När man bara känner fy fan...

Just nu i vårat kök:
9 grader och nordanvinden ligger på.
När jag bara bredde en macka förut som och sprang tillbaka till vardagsrummet och drog igen dörrarna så var jag stelfrusen.

Vi pendlar mellan sovrum och vardagsrum och EN VÄRMEFLÄKT som dras som en navelsträng mellan dessa två rum.
 
Sätter man på ytterligare en fläkt i samma lägenhet går Fas-propparna nere i källaren så det är EN värmefläkt per lägenhet (på 120 kvm) som gäller samt stängda dörrar så inte fläktvärmen försvinner ut.
Sätter man på spisen, diskmaskinen, tvättmaskinen, torktumlaren osv måste man stänga av värmefläkten för mojängen i källaren SOM INTE VÄRMER HUSET drar all el.
 
NU ÄR DET INTE KUL, nej, nu är det mer tortyr och bara tanken på att det är en del dagar, säkert ÖVER EN VECKA kvar innan det är fixat vilket får mig att bara vilja.... gaaaaah... lägga mig ner att dö!!!!

Ja för det är ju möte med Bravida och jag vet inte ens vad dom ska pracka på oss, alla andra säger nu att vi antingen ska ha jord-el-bergvärme eller fjärrvärme och absolut inte luftvärmepump (och nu snackar vi försäkringsbolag och folk som haft det) för det värmer inte upp ett så stort hus så mi måste ändå ha två och folk som nu haft det har BARA haft STRUL med dylikt.

Men om man ska välja de andra alternativen måste man/dom ju kunna gräva i backen, jag sätter inte in någon ny skit som inte värmer upp huset ordentligt eller går sönder konstant.
Åt helvete med den här kylan ute och åt helvete med pann-helvetet som behagar braka NU.
Fy fan, fy fan, fy fan.
Ja, det är mycket som är fy fan just nu.
 
På jobbet i fredags blev det ett litet varv med att sy fast kanaler på fodret till korsetten där skenorna ska sitta sen...

 
 
 
 
... sydde ihop fodret dagen innan.

Nu skall jag byra rum, flytta min navelsträng och enda värmekälla till sovrummet och krypa ner i sängen.

 
 

Utfört till belåtenhet...

 
OMG... long time no see...
Vad har jag hittat på sedan sist då?
Jo det ska jag tala om:

Fredag: Begravning och jobb hemma på det, väldigt tung dag.

Lördag: Jobb hos f.d Chifen på morgonkvisten, inhandel av 50- års present och sedan 50-årsfest där jag typ kom i säng halv fyra på morgonkvisten.
DET har inte hänt sedan 1893 kan jag meddela men fy fasen vad vi hade kul, riktigt jäkla roligt.

Söndag: Hundpromenad, plugga engelska med sonen och familjemiddag plus tv på det.

Måndag: Skola och sedan lite jobb, herrbyxa in the making med tyvärr VÄLDIGT LITE tyg till dom rutiga byxorna så det var sjukt svårt att mönsterpassa men jag tror jag fick till det...
 
 
 
 
Har skrivit det förut och skriver det igen:
Vem hade kunnat ana att jag skulle älska mönsterpassning och framförallt i RUTIGT TYG?
Det är verkligen livet på en pinne men som sagt, jag hade sjukt snålt med tyg så vi får väl se.

Sedan la jag upp det sista på min budgetklänning i Ikeatyg, hade bara några stygn kvar i nacken men dom har jag satt idag så klänningen är klar...
 
 
 

Idag hade jag så en av dom sista grejerna kvar på yrkesplanen:
Passpoalficka.

Började med en i vitt tyg...
 
 
... men den blev jätteful och stämde inte alls någonstans, gick omlott i sidorna och stämde inte på mitten...
 
 
... jag fick börja om och på försök två blev passpoalfickan perfekt, detalövningen utförd till belåtenhet av eleven...
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter det så fortsatte jag med uppläggning av en balklänning som jag redan sytt in samt bytt dragkedja på och HELVETE vilket jobb...
 
 
... 5 lager att klippa, sy ihop underkjolen och sedan klippa tre lager tyll, jag klippte två, det tredje spar jag tills imorgon...
 
 
Milou jobbade hårt med att ömsom stirra ut mig och ömsom stirra på chipsskålen.
Kvällsnöje när det är som bäst... eller inte..#hårdbevakad
 
 
Ja och i sammanhanget kan nämnas att igår så hade vi en man här som skulle hjälpa oss med två element som inte funkade och vi hade väldigt kallt i lägenheten.

Han hällde tydligen på vatten på pannan innan han luftade elementen och PANG...

så la hela pannan av och gick hädan till pannhimlen!!!!

Vi har fått någon svag lite hjälpgrej som försörjer oss med MYCKET LITE VÄRME och inte mycket varmvatten vilket gör att vi har iskallt i huset och jag fick duscha kallt när jag jobbat klart för sambon hade duschat före...
KUL ELLER HUR???
Nej, nu är det inte roligt, 2018 har inte börjat speciellt bra för mig kan jag meddela, nu har det varit alldeles för mycket på kort tid så jag undrar vad som väntar härnäst?

Iskallt skall vi iallafall ha till efter påsk för då har gubbarna tid att installera någon annan värmekälla i huset.
KUL.
NEJ.

Nu skall jag sova, fortsättning följer på mitt eländiga liv imorgon.
 
 
 

En rustning...

 
Körde igång med korsetten idag, chefen tyckte jag såg ut som en platt planka i min raka linje upptill och föreslog att jag skulle göra en liten form över bysten, jag var tveksam.

MEN...

Efter att ha stått och speglat mig ett tag i provrummet så höll jag faktiskt med, hon fick rita upp en ny form över bysten lite snabbt och så skar jag till mitt prov och kollade först innan jag körde igång med originalet och:
Hon hade rätt, blev ju mycket bättre!

Sedan satte jag igång med arbetet, smällde ihop skalet och vad blev det?
En rustning värdig en BIKERBRUD...
 
 
 


Jag blev förvånad, jag trodde INTE jag skulle gilla den här korsetten för jag är INGEN korsettbrud men när jag bara provade skalet så kände jag som inte har några former alls att jag helt plöstligt hade en FIGUR.
Och en rustning.

Det är ju synd att man lär sig att sy korsetter nu när man närmar sig 150 år, TÄNK om jag lärt mig sy korsetter vid 15 -> och framåt, då hade jag stolpat fram på stadens etablissimang som stadens Madonna i egensydda korsetter och skrålat "Like a virgin" med vickande höfter.

Ja... det var ju väldans synd, närmare pensionsåldern är det nog ingen som köper en rynkig kärring med gäddhäng under armarna och elefanthud på armbågarna som "virgin" direkt.
 
Ser ut som delen till höger är för liten baktill men det är bara för att tygerna ligger omlott så båda delarna är egentligen lika stora.
Jag är nöjd med starten iallafall, nu på huvudet isäng, vi ses imorgon igen.
 

Enkel korsett...

Idag var jag uppe tidigt vill jag lova, orsak:
Jag skulle på... HEMLIGT... det tar vi i sommar, men det gick väldigt bra och jag kan lugnt säga att det känns lugnt inför framtiden.

När jag sedan traskade hem så  passerade jag Gåvan och dom öppnade precis när jag passerade och jag hinner dock aldrig in på någon Loppis överhuvudtaget nuförtiden för jag jobbar ju jämt men snabb som en vessla slank jag in och hittade två JÄTTESNYGGA jackor för... tadaaaa... 70 kr stycket!

Ja den första här fick sambon att rynka på näsan medans jag bara dö-älskar den, kanske lite "gorilla-varning" men även Bianca Jagger på 70-talet och Bianca vill man ju se ut som...
 
 
... väldigt snygg på iallafall och så denna snygga vardagsjackan som passade mina färger perfekt...
 
 
 
140 kr för två helt felfria och fräscha jackor, inte dumt!
 
Så till dagens huvudämne:
Korsett.
Näst sista punkten på min yrkesplan och jag får sy en till min själv eftersom vi inte har någon kund som efterfrågat någon just nu.

Jag har ju då valt en rak linje upptill för jag vill inte ha som en sådan är "Snuskåsnask-korsett" med rundade kupor... 
 
 
... nej jag kör en mer modest och blygsam version men bara jag lär mig principen kan jag ju sy en snaskåsnusk sen... 
 
 
 
 
Var glad att jag inte körde igång med fintyget direkt för det blev inte en homerun utan det tog tre försök innan jag fick till det.

Min icke-existerande byst ställer till det och så vet inte jag men varenda jäkla korsettmönster verkar vara designat till dvärgar eller så har jag världens längsta torso, jag fick förlänga mönstret med hela FEM cm men tillslut på tredje provet så blev det perfekt...
 
 
 
Imorgon så börjar jag med originalet på jobbet.
 
Så knackade det på dörren idag när jag höll på här och vad ramlar in med en postgubbe tror ni?
Jo, mitt tyg som beställdes från Kina!!!!
Halleluja moment.
 
 
Det enda jag nu då blev fundersam på var att blommorna var väldigt stora, la min hand som jämförelse här och ni ska veta att jag har väldigt stora händer för att vara kvinna (min sambo har lika stora händer som mig så då förstår ni kanske att jag har inga små händer för han har inte små händer för att vara man)...
 
 
Jag älskar tyget men detta kanske inte passar så bra till en klänning utan mer till en maffig kjol... hjälp... vi får se hur jag gör men NÅGOT kommer detta bli iallafall.
 
 
 

The Stepford wife och när man får en snilleblixt...

Idag blev jag klar med skolan vid 15-tiden och himla nöjd när jag såg mina betyg i inlämningar hitentills i estetiken:
Högsta betyg i ALLA utom en, där fick jag godkänt men det är jag väldigt nöjd med ändå för jag har inte ett sådant program i datorn som krävdes för uppgiften att jobba i så att fixa "godkänt" var ändå helt ok för min del, jag gjorde så gott jag kunde.

Inlämning idag igen, jag hoppas på högsta betyg här också men den som lever får se!
 
Så drog jag på mig klänningen från igår faktiskt nästan dog...

Alltså den här urdåliga bilden ger den ingen som helst rättvisa alls, den är sååååå mycket finare än vad jag kan visa med den här bilden och om jag blev kär igår så är det inget mot vad jag blev idag när den kom på, dessutom satt den som en smäck rent storleksmässigt så jag hade fått till den helt perfekt.
 
 


I tanken skulle vi kunna leka leken:
 
The perfect little Stepford wife med sitt perfekta leende, sin perfekta hästsvans, perfekta make up och sin perfekt nystrukna klänning möter sin man i dörren när han kommer hem efter en lång hård arbetsdag på kontoret med orden:

"Varsågod älskling här har du din whiskey, låt mig ta din rock och hänga upp, maten står serverad i matrummet!"

Typ ja...

Inte nog med det...

Idag när jag satt och skrev på min inlämning till skolan klack det till i mig och jag fick en sådan jävla BRA IDÉ att jag var tvungen att lägga ner skrivandet, kasta mig in och väcka sambon och berätta den för honom.

När jag inte fick respons nog (för han var ju helt nyväckt och groggy), fick typ "Oj... ZzzZzZ... så... bra... ZzzZzZzz... idé... ZzZZzzZzZzzz... toppen... zZZzZzZ...

... så kastade jag min på luren till en av mina bästisar och hon tyckte det var en SUPERDUPERBRA idé.

Jag blev eld och lågor och hon eldade på i någon minut för sedan jag var tvungen att fortsätta skrivandet för att inte tappa skrivflowet.

När jag har fixat det som behöver fixas inför detta ska jag skriva om det här men jag kan säga så här mycket iallafall:
Detta är INGET man kan hitta på den här ön och jag ska utveckla när jag är igång, kan inte skriva om det så någon snor idén innan.

Just nu har jag faktiskt 3 superbra idéer som jag kommer bli helt ensam om här, ibland är det faktiskt mycket bra att bo på en ö.. sådetså!
 
Nu ska jag kolla till min mat i ugnen och sedan sy en stund.
 
 
 

Stepford wife...

Sydde ihop skalet till klänningen...
  

... och blev KÄR.

Väldigt otippat att ett Ikeatyg kunde bli så häftigt i klänningsväg eller hur?
Andas 50-tal, Doris Day och lite akvarellmålning på en och samma gång, kanske lite "Stepford wife".

Dags för skola om en stund, vi ses ikväll och så får vi se om jag hunnit få i armarna då.
 
 
 
 

Från cool till ful till...?

 
La ner sömnaden igår för att testa en ny klänningsmodell...

Och så fick jag den briljianta idén att plocka fram ett billigt Ikea-tyg med lite stadga för att köra provet och trodde först att detta kunde nog bli coolt.

Men så blev det väl lite sent när jag skurit ut klänningen och bara nålat den på dockan, HUR tänkte jag här när jag tittade på den med trötta ögon, TUR att det var billigt tyg för det där blev ju inte coolt alls.

Har ju inte sytt ihop en söm så jag vet inte ens om tyg och mönster funkar ihop (ska vara ett tyg med lite stadga, vävda tyger, crepé, ull ), men ett prov är ett prov så strunt samma om vare sig tyg, sömnad eller funkar.
 Men så kom jag upp här imorse med pigga ögon och bara såg på tyget...
 
 
 
 
... hm, kanske inte blev så dum ändå...?
 
Ja, jag får suga på den karamellen och se OM tyget funkar till klänningsmodellen som sagt, nu skall jag ut och gå med Milou, sen familjetid.
Ha en bra söndag.
 
 

Den lilla svarta...

Dagens start:
Grått, lite mildare väder och en jävla massa snö, USCH!!!!
 
 
 
 
 
 
Så till min nya favoritklänning, "Den lilla svarta" blev äntligen fotad...
 
 
 
 
 
Skit på tv, jag syr, måste köra stenhårt inför examensprovet med uppsömnad, tar inte hem syjobb från jobbet knappt, måste öva 
mig och nästa vecka blir det korsett på schemat.
Dags att sy lite till, vi ses imorgon igen.
 
 

RSS 2.0