Min hjälte...

Min hjälte just nu heter:
Fredrik Önnevall.
 

Fredrik har gjort serien "Fosterland" och jag tycker att det är en både skrämmande, hemsk och intressant dokumentärserie.

 

Fredrik Önnevall reser i olika länder för att träffa personer som själva kallar sig nationalister. Och för att träffa de andra, de som känner sig som nationalisternas måltavlor. Hur tänker de?
Och vad tänker Fredrik själv?
Vad är det som skiljer honom från de andra? 
Och vad är det som styr våra olika val i livet?


Mitt i en intervju frågar så en 15-årig pojke från Syrien som är flykying i Grekland om Fredrik kan smuggla med honom till Sverige.
 
 
Och teamet bestämmer sig för att försöka få med pojken.
 
Första programmet var jag förfärad och förbannad och kunde inte fatta vilka dumma jävlar det finns oavsett om det är i Kungsbacka, Grekland eller Frankrike.

Förra programmet tyckte jag samma sak samt att jag grät när pojken frågade och teamet beslutade sig för att ta med honom på något sätt istället för att han skulle försöka hoppa från en bro på en lastbil och åka olagligt in i landet.
Helt sjukt livsfarligt.
 
Idag grät jag för att dom lyckades smuggla in pojken till Sverige och dom var även i Ungern och intervjuade hur illa det var för dom homosexuella där.
Alltså det är så sjukt mycket  i den här serien som är viktigt så jag rekommenderar VERKLIGEN att man går in och ser alla tre redan visade avsnitten på SVT Play.
Jag känner mig bara lösryckt i mina meningar när jag skriver här, jag skulle vilja skriva om varje ruta i serien men det orkar jag faktiskt inte.
 
Jag upprepar mig och uppmanar att ni går in och ser programmen och jag avslutar med att OAVSETT debatten som blossat upp om att journalister INTE skall smuggla in flyktingar utan förhålla sig till att vara passiva och sköta sitt jobb så har jag fått en ny livs levande hjälte, och det är Fredrik.

"Du skall inte hysa hat till Din broder i Ditt hjärta, Du skall älska Din nästa som Dig själv"

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0