En rustning...

 
Körde igång med korsetten idag, chefen tyckte jag såg ut som en platt planka i min raka linje upptill och föreslog att jag skulle göra en liten form över bysten, jag var tveksam.

MEN...

Efter att ha stått och speglat mig ett tag i provrummet så höll jag faktiskt med, hon fick rita upp en ny form över bysten lite snabbt och så skar jag till mitt prov och kollade först innan jag körde igång med originalet och:
Hon hade rätt, blev ju mycket bättre!

Sedan satte jag igång med arbetet, smällde ihop skalet och vad blev det?
En rustning värdig en BIKERBRUD...
 
 
 


Jag blev förvånad, jag trodde INTE jag skulle gilla den här korsetten för jag är INGEN korsettbrud men när jag bara provade skalet så kände jag som inte har några former alls att jag helt plöstligt hade en FIGUR.
Och en rustning.

Det är ju synd att man lär sig att sy korsetter nu när man närmar sig 150 år, TÄNK om jag lärt mig sy korsetter vid 15 -> och framåt, då hade jag stolpat fram på stadens etablissimang som stadens Madonna i egensydda korsetter och skrålat "Like a virgin" med vickande höfter.

Ja... det var ju väldans synd, närmare pensionsåldern är det nog ingen som köper en rynkig kärring med gäddhäng under armarna och elefanthud på armbågarna som "virgin" direkt.
 
Ser ut som delen till höger är för liten baktill men det är bara för att tygerna ligger omlott så båda delarna är egentligen lika stora.
Jag är nöjd med starten iallafall, nu på huvudet isäng, vi ses imorgon igen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0