När man får ett brev och blivit en snobb...

Det är inte ofta man får brev nuförtiden men när man väl får DET DÄR brevet man jobbat för så jäkla länge och så jäkla hårt då är det nog inte konstigt att man gråter en skvätt och det gjorde jag sent, sent igårkvälls när jag öppnade det där brevet från skolan...
 
 
 
Man blir aldrig fullärd i detta yrket, jag skulle nog i princip kunna gå i skola eller som lärling väldigt många år till MEN jag har nått dit jag ville iallafall och jag har under dessa år hittat MIN STIL och det är det jag ska försöka jobba vidare med.

Pratade med Nybyggarkussen häromdagen och sa att jag nu förvandlats till min äldsta (framlidna) moster.

Jag börjar verkligen förstå det där med att man tjatar om "sin titel", hon pratade alltid om att hon var Sofiasyster och när det påpekades att hon var Sofiasyster så brukade man tänka: Okej, okej, där kom titeln igen.

Kan bara meddela:
JAG har OCKSÅ fått en TITEL nu och kan inte sluta trycka upp den i fejset på folk när dom kallar mig annat än klänningsskräddare/skräddare.
Vitt och brett sprids det dessutom, muntligen, via sociala medier, in your face att jag har fått den där TITELN.

Jag har bokstavligen blivit en snobb.
En snobb som skryter om sin titel.
Vill faktiskt tatuera in det på min ena arm men det enda som stoppar mig är att det nu är sommar samt att jag är pank annars hade det omedelbums åkt dit "Skräddare 2018".
Jo, FAKTSIKT.
Någon som vill sponsra till hösten?
 
Nu skall jag till jobbet men vi ses faktiskt ikväll igen det lovar jag, jag har såååååå mycket att skriva om.
 
 

När man nästan spricker...

God morgon!
 
Solen skiner och jag ska snart inta frukost och kaffe på balkongen i solen innan jobbet, behöver lite D-vitamin.
Jag blev så löjligt stolt och mallig över mig själv i helgen att jag trodde jag skulle spricka.
Kan väl släppa "bomben" nu kring del tre i mitt nya liv:

 
...och så lilla jag då, inte jag på bilden utan modell men väl min kaftan...
 
 
 
 
 
 
 Vad är då detta?

Jo, jag blev uppringd mitt i mitt examenskaos och blev tillfrågad om jag kunde "sy kuddar och någon kaftan" till ett nytt företag som skall starta upp på nätet och skulle lanseras ut i världen.

Jag trodde först att dom ville att jag skulle sy upp prov men det visade sig att det var mig och mitt namn dom ville ha med.
Jag skulle sy kuddar och kaftaner som som saknades i deras sortiment och det skulle/skall vara i mitt namn.
Ihop med riktiga storheter i branschen.

Jag:
Eh... okeeeeeej...
Fick betänketid för jag var som sagt mitt i kaoset, hade precis varit på anställningsintervju där jag jobbar nu, hade ju även "mitt gamla jobb som jag ska tillbaka till" att tänka på... jag... mitt eget namn... då måste jag ju starta eget företag och det var jag inte beredd på kanske.

Kände ändå att detta var en chans och ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till.
Skrev till "gammal" (hon är ung) kollega som startat eget och kört några år nu som jag fick veta skulle vara med, hon hade hoppat på och tänkte i princip som jag:
Chansen man blir erbjuden liksom.

Jag tackade ja.
Så har vi jobbat fram deras önskemål för det är dom som väljer färger och tygförslag och min design.
Nu är det alltså point of no return.
Idag kommer min presentation tror jag, jag har magsår samtidigt som jag är pirrig.
 
Logo

De ska sälja gotländska produkter till utlandet

" Idéen till Made by Gotland föddes under förra året i samband med Almedalsveckan. Då möttes John Norrby och Johan de Verdier som nu är nybliven gotlänning. Då kom de på idén på en sida som lyfter fram gotländska formgivare på en gemensam portal. Projektet fick namnet "Made by Gotland" och under året startade de tillsammans ett aktiebolag med samma namn.

Inom kort kommer hemsidan att lanseras och under augusti kommer de att hålla i en releasefest för sajten.

– Det ska bli en e-shop, men inte på det sätt som man normalt ser en e-shop. Det ska kännas som ett magasin och vara en mötesplats för Gotland. Man ska vilja hänga hos oss. Vår sida ska vara levande och innehålla sköna storys om Gotland och dessformgivare. Vi ska göra allt för att boosta Gotland så mycket som det bara går, säger Magdalena Björnsdotter som tillsammans med John Norrby och Johan de Verdier arbetar med projektet.

De har valt ut 15 gotländska formgivare som från start kommer att finnas med på sajten. Därefter kan fler komma att ansluta till sajten som ska marknadsföra ön internationellt.

– Vi ska sälja det bästa ön har från inredning, form och design. Det är vad vi tycker är det bästa och det finns säkert människor som tycker annorlunda än oss. Vi gjorde en önskelista på 15 gotländska formgivare och alla dem finns nu med, säger Magdalena Björnsdotter.

 De ser länder som Holland, Japan, Danmark, Frankrike och Tyskland som bra marknader för gotländska produkter.

– Främst kommer sociala medier att vara den kanal som vi vill nå ut i. När vi kört marknadsföring på Instagram har vi märkt att japaner klickar väldigt mycket och är nyfikna på oss. Det är många där som gillar Gotland och Sverige, säger Johan de Verdier.

John Norrby säger att det även kan bli butiker runtom i världen – men det är inte det första steget för bolaget.

– Vi kommer ta det efterhand. Då kan det bli en pop up-butik eller showroom där vi visar upp våra produkter och sedan får man beställa det på vår hemsida, säger han."

Må det bära eller brista och fortsättning följer.
Varit på möte på Almi, i helgen efter jobbet blir det väl företag nu då!

 


 

Fotat "Slatten"...

Så vaknar man på midsommarafton 2018 och all värme och solsken har flugit sin kos.
Om man bryr sig?
Inte jättemycket, jag ska jobba men hade HELLRE gått till jobbet i en blommig sommarklänning än polarkostym.
 
Häromkvällen var det dock andra bullar, blåst men varmt.
Jag bad sambon följa med och fota mig i examensarbete nr . 3, "Slatten".
Jag provade denna outfit uppe i Stockholm och var sugen på att ha den på examensdagen men valde att hänga den istället men jag måste självgott säga att jag älskar den.

Den a-formade toppen tog mig ju en hel dag att rita och sy upp i olika varianter innan jag fick till den precis som jag ville ha den.
Hur svårt kan det vara?
Jo, ganska om man ska få den precis-precis-precis som man vill ha det.

Men när man sedan provar sitt plagg och det bara funkar...

YES!

Vinden på fotokvällen var bra, ljuset var bra (bara det att jag har ju då som sagt lånedator och jag har ingen aning om hur bilderna ser ut när jag lägger upp dom för datorn är så dålig, tjat, tjat), men sedan kanske jag velat ha ett ballare ställe att fota kläder mot men nu fick lill-Hällarna duga.
 
Modellen fick ju då med andra ord också bli undertecknad, den är ju sydd i min storlek och leta upp någon som den passar... har inte tid.
Så man får vara designer, skräddare OCH modell, vore kul dock med en bra kamera och en annan lite yngre modell att ha att plocka fram precis när man behagar.
 
Nåja, så här blev iallafall "Slatten" på klänningsskräddaren själv...
(Tänk att man faktiskt har den fina TITELN nu, jag kan inte sluta skryta om det, "KLÄNNINGSSKRÄDDARE", shalalalaaaaaa...)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dags att hoppa i duschen, hoppas ni inte blåser eller regnar bort, nu mot Sherwoodskogen!
 
 
 
 

Att jobba och vara ledig...

God morgon!
 
Idag är jag rätt mör.
Jobbat varje dag sedan jag kom hem och så även idag MEN det är bara tre timmar så det är okej.
Söndag är ju familjedag men sonen åkter till fastlandet idag så vi fick äta middag ihop igår innan jag gick till vänner och spenderade kvällen till sent.

Tänkte att det blir en stund i trädgården, i solen nu innan jobbet och sedan bara vila och imorgon är jag ledig så då blir det vila nästan hela dagen, har ett möte på eftermiddagen men annars så...
Jag springer på möten konstant nu känns det som.
 
Vad har hänt mer då...?

Jo, jag blev erbjuden 40 tim/v på mitt andra/nya jobb under min Stockholmsvistelse fram till min ledighet.
Det kan man faktiskt inte tacka nej till.
Efter tre år på CSN och extrajobb utöver det kände jag att en hel lön skulle vara så himla skönt, gå in på schema, göra sitt jobb och gå hem och vara ledig.
Underbart.

Sen får vi se efter detta men jag tar det som det kommer, det kommer nog bli rätt rörigt misstänker jag.
Just nu njuter jag iallafall av detta, jag är utvilad tack vare att jag blev sjuk i Stockholm efter den där hetsen runt och efter examen.
Jag kommer som sagt hem och är ledig.

Nu skall jag ta mig ut i solen innan dusch och jobb, det har blivit lite LITE av den varan denna veckan med snor, hosta och jobb kombinerat.
Vi ses imorgon igen.

 
Examen!!!!

God morgon!

Vart har jag tagit vägen?
Lever jag?

Jodå jag lever men det har varit en hel del just nu... typ.

Veckan innan examen var hysterisk MINST SAGT, det var så intensivt att det var inte klokt.
Var på måndagen inne och jobbade på nya jobbet igen, lite oplanerat men för att testa att sy på ackord, mer konfektionssömnad, dvs sitta och mata kläder utan finlir som man gör som skräddare.
Varför jag gjorde det?
Jo för att jag blev erbjuden mer jobb helt enkelt och då ville jag testa hur det är att sy på annat sätt än som skräddare.
Trodde inte jag skulle fixa det om jag skall vara ärlig MEN det gick bra.
 
Tisdag och onsdag så jobbade jag på vanliga jobbet och sedan på torsdag:
Upp tidigt, ner till båten och MOT STOCKHOLM och den efterlängtade examen!

Satte mig ner i en stol och kände i kroppen:
Jag mår inte helt 100, något tjirrar runt men det hade jag å andra sidan känt ganska länge så nu kör vi ända in i kaklet för sen är det över och helgen var fullspäckad av roligheter!
 
 
Landade i ett stekhett Stockholm, hade fått låna lägenhet i Hammarby sjöstad av vänner och vilket ställe säger jag bara!!!
Det var som att komma till ett hotell och området var to die for, jag slängde in väskan i lägenheten och gick till Coop, köpte mat och sedan rakt ner till vattnet där det blåste skönt och la mig på en rund brygga och solade och åt...
 
 
 
 
 
 
 

Brukar inte vara Stockholms-vänlig men OM jag skulle flytta till Stockholm och bo (kommer aldig hända men OM) då hade jag velat bo i Sickla kaj, jag stortrivdes, så jäkla mysigt område och så tyst och lugnt och skönt till skillnad mot resten av Stockholm.

När jag sedan skulle in till galleriet där vi skulle ställa ut våra alster så behövde jag bara hoppa på 74:ans buss runt hörnet och den gick raka vägen till Mariatorget och sedan gick jag bara en liten bit på Hornsgatan så var jag framme vid galleriet, så smidigt, och med tanke på att det var närmare 30 grader den dagen så var det extra skönt att slippa släpa kläder över halva stan med byten av bussar, tunnelbana eller annat transportmedel.

Notering krig bussar i storstan är dock att dom inte har luftkonditionering så när det var 30 grader uten var det närmare 45 i bussen.
FY FAN SÅ VARMT, man, folk, dog ju.
Dock, fram kom man i ett enda stycke.

 
 
 
Sedan samma dag in till galleriet på kvällskvisten, träffa klassen och hänga våra grejer, jättekul, mingla och prata.

Vidare så drog jag till Mariatorget och mötte upp bästis och blev bjuden på examensmiddag...
 
 
 
... och hade en mycket trevlig kväll.

Hem, dök i säng och vaknar på examensdagens morgon med FEBER och en HALS som skar som knivar!!!!
Nä fy fan.

Jag fick avboka lunchen med klassen insåg jag efter att ha släpat mig upp och försökt få i mig frukost, kände att avslutningen måste jag ju på men att fixa det som var innan och efter, vilket skulle vara middag med en av mina kusiner med famlij var inte att tänka på.

Jag låg i sängen tills det var dax och sedan in på apoteket och fixa lite "stöd" för att fixa dagen och så in i 30-graders värme med feber i kroppen mot galleriet.
 
 
Man ser väl kanske på bilderna här att jag inte var på topp...
 
 
 
 
 
MEN jag gjorde det bästa av det och tog mig igenom dagen ända fram till klockan 18 och det blev en mycket bra dag trots allt och trots kroppen som bestämt mig för att strejka just denna helgen.
 
Hade vänner och chefen som kom, fick fina presenter, fick betyg, minglade med gäster och berättade om mina kläder när det ställdes frågor, umgicks med klasskamrater och försökte inte smitta ner någon med mina bassillusker.

Saker jag BORDE ha gjort var för övrigt innan examensutställningen:
Fixat visitkort!

Jäkligt oproffsigt att inte göra det för tro det eller ej så var intresset för mina kläder och mig stort.
Jag fick frågan om kläderna var "Till salu" vid fler än ett tillfälle och jag bara... fan.
Ska skriva mer om det sen.
 
Sedan hem och dö, la mig tidigt, lördagen spenderades i soffan hela vackra dagen och sedan in till galleriet för att hämta mina klänningar vid stängning eftersom båtbussen gick 10 på söndagen.
Träffade ytterligare en vän som var vid galleriet när jag kom, en annan vän hämtade upp mig med bil och vi åkte hem till lägenheten och hon hängde kvar tills jag behövde krypa ner i sängen igen.

Vi skulle ha gått på konsert och ätit middag ihop där på lördagen men även det var ju inte aktuellt.
 
På söndagen åkte jag hem, hade fruktansvärd feber under dagen så det riktigt rann om mig, sååååå otrevligt, sedan hem och dö.

Det blev min helg det, sedan har det hänt ännu mera nytt men det tar vi ikväll samt mer blider från utställningen.
Nu skall jag iväg till jobbet!
 
 
 
 
 

Drog till Kallis efter jobbet...

Så har ännu en fullspäckad vecka gått och jag har varit ledig i fredags, då låg jag som en padda i trädgården och bara solade, annars ahr jag faktiskt jobbat varje dag... och sprungit på möten... och jagat tyger.

Det är mycket nu.

Igår var jag så på introdag på mitt nya jobb, först mingel på fredagskvällen på just det jobbet och sedan möttes jag och Syster-Yster upp med våra ungdomar efter och gick ner till hamnen och satte oss att vänta på bord i kvällssolen.
Vi satt där tills solen gick ner, jag och sonen kom hem klockan 22, det var en magisk kväll.

 
Så upp igår och börja på nya (jag blir kvar på mitt gamla också ) jobbet...
 

Det var inte utan att jag var lite pirrig att lära mig ny butik, kassa, maskiner och så vidare men jag pulade lite här och lite där och fattade väl iallafall 90 procent iallafall...
 
 
Det var kul, jag kände att detta blir bra.

Bikinin var nedpackad så jag drog till Kallis efter jobbet och badade och solade i två och en halv timme efter, ljuvligt, hett och varmt i vattnet...
 
 
Kallis är väl inget ma föredrar under högsäsong men nu och igår var det fullt med folk, barnfamiljer och turister, det var helt ok att iallafall få lite strandfeeling en stund iallafall.

Nu är det dags igen då, dusch och iväg på introdag nummer två, håll tummarna!
 
 
 RSS 2.0