Fruktansvärt...

Och så kom Stoff & Stil-katalogen idag då...
 
 
Jag har inga bilder att visa fär dom har inte lagt upp tygerna på hemsidan ännu men alltså... NÄE... det är NU man skulle varit gjord av pengar!!!
Detta är bara inte rättvist, punkt slut liksom.

Och nu till något fruktansvärt...

Igår såg jag Dox-dokumentären "Night will fall" och det var minsann ingen trevlig upplevelse.
För er som såg den, ja, ni vet vad jag talar om, för er som inte gjorde det uppmanar jag er att gå in och titta på den om ni klarar av att se döda människor.
Döda människor med skotthål i huvudet, döda människor som slängs som dockor i massgravar, döda ögon, LEVANDE döda människor.
 
Ja, detta var som sagt inget muntert program med ACK SÅ VIKTIGT!
Ja, för ni vet, det finns ju dom som påstår att förintelsen aldrig ägt rum, bland annat folk på höga partiposter i SD, så ja...
Man kan ju bara hoppas att dom såg dokumentären.
 
 

Night will fall

När de allierade gick in i nazisternas koncentrationsläger var det de dödas och halvdödas rike som mötte dem. Och allt dokumenterades på film.

 

 British Film Institute
 

Andra världskrigets koncentrationsläger befriades av de allierade 1945 och allt dokumenterades på film. Soldaterna hade aldrig kunnat förbereda sig på de fruktansvärda scener som mötte dem. Och de som sett krigets fasor i vitögat glömmer aldrig.

Filmerna skulle bli avgörande i de internationella tribunaler som fällde många av de ansvariga nazisterna för krigsbrott. Utan filmerna hade ord stått mot ord och förövarna hade sannolikt gått fria. Ingen som har sett bilderna kan förneka att Förintelsen ägt rum.

Filmmaterialet från brittiska, amerikanska och sovjetiska krigskameror skapar tillsammans med de starka ögonvittnesskildringarna från soldater och överlevande, en unik inblick i nazisternas värsta illdåd.

 

 
 
Ett stycke viktigt nutidsdokument som visar hur det ser ut när människan slutar vara människa och blir ett djur.
När djuret bara har ett enda mål och det är blodvittring (nassarna) och starkast överlever (fångarna) oavsett om du är en nazist eller om du är en fånge.
 
Jag är inte rädd att se en död människa, jag har tagit hand om döda människor, men att se vad nassarna gjort dom sista månaderna i alla sina läger var... fruktansvärt och obeskrivbart.
Dom visste att dom var på väg att förlora kriget och nu skulle så många som möjligt dö.
Det gick omkring levande döda när soldaterna kom in i lägren och det låg i ett läger uppemot 30 000 döda bara på marken, kastade på högar rakt på marken och stanken var...
Ja, man kan ju bara tänka sig.
 
Jag kan bara säga så här:
Se den, den ligger väl några dagar på SVT och sedan kan man ju tänka på alla nuvarande krig som härjar i världen.
Vi ses senare, då blir det bild på sambons tröja PÅ sambon.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0