Saffransscones, smaskfaktor HÖG...

När jag för två år sedan en dag blev SÅ HIMLA SUGEN på saffransbullar och inte orkade gå och köpa några...
Än mindre BAKA några, gav upp och tänkte:
Jag gör väl scones då!
Men så kom jag på...
Jag kunde ju göra sconesdeg och blanda i lite socker och saffran.
( SMART där Frk Österholm )
Och VIPS, så har man något som åtminstone LIKNAR saffransbulle.
Sagt och gjort.

Ugn 200 grader.

2 dl grön el. röd mjölk
1 pkt saffran

Värm mjölken och i med saffran, låt det stå en stund så saffranen ger av sig så mycket smak som möjligt.
Kyl sedan mjölken i kallt vatten.

I med...

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
75 g normalsaltat smör
½ socker
1 näve russin, eller mer.

... i en bunke.

När mjölken är kyld, blanda ihop allt.
Och jag ser till att blanda allt ordentligt, MED HÄNDERNA, så att smöret blir utblandat ordentligt i degen.
Det blir bäst smak då.
Och som vanligt förespråkar jag RIKTIGT SMÖR, det blir en godare smak då.
Margarin göre sig icke besvär, usch.

Sen använder jag stora muffinsformar och även muffinsplåt.
Rulla runda bullar som tar upp halva muffinsformen.



Grädda i 20-25 minuter, beroende på ugn.
Dom ska bara få LITE färg uppepå.



Detta är förslag på MORGON-SCONES.

Vill man lyxa till det och göra EFTERMIDDAGSFIKA-SCONES...
Kan man pensla med ägg och strö på pärlsocker, MUMMA!
Då blir det ännu mer likt saffransbulle



Sen bara att dela på mitten, på med SMÖR och...



Njuta!
(Om man har gjort "morgon-sconesen" rekommenderar jag JORDGUBBSMARMELAD på också ;)
Sticka lugnt.

P.s. Dom går UTMÄRKT att FRYSA in om dom inte går åt direkt.
Bara att slänga in i frysen och tina lite snabbt i micron när man är sugen D.s.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0