Stockholm över´dan...

Vilket race det blev i Stockholm.
 
Först satt jag faktiskt och tvekade innan jag beställde biljetten för då tänkte jag att skulle jag åka på fredagen istället men sedan tänkte jag på alla som säkert skulle åka till och från ön på en fredag så jag kände att torsdagen blev bäst eller inte åka alls.

Beställde biljetten och hoppade i säng och när klockan ringde halv sex trodde jag att det var ett skämt, orkade knappt stiga upp men två koppar kaffe senare och en dusch, packad rygga och kabinväskan (ja för om jag skulle fixa att få hem tyg så kan jag ju inte bära det med, nacken) ner från vinden så var jag på väg med båten, peppad och pigg...
 
 
Landade i stan halv tolv och sedan in med väskan på Åhlens, plånbok och mobil i innerfickan som ett proffs sig bör ha i storstan and of I went!
 
Och som jag sprang runt, det var kors och tvärs över stan, jag åkte tunnelbana, sprang, fotade, åkte tunnelbana igen, hit och dit och benen gick som trumpinnar gata upp och gata ner.
Jag kom på först vid 17-tiden att jag inte hade vare sig ätit eller druckit sedan frukosten på båten.
Inte bra.
Det som under dagen händer är att jag hittar fyra underbara alternativ hos Simbra Siden... 
 
 
... och jag hade hittat "mina tyger".
 
Hade två ställen kvar efter Simbra och jag tänkte att jag måste beta av dom först och det hade lite att göra med priset också, dessa låg på 890 kr/m.
Självklart värt sina kronor eftersom det är siden med brodyr men jag behöver 3.5 m eller 2.8 m om jag ska göra den kortare versionen.
 
Jag drog vidare till dom två sista men kammade noll, jag hade hoppats på att hitta något vackert till hälften av priset men inte, Simbras tyger vann stort.
 
Jag tog mig tillbaka och där stod jag som åsnan mellan hötapparna samt med en klump i magen... mycket pengar blir det.
 
Dock den underbara personalen sa till mig att jag skulle fota, åka hem och tänka i lugn och ro samt erbjöd sig att skicka tyget när jag väl bestämt mig plus att jag fick rabatt för att jag skulle ta klänningsskräddarexamen. 
Alltid något, jag styrde kosan mot city igen från Odenplan för andra gången den dagen och tänkte att jag iallafall hade alternativ och så får jag tänka på priset.
 
Hade en timme kvar tills bussen skulle gå när jag kom fram så jag gick in på Ohlssons för att se om jag kunde fynda och det kunde jag...
 
 
... 59 kr/m sålde dom ut prasslig taft (fusktaft i mina ögon men det lämpar sig utmärkt till fluffiga kjolar) så jag valde ut mörkblått, purpur, mörkare turkosblå, grafitgrå, chokladbrun och mörkt svartlilablå.
 
 Efter sju timmars intensivt kutande, trevliga möten hela dagen (ska berätta vid ett annat tillfälle om dom två tonårspojkarna som hjälpte Tant Undertcknad vid ett tillfälle, som vi skrattade alla tre) gick jag så mot Åhlens, slängde i mina tyger i väskan...
 
 
 ... gick mot bussen via "Espresso H" och köpte mig en macka och dricka så jag skulle kunna klara mig på bussen ut, fick väldigt trevligt sällskap ut brevid mig till Nynäs, en ung kille som var väldigt snackig.

EGENTLIGEN hade jag velat sjunka in i en ljudbok och bara slappna av men det var faktiskt väldigt roligt och trevligt. Det visade sig sen att vi nästan satt brevid varandra i salongen och vi hade sällskap och åt middag ihop (ja, jag behövde ju lite mer än en macka och mer liksom) men sen kände jag faktiskt att nu ville jag bara DÖ i min vilstol och börja varva ner.

Jag la in en liten fin passus att "nu var det dags för mig att vila efter en låååååång dag i storstan" och så gick jag och satte mig på min plats, kopplade upp mobilen och kollade på program på Tv4 som jag missat och VIPS så var jag hemma igen.
Tog en dusch för att få bort dammet och svetten efter dagens marathon och sedan slocknade jag direkt, vaknade 10 på morgonen och fick en chock att jag sovit så länge.

Nöjd med dagen trots att jag hade velat hitta billigare tyg till mitt examensarbete.
Vi får väl se var jag nu väljer, helt klart är att än så länge så blir det en kortare version än det jag tänkt från början om inte ett mirakel sker och jag hittar något jag vill ha på nätet.
Annars det jag redan har eller någon av det fyra ovan.
Fortsättning följer...
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0