Sov ut ...

Jag sov ut ordentligt idag....
Vaknade 08.00 men då somnade jag 22.30 igår också. Hade tänkt mig att vakna tidigt vid 06.00 så jag skulle hinna med hundpromenad och sen och hämta Joar hos hans kompis, han har sovit över. Nu får min fine sambo göra det själv, Nelly kommer klättra på väggarna annars...
Hon fick ingen långpromenad igår och det var INTE poppis kan jag säga, hon var inte nöjd alls. Hon sprang runt och "vallade" oss hela dagen, från den ena till den andra, kom igen, kom igen..
Ingen nappade och hon hade svårt att koppla av. Hon vill helst gå runt jorden 30 ggr men det är faktiskt så att hon slår INTE mig i uthållighet!!!! Hon är tröttare än mig när vi varit ute på våra promenader, så det så. ( he, he )

Igår såg jag den omtalade/omtyckta filmen "Juno", läs inte vidare nu om ni ska se den.
Den var inte bra, snarare urdålig!!!! Hade såklart höga förväntningar efter allt man läst och sett små snuttar av den men det blev platt fall för min del.

Den handlar om en 16-årig tjej som blir med barn och som sen väljer ut ett par som ska adoptera barnet. Paret kommer mitt i filmen att skilja sig, adoptivpappan vill vara fri och göra andra saker i livet. Adoptivmamman adopterar barnet själv.
Juno, tjejen som är med barn kommer på under graviditeten på att hon är kär i pappan till barnet och han kommer på att han är kär i henne.
Så klämmer hon ut ungen och gråter en skvätt.
Adoptivmamman tar barnet och blir lycklig ( ???? trots att hon är mitt uppe i att skilja sig ????? )
Junos pappa säger att ; Nästa gång du kommer hit ( till BB) så är det på dina villkor...
Juno går sedan bekymmerslöst vidare med sitt tonårsliv och verkar inte tänka mer på det.
Hon sitter på förstutrappen och spelar gitarr, sjunger duett med sin pojkvän och ser lycklig ut.

Det hade inte jag gjort kan jag säga och jag har svårt att tänka mig att NÅGON tonåring skulle fixa det sådär lättvindigt.
 
Men ok, det är FILM och man behöver kanske inte visa psykologsamtalen...
Fast ändå... Nä, den ger mig dålig eftersmak faktiskt...

Jag hade inte sagt något om det varit en helt "vanlig" kärleksfilm där det tillslut , efter mycket trassel blir så att kärleksparet får varandra.

Här handlar det om ett barn som får barn under sin tonårsperiod och sedan bara skuttar vidare i "solnedgången"
efter alla svåra mödor och beslut med ett leende på läpparna.
Det går inte att tycka att det är ok för min del..

Se då hellre "Little Miss Sunshine" för den som råkat missa den, helt underbar och man skrattar åt den tragiska, dysfunktionella familjen.
Den scenen när dom ska förklara morbroderns försök till självmord är helt obetalbar.. Där mår man bra i slutet jämnfört med Juno, roligare humor och ingen dålig sensmoral.
JUNO = Dålig hollywoodmoral! Nog om detta nu!




Idag har jag suttit i köket och virkat på en sjal OCH......
Lyssnat på "Tordyveln flyger i skymmningen"... Alltså den är faktiskt så bra att jag lyssnar så mkt jag bara kan på dagarna. Helst vill jag vara själv och gå och pyssla eller sitta och handarbeta själv här hemma men nu är den så spännande att jag måste lyssna hela tiden. Är inne på skiva 7 och det är 3 kvar, över 15 kapitel på varje skiva.
En barnbok, men jag REKOMENDERAR den verkligen.
Reaktionen jag fick från en kompis (Ullis) på Midsommaraftonen när jag berättade att jag lånat hem den här talboken var samma som när jag såg den själv på bibloteket.
Hon flög upp ur soffan och hojtade : Den MÅSTE jag låna efter dig!!!!! Gud, den var ju så bra...
Ja, och den är fortfarande bra. Jag försöker lista ut mysteriet innan boken är slut men jag kommer faktiskt inte ihåg, tack och lov.
Den betydde nog mycket för oss i klass 3n på S:t Hans skolan.

Har börjat med en liten ny, konstig grej.
När jag gör varm choklad till Joar och jag samtidigt gör kaffe till mig ibland på eftermiddagarna, brukar jag ta lite varm choklad och blanda i kaffet . Det är faktiskt jättegott.

Det har redan gått en vecka med min lille prins, usch, och imorgon ska han redan till sin pappa.
En vecka går alldeles för fort, tyvärr..
Jag längtar redan och då har han inte åkt ännu.
Sticka lugnt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0