Saltspionen har gjort en upptäckt... Igen...

Jisses vad jag skriver idag,  jag har verkligen växt fast vid datorn.
Uttråkad.
Inget på tv, har hållit på med 2 sjalar i veckan som jag stickar och virkar på om vartannat.
Orkar inte handarbeta alltså.

Nyss gjorde jag ett nytt Salt-avslöjande/Salt-upptäckt...
Jag skulle ta min hudmedicin och tar den med ett glas saft.
Jätte-god saft.
Icas, Gott Liv är märket, Hallon-persika.
Får för mig att kolla innehållsförteckningen, som så ofta nuförtiden...
Lusläsa alltså.
Vad innehåller saften tror ni?

Jo, SALT naturligtvis.

Dessutom lika mycket som det i smör som jag TÅL bäst av alla smörsorter.
(Lätta med Yogurt.)
Observera TÅL bäst, inte tycker bäst om för det är Bregott.
Men saften innehåller salt.
Har inte ens tänkt tanken att saften jag dricker IBLAND (tack och lov) också innehåller salt.
Precis som med mjölken, som jag upptäckte...
Tittade på sambons saft, Bob/Hallon, där var det inte en lika utförlig innehållsförteckning.

Alltså det här är SJUKT!!!
VARFÖR???
Varför salt i allt vi sätter i oss?
För smaken??
För att vi fortfarande lever på Medeltiden och behöver bevara maten så länge som möjligt?
Nä, det kan det väl knappast vara...
Jag vill snart veta vart jag ska vända mig för att få svar på det här med all salt i mat och dryck.
Konsumentverket? Komsument ombudsmannen?
Ska jag behöva göra egen saft nu också?
Skall läsa på ALLA safter nu och hoppas att jag hittar en SALT-FRI saft.
Det är väl snart bara vatten, grönsaker och fisk som återstår på min meny.
Typ jämt...

Familjen Mask som jag  förmodligen har i magen ( enligt vissa sk vänner ;) kommer nog snart flytta pga den torftiga kosten dom måste dela med mig.
Inget party här inte.
Dom stackars Maskbarnen kan ju inte få njuta av lite Chips och Snacks till helgen..
Inte saft heller nu tydligen.


För övrigt skall jag införskaffa boken "Den hemlige kocken" som jag har hört och läst så mycket om.
Handlar om vad vår mat egentligen består av.
Läste vad en kille lärt sig när han läste boken.
Att Vanilj-arom som tex finns i kakor med mera,  är framställt av RUTTEN GRAN !!!
Alltså inte vaniljkorn från orkideén utan från en gran som ruttnat.
Låter väl mumsigt...
Tänk på det nästa gång du mumsar i dig ett Singoallakex med hallon och "vaniljkräm" ( plus transfetterna då ;)
Du mumsar bland annat i dig RUTTEN GRAN då också.
Yummie!
Bokia nästa.
Detta kan bli årets RYSAR-LÄSNING  för mig.
Lovar att komma med ett eget omdöme när jag läst klart.
Misstänker att jag kommer vara förfärad, förvånad och förbannad.
Nä, nu har jag VERKLIGEN knattrat fördigt på den här Mackapären för idag!!!
Sov gott och sticka lugnt lovely readers.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0