Man ska inte klaga....

En liten dotter reflektion..
Man kan ju tycka att man har haft en strulig far och frånvarande mor men man ska fan inte klaga. Vad är det för fel på dagens föräldrar eller är det så att det oftare kommer fram nu när barn har en fördjävlig uppväxt???
Jag tycker man matas varje dag i tidningar om barn som blir slagna, våldtagna, sålda av sina föräldrar. MED MERA vill jag dessutom tillägga. Läser i Aftonbladet idag att en pappa bundit sin dotter med tejp runt händerna och låst in henne i ett litet rum källaren när hon varit BESVÄRLIG.. Pappan erkänner men säger att det inte var så farligt som dottern beskriver det och advokaten säger att det rör sig om en vårdnadstvist.. Mhm, tror jag inte ett dugg på, dottern har ju frivilligt valt att bo hos pappan från början.
Vad är det som gör att föräldrar blir som Monstret-Fritz i Österrike, någon som slår sitt barn för att dom super, säljer sin dotter till en hallick. Jag vet ,en miljon saker, socialt arv, fattig osv. Men någonstans skulle man väl vilja vara en förebild för sina barn om man själv varit utsatt något under sin uppväxt och vara BÄTTRE än sina föräldrar? Jag kan fan-i-mig-inte fatta att man tänker: Så här gjorde min pappa/mamma mot mig, jag vet inget annat så då gör jag det mot dig! Jag blir så djävla arg!!!! Lås in dom och kasta bort nyckeln och dom som är värst kan dom skjuta så fort rättegången är över.
Själv tycker jag att jag är elak mot min son när han kommer in och vill gosa EFTER att det har varit läggdags 1 timme tidigare. Saker som: Jag kan inte sova om jag inte får mysa med dig lite till i eran säng. Du ligger ju ändå där och ser på tv.. Så visar han upp sina ledsnaste gulleögon och riktigt Liiiiiiiiiider. Så säger jag nej för att inte vara en Easy-Push-Over förälder, gå och lägg dig i din säng nu. Då vill jag egentligen springa efter och säga : Asch, skitsamma kom och mys med mig. Ibland ska jag väl erkänna att jag ÄR en Easy-Push-Over  men det är ibland...
Nä, jag kanske är unik men det som jag tycker mina föräldrar gjorde fel ser jag iallafall till att inte göra själv mot mitt barn. Men som sagt, man ska inte klaga, min uppväxt är ju rena rama "Lilla Huset på Prärien" om man jämför med "Monstret-Fritz" barn eller någon stackars bortgift 5-åring i Pakistan.
Några år i terapi och sen blev jag ju normal oxå, ha,ha.. ( Förlåt mamma ;)

Nu till ett Vårtecken som jag spanat in... Ett tecken lika säkert som att gräsmattan blir grön och blommorna börjar spira : Pensionärer på utflykt ! Åh, dom är så gulliga!!!!! Vet inte om det är fler än jag som lägger märke till grupperna av pensionärer men jag hade ju en mormor som gjorde det minst TVÅ ggr varje vår och det var lika skojigt att höra ALLT skvaller om tant-kompisarna när hon kom hem, BLÅFRUSEN...
Tanter är ju så roliga för dom är likadana nu som då, det syns, på kläderna inte minst. Mormor hade ju vinter och sommar garderob, i April var det VÅR oavsett väder.. Vinterjackor, kläder, hattar och skor åkte upp på vinden i tyggarderoben och ner kom Vårutstyrseln som skulle vädras och i enstaka fall tvättas...
Ja, så till utflyktandet nu... Tanterna (för det är nästan alltid tanterna som åker, inte många gubbar hänger med, nu som då. Iallafall vad inte vad  jag kunnat se)  står och väntar på bussen. Det är ju vår men dom klär sig inte direkt efter väder. Dvs det kan ju vara vår och kallt som nu och då kan man ju ha en lite varmare jacka och byxor, kanske en liten basker... Men nej, det ÄR vår och där står dom i kölden med "Sommar-skrållan" (dvs hatten, ljus strå kanske eller  alternativ lyxigare modell av Beppe-mössan") och tunn ljus jeans-skjorts-jacka eller beige sportjacka. Kjol... Någon enstaka byxa tunn, ljus, i församlingen men dom är baske mig inte många... Inte en vante i sikte eller halsduk för den delen. OCH det är den kategori av människor som oftast gnäller att " det drar " när man öppnar fönstret i en stekhet bil på sommaren. Men dom är så söta, så förväntansfulla där dom står och pratar om lunchen dom ska äta ute och galleriet dom ska besöka. Det är nog ingen skillnad om man åker på utflykt när man är 6 år eller 76 år med Perssons Buss och har fin-fina vårkläder. Det enda jag kan lova är när jag blir pensionär och ska på utflykt, då kommer jag iallafall ha vinterjacka på mig OM det är kallt!
P.s. Nelly är tillbaka på snabbvisit till imorgon, hurra. D.s.
Sticka lugnt :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0