu till kvällen idag.
Det var ju fan vallar av bilspår i vägen och trottoaren ska vi inte snacka om.

Tillbaka till ämnet, jag kan ju inte bära tungt som vi redan vet och ingen cykel = inte så mycket med hem men jag har iallafall gjort ett skjortmönster, ett par jeans och ett blixtlås och skjortan tog bra mycket tid att göra faktiskt.
Eller jag har inte gjort ett eget mönster, nu skall jag inte få tokhybris eller ljuga här men jag har tagit två mönster och kombinerat till ett.
Kommer nog bli bra, beställaren skall ha en rutig skjorta.
 
Valet i USA rasar på tv just nu med orkanstyrka.
Jag bara ber till gud att Clinton vinner, jag tror inte jag vill veta hur världen kommer må om Trump vinner, jag tror det kommer gå käpprätt åt pipsvängen.
Det är jag nog inte ensam om, en riktig rysare.

Hillary 48.4 %
Trump 48.3 %
... i detta nu.
 
 
Eh... DET KAN VÄL ÄNDÅ INTE STÄMMA?
Nu går jag och lägger mig, jag får nästan ont i magen.
 
 
 Usch.
 
 

Säg den lycka som varar... snark...

Kan man få vara glad i mer än tre sekunder eller?
Tydligen inte, säg den lycka som varar... snark!

1. Snön VRÄKER ner och jag har inga vinterskor, bara ett par tunna läderkängor med hål undertill.
Jag skulle till tandläkaren för kontroll denna månaden var det tänkt MEN det kan jag glömma om inte detta försvinner fortare än kvickt.
Jag har inte "råd" med tandläkare förrens i januari/februari som det ser ut som och OM jag ens har råd då och det beror på andra omständigheter.

Jag hatar snö, jag hatar kyla, jag haaaaatar snö.
Punkt på den.
 
2. Min stickade klänning...
Jo, jag upptäckte när jag skulle fålla här den här på kvällskvisten att det var en liten skada på framsidan i tyget.
Men det var väl själva... 
Ja, ni vet vad.

Dock:
Om jag kan trolla med nål och tråd på jobbet och laga/stoppa till och med hål på t-shirtar utan att det syns i tyget när jag farit fram och dessutom är ÄNNU VASSARE på att laga hål i ett stickat tyg eller tröjor då är detta såklart en baggis MEN så onödigt.
Det sitter dessutom ganska långt ut mot sömmen men om det åtminstone varit på baksidan nu när jag var så himla nöjd.
En STOR JÄTTESUCK liksom!
 
För att sedan fortsätta på det spåret så har jag upptäckt att i och med att klänningen är så tung så borde jag inte ha gjort halsringningen så vid.
 
Alltså den är ju inte vid egentligen men i och med tyngden av allt tyg så dras halsringningen åt sidorna och den glider ner.
Det innbär att jag inte bara kan göra en fåll neråt/innåt som jag tänkt, ja som på den rosa här tex...
 
 
... och det funkar ju på den men den är ju då å andra sidan inte tung pga tygmängd.

Det som då är bra i den tråkiga kråksången det är att jag måste göra en till för att förfina min design till perfektion.
Gör om, gör rätt!
 
På minussidan så kommer ju då denna kanske behöva ha en muddtrikå för att halsen ska hålla sig någelunda uppe, det funkar nog dessvärre inte ens med att göra ringningen i samma tyg som klänningen heller för tyget är alldeles för löst och då kan jag lika så gott bara fålla ner en kant.
 
Finns kanske lösningen, OM JAG HAR TUR, att jag gör linningen med tyget åt fel håll, dvs så att tyget blir stumt så kan det funka men det stickade tyget är TYVÄRR ganska flexibelt åt båda hållen.

Det enda som är kvar är alltså halsen och jag ska klura på det till imorgon och se vad jag känner för, jag känner inte för muddtrikå  för det kommer bli fult på den här klänningen men om det är det enda som funka "so be it" och så får nästa bli tajtare.

3. Det är så kallt här inne att jag måste ha värmefläkten på.

Har det hänt något positivt idag då som motvikt till mitt gnällande...?

1. Jag har ätit kladdkakemuffins för det hade jag visst i frysen.
2. Jag mår LITE bättre faktiskt, jag har inte ont i halsen ikväll alls.
3. Jag behövde inte laga mat ikväll för jag hade i frysen.
4. Nybyggarkussen och Idolen är på ön, skall bli JÄTTEKUL att träffa dom i veckan.
5. Jobbet gick bra idag efter pluggandet.
6 Och NU får jag äntligen gå och lägga mig för nu är min arbetsdag slut för idag.

Och det får bli mina slutord för idag, vi ses imorgon igen.
 
 
 

DEN känslan och när man tycker att man är ett GENI...

Igår, jag hade lite energi kvar efter lite jobb så jag tyckte nog att jag var värd det...
 
 
... det är SÅ SVÅRT att låta bli att testa något nytt när man känner att det kliar i fingrarna så JAG GJORDE DET!
 
Jag bara tog mig friheten för att pigga upp mig lite.
Om det blev bra?
SÅ IN I HELVETE!
 
Ja, mönstret jag gjort blev perfekt och klänningen blev PRECIS så som jag önskat mig!
Jag sprang runt och hojtade (och störde i fotbollsmatchen som sonen och sambon såg) och tyckte att jag var/är ett geni.

Det fanns inte hejd på hur FANTASTISK jag var, bäst i hela världen till och med.
Ja, vilken hybris.
"Jag tror till och med att jag är bättre än Lars Wallin", tyckte jag.
 
 
Nåja... nåja... nåja... kanske inte riktigt men ni fattar.
Oversized maxiklänning VS Haute couture... nåja... nästan INTE kanske.
 
Nog om det, känslan är faktiskt den att man GJORT ALLT SJÄLV, hur enkelt den än är så är det MIN DESIGN.
Det är ÖsterholmCloting.
Det är mitt tredje egendesignade plagg utefter en bild jag haft i huvudet och en önskan att ha ett mönster.
Och så bara gör man det.

Jag sprang alltså runt här och hojtade att jag var ett geni.
Ingen sa något.
Ingen var imponerad.
Fotbollen stod i vägen för mitt Nobelpris i "Oversized maxiklänning".
 
Men...
Jag var imponerad av mig själv så det räckte och blev över (Herregud).
 
Den är då inte helt klar, den ska fållas i hals, armar och nertill och det får bli någon annan dag i veckan OM jag har tid
Det är då också återigen suddiga bilder så jag ber om ursäkt men det blir inte snyggt med blixt heller och jag fotade igårkvälls.

Det bästa av allt dessutom:
Det är en snabb klänning att göra OCH jag har mer av det rosa stickade tyget som jag gjorde denna (även DEN min design ju)...
 

... så det kan ju bli så att jag svänger ihop en i det tyget också.

Här kommer dom suddiga bilderna från igår, finbilder kommer när den är klar...
 
 
 
 
 
 

Dags att plugga, vi ses ikväll.
 
 
 
 

Steg upp mitt i natten...

God morgon!
 
Hur blev det så här illa...
 
 
Jag har bara två ord att säga om det här vädret:
Fy fan!

Ursäkta, men jag är bara inte redo för såna här tråkigheter och verkligen inte så här tidigt heller måtte det regna bort snabbt.

Jag och sambon skulle åka iväg och ta en söndagsfika idag men båda kände bara:
Nej tack.
Noll lust pga vädret, vi får väl se vad vi känner lite senare idag.
 
Så gick jag och la mig igår efter "SMB" och när klockan var lite efter 24 och den danska deckaren var slut så steg jag upp med tanken:
Måste gå upp och göra ett stickad-maxiklänning-mönster!
 
Sagt och gjort, mitt i natten...
 
 
... fram med skräddarlinjalen och mönsterpapper och 30 minuter senare var jag klar!
 
Nu vet jag i ärlighetens namn inte om detta mönstret funkar MEN det är en början iallafall och jag tänkte testa när jag har tid framöver.
Detta är ju inte ens en "1-timmes-klänning" och så har jag ett billigt tunnstickat tyg i marinblått så jag kan testa med det.

Har dock inte bestämt halsringningen ännu men jag tror den blir rundad för det är lite mer jag, dessutom enklare att sy i ett stickat tyg.

NU skall jag dock fortsätta på afrikakjolen, dags att börja sy fast linning, dragkedja och så en provning så vi vet längden sen.
Sen är den klar.
Hm... ut med hunden måste jag visst också... någon som vill ha en gratis hund?
 
 
 
 
 

Inte hoppas på för mycket...

Hejsvejs!

Rå som fan i halsen MEN jag har faktiskt jobbat i sex timmar idag, jag var tvungen att bli av med det som hänger här och NU...
Har jag bara "Afrika-kjolen" kvar.
Den ska bli klar imorgon, senast måndag, sedan är jag helt klar med det som hänger här, känns såååååååå skönt med tanke på hur jag mår.

Dessutom klämde jag in dammsugning i schemat.
Trots halsen MEN så hamnar jag då i sån´t där att jag blir så jävla arg för att jag mår skit så jag kör på i 190.
Kommer säkert straffa sig men då är det lugnt iallafall.

Har följdaktligen inte stuckit näsan utanför dörren idag mer än gått ut och kissat hunden.
Det var ju ISKALLT om man jämförde med igår, idag kröp den våta kylan inför skinnet och bara några minuter ute fick mig att känna "Nej tack" till mer utevistelse.

Har bakat lite.
Har inte bakat sedan... ja, min födelsedag.
 
 
Sonen ifrågasatte varför det aldrig finns några kladdkakemuffins längre.
Jag fick ett ryck nyss och svängde ihop en liten sats, dom står och svalnar nu, tänkte ta en eller två till "SMB".
 
Skulle vilja visa lite inspiration igen också...
 
 
Min chef hade köpt hem ett tyg, ett bomullssatin, bredrandigt.
 
Jag har sparat dessa bilder ovan på Pinterest för jag har liksom fastnat för dom långt innan chefen tagit hem sitt tyg.
Min favoriter är dom längst ner till vänster, båda är a-formade (mitt favosnitt), den ena verkar vara i ett ganska tunt och böljande tyg och den andra i mitten av dom små bilderna med dom superbreda ränderna ett lite mer stelt och tjockt tyg.
 
Är VÄLDIGT SUGEN på båda.

Det min chef tagit hem är ju då av den mer "stela" och tjockare sorten eftersom det är en bomullssatin, gardintyg.
Spelar ingen roll, skulle passa utmärkt till den lite stelare sorten, dock:
Det kostar.
Jag får det iofs till inköpspris men ändå, det kostar, tror det får bli till ett skolprojekt.
 
Det skall dessutom bli en provjacka när jag är klart med allt som skall vara klart här...
 
 
Det får bli en i samma storlek som den på bilden, dvs en mer innejacka i stickat tyg, lite som en koftjacka kanske.
Kan vara bra att öva sig innan jag går på med ulltyget och det tjockstickade tyget har legat här och väntat på rätt mönster.
Här kom det då visst, dödsälskar den där modellen.
 
Nu har mina muffins svalnat, vi ses imorgon igen, kan man hoppas på ett mirakel?
Ska nog INTE HOPPAS PÅ FÖR MYCKET.
 

Ett skämt...

 
 
Det här är faktiskt ett riktigt jävla SKÄMT just nu.
 
Igår:
Pigg som en mört.
Idag:
Pigg TILL ATT BÖRJA MED.

Sydde om en blus.
Drog till apoteket, jobbet för att lämna blusen samt handlade mat till mig och sonen inför kvällens middag.
Allt detta tog ca 45 min, alltså från apoteket.

Vid 11 hoppade jag i hundkläder och drog T-&-R Snäck i det underbara vädret...
 
 
 
... kommer hem och när jag duschat börjar jag få ont i halsen igen.
Lagar en snabb middag och hänger med sonen och sedan är det "Tack och go´natt" igen.

Alvedon (börjar fan bli ett missbruk snart alltså) och det är nästan så jag börjar grina, har feber.
VA FAN!?
Jag som hade förhoppningen om att "nu har det vänt", glad som en lärka, bla, bla, bla.
Jag kände verkligen att både jag och hundfan behövde frisk luft i lungorna och lite sol i fejset, men nej, enligt min kropp behövde vi det tydligen inte.

Snoren rinner, halsen river, den lilla febern bränner på, jag sitter uppe i soffan på piv kiv för jag tänker banne mig inte ligga i sängen och mossa ikväll igen.

Nu får ni verkligen ursäkta men FY FAN, fy fan!!!!
Okej, det är inte måndag ännu men jag har verkligen en fullspäckad vecka nästa vecka som kanske dessutom innefattar en Stockholmsdag med skolan om den är obligatorisk.
Jag orkar inte.
Nä.
Sorry, nu blev det gnällblogg igen.

 
Så kom sonen hit, vi har tittat på tyger och detta har tonåringen valt...
 
 
Det ska vara "Mojo-stuk" fast NATURLIGTVIS blir det ÖsterholmClothing, figursytt och så var även ordern:
Glöm inte att rulla upp och sy fast ärmarna också.

Ja, det ska tydligen vara så.
CHECK på den.

Nä nu skall jag så skriva mail till chefen med syjobb.
Bäst att få det ur världen så jag kan sy ett kundplagg imorgon och beta av lite.
För om vi ska se till statistiken så kommer jag ju vara PIGG imorgon igen då...
Eller hur!?????
Det är nog fan bäst det annars jävlar.
Vi ses då.
 
 
 
 

En riktig kvinna...

Goder kväller!
 
Har precis ätit, kom hem vid 19.50-nånting, jobbade över idag för imorse vaknade jag...
09.22 PIP.
 
Alarmet,va fan, jävla mobil!!!!!

Ja, det sista jag gjorde när jag la mig igår (vid typ halv åtta på kvällen) var att ställa mobilen på 07.00.
Men mobilen hade tydligen ingen lust att väcka mig ochmed förkylningen from hell så sov jag som en stock.
Det här måste få ett slut snart SNÄLLA!!!!
 
Så har jag jobbat idag och jag mig faktiskt ganska pigg nu ikväll, inte som en urlakad sill som bara vill krypa isäng.
Jag har ork igen, jag bara ber till gud att det inte är tillfälligt.
Nu är jag ledig imorgon och hela helgen, jag ska vila, bara sy två korta saker till imorgon olch sedan skall jag vila.
Kanske vilan från och till i veckan gett resultat, man kan ju bara hoppas, håll tummarna.

Igår var det dock ingen höjdare när jag jobbade, jag svettades som en gris.
Jag var sååååååå trött och orkeslös och när jag kom hem tog jag febern och jo jag hade feber.
Alltså är det överraskande att må så här idag.
 
Känns faktiskt konstig att ha så här mycket energi igen, det är nästan så att jag skulle kunna fortsätta jobba som vanligt men det ska jag inte.
Kanske är dumt att bränna ljuset i båda ändar.
 
Vi körde "fredagsfika" på en torsdag idag...
 
 
... och körde fredagsfika på en torsdag.
 
Asså SOCKERBULLE (Sockerkringla) från Brödboden som smakar smör, fy fan vad gott.
Det är så gott så klockorna står stilla, jobbigt att jobba så nära ett sån´t gotteställe...
Eller inte.

Nu skall jag faktiskt göra en skoluppgift i ekonomi/Jur.
Vi ses imorgon igen och då ska jag vara LIKA PIGG som idag, om inte piggare,
JÄTTEPIGG till och med.
Fan vad jag tjatar MEN så länge man inte ligger platt och har en mansförkylning så får man väl lov att klaga, jag kämpar ju på som en RIKTIG KVINNA iallafall.
 
 

Offerkofta XL

Om jag har vilat?
Jo, det har jag faktiskt gjort.
 
Det enda jag har gjort för jag blev så uttråkad var:
1. Sytt ett knapphål på en jacka till jobbet samt sprättat loss ärmarna för jag ska korta dom imorgon.
2. Sprättat ner en barnskjorta som en person råkat klippa sönder.
 
3. Ja... nu kommer det...

 
Jag fick ett ryck, och ALLT detta ovan och det jag skriver nu har sammanlagt tagit 40 minuter (viktigt att påpeka), men jag skar om mönstret på den där t-shirten jag gjorde (den blå med spets) och bara slängde ihop ett nytt prov...
 
 
 
Ser kanske ut som en hösäck MEN den är jättesnygg på mig, fick till modellen precis så som jag ville ha den.

Där ser man vad några dagar i malpåse kan göra och vips så löser man det.
Alltså:
Jag HAR verkligen vilat.

Dock vet jag inte om det hjälper så mycket, jag har ont i halsen ändå, det här är ju helt jävla hopplöst.
Imorgon blir det iallafall jobb på jobbet och även på torsdag och sedan vilar jag igen.
Tröstlöst, det är det enda jag kan säga.
 
Dags att koncentrera sig på Leif GW, vi ses imorgon igen och OM jag kan låta bli att klaga så ska jag försöka men jag lovar inte.
Jag har XL offerkofta på mig förtillfället, very XL.
 
 

En slump...

 
 
Sitter och planerar i soffan och har ÄNTLIGEN kommit på vad jag ska göra av ulltyget...
 
 
... helt plötsligt föll alla bitarna på plats.
 
Ja, faktiskt av en slump.

Hade beställt tygprov, gammelrosa satintyg till en kund som råkade hamna när jag la ut tygproverna på ulltyget som ligger på strykbräden och såg direkt:
Perfekt match!

När jag sedan kom att tänka på bilden jag la upp i förrgår så sa det bara:
Klick, klick, KLICK, alla bitar föll på plats.

Kommer dock förlänga jackan lite till denna längden...
 
 
... och så skall jag ha samma tyg i flugdekorationen som fodret, ja det gammelrosa.

Kommer bli så milt och fint.
Modellen är ju dessutom superenkel, ren och tyget kommer komma till sin rätt med mönstret utan en massa veck och skärningar.
A-form, det är också MIN typ av form.

Ja, detta blir en jättesöt jacka/kappa när den blir klar.

Vad gör jag idag då?

Jo, jag är ledig.
Tar hand om min förkylning, pluggade till två igår och sedan gick jag långpromenad till Gustavsvik och tillbaka med Milou.
Jag kände mig pigg, solen sken och det var skönt ute.
Så blev jag helt sänkt och fick ont i halsen när jag kom hem.

Idag SITTER jag på händerna och avverkar Malou, husfruar, djurprogram, matprogram. har tända ljus, regnet öser ner... vilar.
Duktig flicka även om det kliar i fingrarna.

Återkommer ikväll, nu måste jag äta en försenad lunch.
 
 
 

RSS 2.0