Aldrig mer en bomullsgardin i mitt hem det skall gudarna veta...

Idag har jag haft Lilla Sunshine på finbesök!
 
Vi har:
Pysslat med pärlplatta, borstat hunden och stylat öronen på Milou...
 
 
 
#milouälskardetnot 
Men allt går med lite kärlek.
 
Sen har vi (jag) TVÄTTAT GARDINER i omgångar (återkommer till det), varit och handlat lunch och annan mat, droppat av den, varit på ÖB och handlat nyttogrejer, ätit lunch, gjort rabarberpaj på svenska rabarber med smak denna gången, spelade Svarte Petter och så återuppväckte jag en gammal fin goding...
 
 
... UNO!!!!
 
Vilket var JÄTTEKUL faktiskt, det var ju några år sedan man gjorde det med sonen, och sedan blev det mycket på jobbet ett tag och tillslut spydde man på UNO.
Fast nu har man ju inte gjort det på en hel del år och idag var det jättekul att lära Lilla Sunshine och spela!
 
Vi spelade några omgångar med öppna kort och jag vann två gånger och hon vann två gånger, ja, hon vann faktiskt på riktigt också, jag lät henne inte vinna för att vara snäll och hon fattade galoppen hur snabbt som helst.
Uno är ju från 7+ men ungen är smart, det gick galant!
 
Sedan fick vi fikabesök och då mumsades det paj och vaniljsås och jag slängde i en tvätt med handdukar efter att gästerna gått och nu sitter jag här och bloggar och pustar ut.
 
Känns bra, jag har två fönster kvar att tvätta gardiner i, matrummet och sonens rum och sedan är det fönsterputsning lördag eller söndag nästnästa helg, den dagen som det blir sol av dom två dagarna.
Tvätta ur sofforna.
Ja, man ligger i fas när gardinerna är fräscha tycker jag.
 
Och appropå gardinerna...
 
Jag ÄLSKAR mina polyestergardiner á la 129 kr-för-två från RUSTA, aldrig mer en bomulls- eller lingardin i mitt hem det skall gudarna veta!
 
Idag har jag tvättat trappuppgången, hallen, sovrummet och vardagsrummets gardiner och bara direkt hängt upp dom efter tvätten och en timme senare är dom torra!!!!
Dessutom:
Noll strykning!
 
Håhåjaja, jag säger å det ja, fy fan vad smidigt.
Igår var första gången jag någonsin gjort så, testade i köket och tvättade alla fyra längderna och smackade upp dom direkt, gick ju hur bra som helst.
 
Noll torkning på lina utomhus, noll strykning som som sagt och gardiner som är rena och raka på studs.
S-M-I-D-I-G-T som fan.
Att man inte kommit på detta förut, men å andra sidan har jag haft mycket bomullsgardiner och några i lin/viskose men som sagt...
Aldrig mer, heja polyester, heja, heja, heja!
 
Dags för middag, vi ses senare.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0