Kaffemysteriet.

Jobbat natt.
Handlat på väg hem från jobbet.
Sitter nu och kollar på MorgonTv och dricker kaffe...

Det har uppstått ett mysterium vad gäller kaffe.
Jag fattar verkligen ingenting.



När jag och sambon träffades och skulle ha våran första dejt så gick vi först en promenad.
Sen skulle vi gå hem och fika, jag hade bakat men hade inget kaffe.
Sambon köpte då Zoegas / Skånerost.
Vi fikade och jag fick en KAFFESMAKUPPLEVELSE.
Tyckte kaffet var jättegott.

Så blev vi ju såsmåningom ihop och han fortsatte köpa Zoegas.
Efter ett tag tyckte jag att kaffet smakade äckligt.
Skitäckligt till och med.
Kunde inte dricka kaffet alls.
Det blev Gevalia igen.

I höstas var jag och Chifen ute en dag hos hennes föräldrar.
Vi fikade och när jag tog första sippen på kaffet så smakade det UNDERBART.
Wow, sa jag vilket underbart gott kaffe!
Vad är det för sort?
Zoega, Skånerost, fick jag till svar...
Hm, konstigt och tänkte att det kan ju bero på vattnet också.

Så var jag på fika hos en vän innan min halsmandeloperation.
Han bjöd på kaffe och paj.
Jag smakade på kaffet och WOW så gott.
Vilken sort...
Ja, Zoegas Skånerost såklart.

Var hos samma kompis på födelsedagskalas i torsdags.
Kaffet smakade LOVELY...
Fylligt, tjockt, starkt och med lite CHOKLADTOUCH ;)
Jag frågade och svaret blev...
Ja, gissa...

Idag, när jag handlade, så köpte jag SÅKLART hem Zoegas Skånerost.
Kommer hem, brygger kaffe och tar första sippen...
BLÄ!!!!
Nä, jag fick inte ALLS den där underbara smakupplevelsen som jag fick på kalaset :(

Men varför blir det så här?
När jag drack det och var på landet så tänkte jag att det måste vara vattnet.
Egen brunn och sådär...
Men jag och min vän bor båda i stan.
MAX 700 meter ifrån varandra.
Vi har väl ändå samma vatten?
Jag tycker faktiskt att det är lite MYSKO.

Ja, jag dricker iallafall upp det här paketet, men sen blir det Gevalia igen.

Detta är min andra KAFFEFLOPP på nån vecka.

Förrförra veckan läste jag en forskningsrapport ( Livsmedelsverket ) om hur mycket GIFT / nickel vissa sorter av kaffe innehåller.
Framför allt lågprisbutikernas lågbudget kaffe, det var EXTREMT mycket nickel i det.
Och jag känner väl så här...
Varför stoppa i sig så mycket gifter om man kan minimera det LITE.
Eller hur?
Allt är ju besprutat och kemikaliserat till förbannelse så kan man minska lite är det väl bra.

Så hade Livsmedelsverket en hel lista på olika kaffesorter och "giftinnehåll ".
Gevalia låg i-och-för-sig bra till...
Men bäst var :



Så när Gevaliat var slut köte jag " Arvid Nordquist, Classic. "
Smakade på kaffet...
SKETAÄCKLIGT!!!!!

Jaha, hellre lite GIFTIGARE kaffe som smakar gott då, kunde jag snabbt konstatera.
Och gick emot mig själv...
Sticka lugnt.



Kommentarer
Postat av: Jenny

Du kanske helt enkelt doserar fel mängd kaffe?

15 gram till drygt 2 dl vatten brukar bli gott.

Och jag säger bara: Hela bönor! Vilken sort man än köper blir bra, men Zoegas Intenzo är en av mina favoriter. En liten, eldriven kaffekvarn kan man hitta för ett par hundralappar. Så ljuvligt att alltid få färskmalet kaffe!

:) Jenny

2009-03-08 @ 17:30:02
Postat av: Bloggaren Herself

Hm...

Jag ska pröva med din dosering.

Drack i eftermiddags och det var fortfarande inte gott.

Fick ett förslag på min mail där någon undrade om vi hade kopparrör i huset.

Eller vad vi hade för rör.

Jag har ju inte en susning, men tydligen kan det påverka smaken också...

Jag har FAKTISKT funderat på det där med kaffekvarn.

Har en kompis som har det, och kaffet blir HELT annorlunda.

Superaromrikt tycker jag.

Jag fyller år i augusti, kan bli PERFEKT att önska sig.

Ha det så bra och tack för tipset. Ska se om det blir bättre imorgon :)

2009-03-08 @ 21:12:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0