Den har gått i graven...

 
Och DÄR gick det havsgröna klänningsprovet inför examensprovet i graven, jepp det gjorde den minsann!
 
 
 
Ja, jag har sytt på den klänningen ihop med två andra idag och jag insåg när jag fått ihop skalet helt till den havsgröna helt och provade att det blev inte snyggt.
Jag har inte brutit ihop eller blivit helt förstörd, nej, jag är snarare lite lättad på något konstigt sätt.
 
Nu öppnade sig möjligheten för det kormblå tyget igen...
 
 
... och jag har tre klassiska mönster som det räcker till men det är ju då det där med mönsterpassningen så vi får se.

Jag var ju inne på från första början att jag skulle tänka Dior och 50-tal eller något åt det hållet iallafall så vi får väl se vart det landar i slutänden nu.

VÄLDIGT tacksam idag att jag kört lite på testklänningen inför examensprovet eftersom modellen jag valt blir inte bra om inte tyget är tunt, typ viskos. Jag blev lurad av en bild jag såg och trodde att det skulle funka men det blev verkligen inte snyggt.

1. Det är för fula veck fram under bysten och framtill på kjolen och det blir inte snyggt, snygga insnitt bak, ser jättekonstigt ut med dom konstiga vecken fram och insnitt bak.
2. Den är för bullig fram och helt platt bak vilket inte blir snyggt det heller.
3.  Armarna blev inte heller bra i för stelt tyg och då var ändå mitt "tunt stelt tyg", dom är ju sydda i ett svep undertill och det går ann i tunt, hängande tyg men inte i för tjockt.
Det blir bara knöligt och fult.
 
 
 
 
 
Tilläggas sak att den är inte så tajt som den ser ut på bilden utan mer luftig och därför blir den inte så fin när man knyter med skärpet sen.
Den blir ännu fulare framtill.

Vecken ska enligt mönstret sys som jag har gjort men jag har sett andra som vikt dem åt andra hållet, jag prövade båda varianterna men båda blev lika fula.
TUR att jag laborerar med detta innan så jag inte stått under examensprovet och insett detta för då hade det blivit en riktig härdsmälta kan jag meddela.

Nog om den där klänningen nu, jag får som sagt tänka om och jag ska prova denna modellen i annat tyg som faller bättre.
Fortsättning följer.
Nattinatti.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0