Gott och blandat...

God morgon!

Här kommer min dag igår lite snabbt i bilder.
Det var stora manchettdagen igår och färdigställande av skogshuggarskjortan
Det gick NÄSTAN hela vägen.

Jag lyckades fålla den nertill "på nåder" av tyget för när jag skulle sy igenom fyra lager tjockt tyg (fastän undertyget är tynre) så hackade nålen och detta trots att jag hade den tjockaste nålen jag har, 110/16.

När jag kom till manschetterna så kunde jag göra nästan allt utom sy fast den ovanpå, hack-hack.hack, och jag insåg att jag måste ta med den till jobbet och ta den på TRAKTORN min chef har, alternativt ha en lädernål på maskinen för att komma igenom.
Nästan klar dock, ska fota på kund när den är helt klar...


På det gick jag och Milou ut och gick runt muren i solen...
 
 
 
 

Kom hem och syjobbade lite men höll på att dö av ett par byxor som luktade sååååååå mycket mögel att jag nästan inte kunde jobba med dom.
Jag sydde i dragkedjan så slarvigt så jag skäms, men jag var tvungen att jobba så snabbt pga den hiskeliga lukten att jag faktiskt struntade i det.
HÄNDER ALDRIG, men jag fick ont i halsen av lukten så punkt på den.

Efter middag, lite mailkoll och samtal med en bästis så blev det pleasure för den blivande skräddaren...
 


Jag har förälskat mig i Sleepy Hollow- klänningsmodellen så jag tog fram ett tyg jag sparat länge och skred till verket.
Ville dock ha en hel klänning utan delat liv och kjol till denna så jag gjorde faktiskt ett nytt pappersmönster till denna.

Först nålade jag fast den delade klänningen bara men i och med att tyget då blir vikt så kan det vara svårt att få tyget så det matchar på båda sidorna med löven (i detta fallet) så jag gjorde nytt mönster baserat på den gamla och en hel klänning då som sagt...
 
 
... sydde ihop och så får jag fålla ikväll och sätta på halslinning...
 
 
... satt som en SMÄCK!
 
Nu dusch och jobbet, vi ses ikväll eller imorgon, ha en bra onsdag.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0